Te mit tennél? Volt valaki hasonló helyzetben?
Férjem szülei nem túl megbízhatóak... az apja alkoholista az anyja pedig elég furcsán áll a férjemhez (értsd ha köszön neki, akkor nem az arcára ad puszit, hanem a szájára, kézenfogva akar vele sétálni, de férjem ettől viszolyog) sokszor azt veszem észre, h kisajátítaná magának a férjemet még így is, h elég messze lakunk egymástól.
Van egy gyermekünk, soha nem engem hív fel, h hogy van? Hanem férjemtől érdeklődik, már ha eszébe jut. Ha felhívja, akkor is az a lényeg, h mi van veled kisfiam? Rólunk egy szót sem v nagyon tömören kérdez.
Férjem állítása szerint semmi baja sincs velünk. De ez nem normális jelenség szerintem.
Ami eléggé idegesít, h férjem átvette pár szokását és olyan, mintha az anyja példáját akarná követni néha a mi bizonyos dolgainkban.
Nem egyszerű őt vezetni, nem arról van szó, h hagyná magát. Olyan, mintha lenne köztük egy titkos szövetség, ami által, ha már egymásra néznek tudják mire gondol a másik. Ez nem szereteten alapuló, inkább "üzleti", "érdek" kapcsolatnak tűnik.
Engem pl. zavar, h lányunknak se születés se névnapján egy smst nem írt, h isten éltesse, de férjem arra hivatkozik, h biztos nem volt pénz a kártyáján v ilyesmi. Tehát olyan, mintha védené, neki nem esik rosszul (??)
A férjem testvérének a férjét is állandóan kibeszéli, elmondja mindennek csak jónak nem... és néha az az érzésem, h engem ugyanígy kibeszél nekik v másnak.
Attól tartok, h férjem fejét telebeszéli, össze akar ugrasztani minket, amit férjem nem vesz észre, mert anyósom azért elég ügyesen rendezi a lapokat. Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben?
Egyszer már volt mosolyszünet köztük , mert eléggé elhúzták az esküvőnket (a ceremónia után átöltözött feketébe, úgy szóltak rá, h mit csinál, tisztelje már meg a fiát és engem )
Szóval emiatt már volt mosolyszünet, aztán valahogy újra kibékültek, mikor kiderült, h terhes vagyok.
Én úgy látom, h férjem nagyon szeret minket, ki is állna értünk, viszont nem akarja belátni h az anyja ilyen... mert számára ő tökéletes, hibátlan.
Tanácsok? :(
Hasonló párom anyja is.
Észnél kell lenni.
Finoman terelgetem páromat,jó messze lakunk,így csak telefon van,meg fél évente látogatjuk,nem nagyon hagyom kettesben őket,mert rögtön elkezd neki sustorogni...
Szerintem ne foglalkozz ezzel az anya-fia kapcsolattal mert bele fogsz hülyülni.Lehet hogy csak féltékeny az anyósod, mint minden szülő ilyenkor,hogy "elvetted tőle" és messzire költöztetek a "kedvenc" fiát.
Ne vegyél róluk tudomást, az hogy nem köszönti fel az unokáját, az azt bizonyítja hogy nem szereti,és később egy gyerek (még akkoris ha nem úgy van nevelve a gyerek) meg fogja ezt érezni.Annyit tehetsz, ha úgy látod van rá esély, hogy a férjednek említsd meg hogy az anyjával beszélhetne, hiszen mégis az unokájáról van szó.Igazán felköszönthetné.
Ha a férjed egy igazi felnőtt ember akkor nem hagyja hogy a saját anyja szétugrasszon titeket, ha boldogok vagytok, akkor senki és semmi nem állhat közétek!
2-es vagyok
Sosem szidom az anyját (csak magaban,illetve itt nektek).
Ha valami nem tetszik,úgy közelitem meg a dolgot,hogy "a Julcsi szerint zakkant az anyósa,mert...szerinted drágám normális az a nő?" Itt bólogat,hisz igaz.Aztán észbekap,hogy a saját anyja is olyan,és megjegyzi,hogy ez nem normális.
Vagy egy időben a kedves mama a mi gyerekünket próbálta távnevelni,párom meg mivel ő is felnőtt,ugy gondolta az jó (tehéntejet a 2 hónaposnak és társai).Anyámat szövetségesként megbiztam,álljon elő ezeréves,régen jónak hitt dolgokkal.Párom füle kettéállt,és rossz szót nem szólt,amikor megbeszéltük,hogy a MI gyerekünk,mi neveljük,nem a nagyszülök.
igen, szídni és sem szídom őt.. de sajnos az a típus vagyok,h ki kell beszéljem magamból ha bánt. Látom rajta, h sokszor nem tud vele mit kezdeni.. de megérti a gondom, fenntartásom. Férjem eddig összes kapcsolatába beleszólt, szétugrasztotta őket, amit ő be is látott és azt mondta, h ezt a mi esetünkben nem hagyná.
Szóval értitek, van sok dolog, amit belát férjem, h nem oké, mégsem szól az anyjának, h változtasson.
Az én szüelim pl szöges ellentéteik mindenben, nem értik, h férjem miért nem áll a lábára, ők ezt gyengeségnek tartják, h férjem nem lép fel határozottabban és h miért nem becsüli meg, h bekerült egy tisztességes, rendes családba, miért nem tud jobban alkalmazkodni? Nem egyszerű... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!