Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a családban közös kassza...

Ha a családban közös kassza van akkor szerinted mindkét félnek hasonló értékű kocsi "jár"?

Figyelt kérdés
Tehát elfogadnád azt mondjuk, hogy a férjednek többször annyit érő újabb/jobb/szebb kocsija van mint neked? Vagy pedig Te is hasonló értékűt szeretnél?
2013. márc. 10. 17:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
A férjem mindig is egy hatalmas terepjárót szeretett volna, én pedig mindig egy aranyos kis Smart-ra vágytam (amivel tudok parkolni, nem fogyaszt sokat, stb). Amikor beindult az üzletünk, mindketten megkaptuk a saját álmaink autóját, és cseppet sem zavar, hogy a férjemé 3X annyiba került, ő arról álmodott, én emg erről, mindketten elégedettek vagyunk.
2013. márc. 10. 18:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is van egy nagy, vidékre menős (tehát matricás), kombi autó, illetve van egy kisebb, városi. Aki a városba megy, az használja az utóbbit, aki meg vidékre, az az elsőt. Ha esetleg mindketten bemegyünk a városba, általában én viszem a nagy autót (parkolás, jobban kilátok belőle). Azaz nincs olyan, hogy az egyik autó valakié.
2013. márc. 10. 18:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha hasonló összeget tesznek be a közös kasszába, és mondjuk nem is élnek luxus körülmények között, akkor nyilván egyiknek se legyen több 10 milliós autója. De ha megtehetik, akkor mindkettőnek olyan legyen, amilyet szeretne. Bár sok helyen úgy gondolják, hogyha a férj havi 2 milliót keres, a nő meg 200 ezret, akkor mások az erőviszonyok. Ez kapcsolatfüggő, bár én inkább nem is nyitnék ilyen helyzetben közös kasszát, ha már az elején látszik, hogy problémákat fog szülni. És így mindenki olyan autót vesz magának, amilyenre telik neki. Ettől még lehetnek együtt boldogok, viszont ha azon veszekszenek, hogy a többet kereső fél miért nem vesz egy luxusterepjárót a kevesebbet keresőnek, ott vége is a boldogságnak. És itt mindegy, melyik felállást nézzük, akár a férj, akár a feleség keres többet. Nálunk az a felállás, hogy hasonló a keresetünk, nem élünk rosszul. Nekem egy kisebb autóm van, mert ezzel csak munkába, vásárolni járok, szóval szaladgálok a városban, vagy közelebbi helyekre, de azért nem is annyira kicsi, hogy ne érezzem magam biztonságban, és pakolni is tudok bele nagybevásárláskor. A férjemnek egy 4 kerék meghajtású elég nagy terepjárója van. Ez a családi autó (bár gyerek még nincs, de tervezzük, és ezt nem kell majd lecserélni), ezzel járunk távolabbi helyekre (nyaralni, külföldre, üzleti utakra, szülőket látogatni), illetve ő ezt használja munkába járáshoz is. Megtehettük volna, hogy nekem is ilyen autót veszünk, csak felesleges belőle kettő a mi életvitelünkhöz.
2013. márc. 10. 18:47
 14/15 anonim ***** válasza:

Ha nekünk lesz másik kocsi is, akkor mindkettő közös lesz, természetesen biztosan kialakul egyféle szokás, hogy általában ki melyikkel megy.

Amúgy mi határozza meg azaz értékét? jelen esetben az ára?

Mert az igényeim szerint lehet egy olcsóbb kocsival (tehát kisebbel) én is szívesebben mozognék a városban.

Vagy akkor is legyen gy magasabb árfekvésű márkájú kocsim, ha már kisebb csak azért, hogy ugyanakkora legyen az értéke?

2013. márc. 10. 22:03
 15/15 anonim ***** válasza:

Kb ugyanúgy keresünk,mégis páromnak van drágább kocsi.Nekem egy kis Peugeot-om van,vehettünk volna nekem is drágát,de nekem tökéletesen megfelel ez is,főképp hogy sikerült már megkapcolni párszor,drágábbat sajnáltam volna...

Ha együtt megyünk valahová,úgyis pároméval megyünk,annak csomagtartója is nagy,belefér minden.

(bár elvileg mindkettő közös,házasság utáni,tehát nincs enyám-tiéd,csak megvan hogy ki melyiket használja)

2013. márc. 11. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!