Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a családban közös kassza...

Ha a családban közös kassza van akkor szerinted mindkét félnek hasonló értékű kocsi "jár"?

Figyelt kérdés
Tehát elfogadnád azt mondjuk, hogy a férjednek többször annyit érő újabb/jobb/szebb kocsija van mint neked? Vagy pedig Te is hasonló értékűt szeretnél?
2013. márc. 10. 17:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Minek kéne két egyforma? Nekem elég lenne olyan, ami az autózási szokásaimnak mefelel. A páromnak meg lehet olyan, amilyet akar.
2013. márc. 10. 17:17
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

ha megoldható, akkor mindenkinek olyan legyen, amilyet szeretne

ha csak egy jobb, kényelmesebb családi autóra telik, akkor azé legyen, akinek nagyobb szüksége van rá (hosszabb utak, üzleti szempontból fontos megjelenés stb)

2013. márc. 10. 17:19
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Én nem a férjem cuccaihoz igazítom az igényeimet, hanem a saját elvárásaimat nézem. Csak azért nem kellene jobb kocsi, mert a férjemnek is jobb van. Akkor kellene jobb kocsi, ha a mostani nem felelne meg az igényeimnek.
2013. márc. 10. 17:19
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem kellene hasonló értékű, a lényeg, hogy ne hagyjon ott az út közepén és a dolgomat el tudjam intézni vele.
2013. márc. 10. 17:25
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
Én a férj vagyok. Két kocsink van: egy Opel H Astra Caravan (kombi) és egy Opel C Corsa. A két kocsi értéke között kb. háromszoros különbség van. A kombival járok én, a Corsával pedig a feleségem. Neki direkt kicsi, jól manőverezhető kocsi kellett, amivel könnyen tud parkolni bárhol. Ha együtt megy a család valahová, akkor a kombival megyünk és ha szüksége van a nagyobb kocsira valami miatt, akkor természetesen vezetheti. Igaz, hogy a drágább van az én nevemen, de mindkettőt közös tulajdonnak tekintjük, hiszen mindkettő kocsiért együtt dolgoztunk meg. A kombi volt meg előbb, később vetődött fel az ötlet, hogy jó lenne neki is egy "saját" kicsi és olcsó kocsi.
2013. márc. 10. 17:25
 6/15 anonim ***** válasza:
47%
Ugyanolyan életminőség jár mindkettőnek függetlenül attól, ki mennyit keres. Különben nem beszélhetünk családról.
2013. márc. 10. 17:26
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ kinek mire van szüksége, nem az ár a lényeg, hanem a funkciója. Amúgy én is a kisebb kocsikat szeretem a parkolás miatt, szóval napi szintű használatra nekem nem kellene egy tank.

Az a kérdés, hogy ki hozza-viszi a gyerekeket, kinek kell a munkájához, merre közlekedik, stb.

Ha a férjem csak reggel beautózna pár kilométert, majd estig csak a cég garázsában állna a kocsi, nekem pedig szükségem lenne a nagyobb belső térre valamilyen ok miatt, akkor természetes, hogy nekem kell a nagyobb/jobb kocsi. Ha ő napközben rohangászik, ügyfelekhez jár, akkor meg neki kellene.

2013. márc. 10. 17:36
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

elfogadnám, persze. bár nekem a közös kassza elképzelhetetlen :)

úgy vélem, mindenkinek olyan autója legyen, ami megfelel az igényeinek. azért korban nagyjából hasonlóak legyenek, mert marha rossz hatást kelt, amikor egy családban az egyik tag milliós verdával tekereg, a másik meg egy majdnem totálkáros őskövülettel.

sőt! ismerek olyan párt is, ahol a nőnek van magasabb presztízsű autója, a fickó egyszerű verdával jár.

2013. márc. 10. 17:40
 9/15 anonim ***** válasza:
65%
Nekem is jó az olcsó kategóriás- még így is hallgatok érte mi lenne ha a millóssal állnék fejre? :P
2013. márc. 10. 17:40
 10/15 anonim ***** válasza:
76%

Azért a közös kassza esetén sem mindegy (szerintem), hogy ki mennyit tesz bele.

Ettől függetlenül én nem a házastársam autójának értékétől tenném függővé, hogy milyen járművet szeretnék, hanem attól, hogy mi az amit az adott helyzetben problémák nélkül megengedhetünk magunknak és mi tetszik.

2013. márc. 10. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!