Ti megengednétek a most hetedikes lányotoknak, hogy köldökpiercingje legyen?
Ma láttam facebookon, hogy egy lány ismerősöm felrakta a piercingjéről készült képeket. Most olvastam, hogy 18 év alatt szülői beleegyezés kell hozzá (javítsatok ki, ha hülyeséget mondok)... Számomra ez elég fura. Lehet, hogy én gondolkozok ostobán, de én nem engedtem meg volna.
Ti mit gondoltok erről?
15/L
azért van különbség egy 13 és egy 16 éves között
Én sem engedném meg neki.Nem csak azért mert begyulladhat,fertőződhet stb, hanem azért mert szerintem a piercing nem néz ki olyan jól.Legalábbis nekem nem jön be.No de ízlések és pofonok, én nem engedném neki.
Bár ha azokra gondolok akik ilyen idősen már 6hónapos pocakkal járnak...
15: "Ha tiltunk valamit gyermekünktől, (ami persze jelen van valahogy köreiben.) gátolhatjuk a beilleszkedésben, felzárkózásban."
Azért nehogy már egy köldökpiercing legyen a beilleszkedés feltétele. Én nem arra nevelem a gyerekeimet, hogy együtt bégessenek a nyájjal, hanem önállóan hozzák meg a döntéseiket és olyat, ami nekik jó. Nekik még fülbevalójuk sincs, az osztályban a legtöbb lánynak volt, mégis beilleszkedtek, senki sem nézte ki őket emiatt. 10 éves korukban megmondtam, mostantól kezdve aki kéri, annak megengedem a fülbevalót. (előtte nem akartam, mert a többi kislánynak csak macera volt vele, hol a bölcsit túrták fel az elveszett aranyfülbevaló miatt, hol az uszodát, hol az ovit)
Az egyik határozottan nemet mondott, a másik azt mondta, hogy gondolkozik rajta.
Köldökpiercing viszont nem való általános iskolásnak.
Azért igyekszem elég liberálisan, nem korlátozóan nevelni őket, mindig figyelembe veszem a kéréseiket, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen fellángolásra, agymenésre azonnal ugrok és tapsikolok hozzá.
Inkább egy piercing a köldökben, mint egy tetoválás, vagy akár egy arcon elhelyezett piercing, ami tanárokban is nemtetszést válthat ki.
Ha akarja és tetszik neki akkor legyen, de tényleg ne csak a nyájjal együtt bégetés miatt. Még régen 2 barátnőm is csináltatott a nyelvébe pc-t mert akkor az volt a menő, az egyikük allergiás lett rá és 1 hónapig nem tudott beszélni, a másiknak pedig letört a foga miatta.
Köldökben könnyebb rá vigyázni és ha nem tetszik, benő.
Nem.
Pedig nekem is van.
16,5 voltam amikor csináltattam. 15 éves koromban jeleztem először a szüleimnek, hogy szeretnék, édesapám nagyon elzárkózott, édesanyám nem, de korainak tartotta. Azt kaptam, hogy várjak ezzel, térjünk vissza rá később. MIvel látták, hogy nem egy kósza ötlet, így másfél év után a névnapomra megkaptam tőlük. Apunak akkor sem tetszett, pedig nem konzervatív, úgy volt vele, hogy ez kivehető, ha nem akarom, hogy bennlegyen, mint egy fülbevaló.
Én vittem magammal engedélyt,
de nem kérték(!!!!!)
Egy tévhit: nem nő be a lyuk, ha kiveszed a PC-et, csak ha gyulladásban van a helye. Nekem idén lesz 10 éves, már 3 éve nem hordom, csak ha nem termál vizes strandra megyek (ezüst ékszerem van, mert a többire allergiás vagyok, az pedig elszíneződik a termál víztől) Tehát nekem nem nőtt be, egy aggodalmam, a gyerekvárás időszaka, állítólag tudnak csúnya dolgok történni....
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!