A férjemmel nagyon különbözőek vagyunk. Ő passzív,
én aktív. Ti mit tennétek?
Figyelt kérdés
Ő leélné az életét egy szobában a kütyüjeivel, én meg, nyüzsgő, kalandvágyó vagyok, és fuldoklom mellette. Így persze a munkamegosztás is aránytalan. Szeretjük egymást, és ragaszkodunk, de mintha csak testvérek lennénk. 15 év házasság, +2 gyerek.
Ti mit tennétek? Értelmes válaszokat várok, tapasztaltaktól!
Miért nem viszed a gyerekeket is? Akkor lehet, hogy már a férjed is menne. Nem hiszem, hogy az lenne a normális, hogy anyuka élménybeszámolót tart a gyerekeknek, hogy milyen jót kirándult, amíg ők otthon ültek apukával. Amúgy a másik, hogy ez most 15 év után tűnt fel? Mielőtt összeházasodtatok neked jó volt lustán is? Egyértelmű, hogy nem illetek egymáshoz a leírásod alapján, de nem sok mindent tudsz tenni. Ha ő ilyen, akkor ilyen, kényszeríteni nem lehet senkit, hogy mozduljon, ezt el kell fogadni. Mintha csak testvérek lennétek? Szóval szex sincs? Mert attól, hogy nem szeret kirándulni otthon még lehetne szexelni és egyből nem ilyen véleménnyel lennél róla. Ez számomra nagyobb probléma lenne, mint az, hogy nem visz állatkertbe, pedig én is szeretek kimozdulni. De nálam hamarabb lenne válóok a szexhiány, mint a kaland hiánya. A megcsalás nem az én világom, inkább gyorsan lezavarnám a válást. Utána szórakozhatnál nyugodtan, és talán nem is sokáig lennél egyedül, ha úgyis azt mondod, tapadnak rád a pasik.
2013. márc. 11. 19:31
12/21 A kérdező kommentje:
Persze, hogy a gyerekekkel mennék, hisz együtt jó az élmény, de ők mégsem társ. :) Amúgy van szex, azzal nincs gond. Szerelem meg nem is volt. Ő amolyan unalmas jófiú, aki sosem csalna meg, és én benne akkor a biztonságot, és nem az izgalmat kerestem. Meg hát egy fiú olyankor mindenben a lány kegyeit keresi. A gondok, 20 évesen a házasságkötésünk után kezdtek látszani.
2013. márc. 11. 19:55
13/21 anonim válasza:
Atya világ...-nem inkább örülne az ilyen,hogy normális férje van,nem egy szoknyabolond,fiatal p!cs@k után futkosó link alak. Nyüzsgés,kalandvágy...stb - Mit csináltál független korodban,lányként? - Miért gondolod,hogy ezért a férjed a felelős? Arra nem gondoltál,hogy talán te nem vagy elég ügyes,elég kedves,hogy legyen kedved veled mennie?
Még mielőtt "visszatámadnál",- nekem is van két kamasz gyerekem és 20-éve házas vagyok,a férjem is nyugodt típus és meg kellett tanítani,hogy jó dolog kimozdulni itthonról,akár ketten,akár a gyerekekkel együtt,de ez csak türelemmel megy és nem követelőzve,le tutyi-mutyizva,hogy ő" elvan a kütyüjeivel" és kész....
2013. márc. 11. 20:14
14/21 A kérdező kommentje:
A férjem ilyen tipus, én meg másmilyen. Ezzel mind a ketten tisztában vagyunk. Nekem nem azzal van a bajom, hogy ő rossz, és ő is azért imád engem, mert kedves vagyok, és nem is szoktam cseszegetni. Én olyan vagyok, aki mindennek tudok örülni, és beérem a Duna-parttal, és egy esti sétával és filmezéssel is Vele. Nem szoktam ezeket neki kimondani, próbálom megoldani magamban, és erre várnék ötleteket, hogy a bennük lévő ingerhiányt mivel pótólják, vagy hogyan dolgozzák fel.
2013. márc. 11. 20:26
15/21 anonim válasza:
Az én szüleim 32 éve házasok és ugyanez a helyzet náluk is. Anyukám már teljesen belebetegedett. Ő nem mehetett egyedül soha sehova, ha mégis elment, akkor megkapta, hogy szajha, stb. Elkoptak mellőle a barátok, hisz nem találkozott velük. Most már otthon van, ha kimozdul se ad magára, már az se érdekli, hogy megfésülködjön. Igaz, hogy 50 múlt, de azért jó alakja van, tudna jól is kinézni, de már lesz@rja, teljesen megsavanyodott. Én többször mondtam nekik, hogy váljanak el, sokszor mi, gyerekek voltunk az ürügy, aztán a közös vállalkozás... Apám már nyugdíjas, nem akar válni, anyám se szetretne már új életet kezdeni, pedig borzasztóan szenved... Apám egész elvan, ha anya nem "rinyál"... Rossz így látni őket, de hát az ő életük... 26N
2013. márc. 11. 21:42
16/21 A kérdező kommentje:
Húha, ez nagyon rossz, sajnálom a szüleidet! Hát, sajnos volt olyan időszakunk nekünk is, hogy majdnem elváltunk, mert a férjem teljesen magamra hagyott és nem érdekelte semmi, és senki... És nálunk is, még a gyerekek is azt javasolták, pedig kicsik voltak még, de nekik sem volt jó. Viszont a férjem akkor nagyon összeszedte magát, és nagyon sokat változott, pedig tudom, hogy önmagából kellett kiforduljon ehhez. Neki kellett az a dráma, hogy átérezze, hogy tényleg elveszíthet...
2013. márc. 11. 21:55
17/21 anonim válasza:
Nálunk anyám félre is lépett egy darabig, akkor lett volna hova mennie, s én, a legkisebb is már 17 voltam, szóval nem haltam volna bele, de mégis együtt maradtak. Pedig akkor anyukám teljesen kivirult, sütött róla, hogy boldog... Aztán jött a lelkiismeret furdalása, hogy nem hagyhatja el apát, apa meg évekig megalázta, hogy mekkora ribanc... Olyan se veled, se nélküled kapcsolat... Á, nagyon rossz folyamatosan zsarolják egymást érzelmileg. Néha nálunk is megerőlteti magát apám, de akkora a feszültség köztük, hogy már egyiknek se jó semmi, még akkor se, ha jó szándék van a tettek mögött... Csak azt nézik, mivel tesz nekik a másik keresztbe... Szóval lehet, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de én inkább magamhoz hasonló férjet kerestem, egy ilyen kapcsolatba belehülyülnék. 15-ös voltam.
2013. márc. 11. 22:10
18/21 anonim válasza:
És te mennyit változtál kérdező? Mondjuk könnyű dolgod van, elég csak a férjednek bizonyítania, nehogy elveszítsen téged, mert a férjed nem fog elhagyni, szóval neked nem kell bizonyítanod.
Kicsit megaláztad a férjedet. Te választottál rosszul, a te hibád, nem másé.
Nem lehetsz annyira kalandvágyó, mert akkor nem hogy 15 évet nem, hanem 15 hetet(!!) sem bírnál ki ilyen férfi mellett. Inkább csak unalmas a kapcsolatod és megijedtél.
2013. márc. 11. 22:37
19/21 anonim válasza:
Ráncigáld magaddal a férjedet. Mondd meg, hogy ha nem jön, akkor egyedül mész. Találj ki olyan szórakozásokat vagy túrákat, utazásokat, amire rá tudnád venni. Esetleg a barátaival(ha vannak) szövetkezz. Ha nincs eredmény a próbálkozásnak, menj egyedül. Ha megbüntet, mondd, hogy szabad enber vagy, nem vagy a tulajdona, és nem élhetsz fogolyként. Demonstrálhatod az igazadat azzal, hogy pár napra barátnőhöz, anyukádhoz, bárkihez elmész. A gyerekeiddel oszd meg a problémát, melléd fognak állni szövetkezz velük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!