Helytelen viselkedés ha elfogadok cuccokat "apámtól" de nem bírom a képét?
Apám nemrég bukkant fel, miután kiskoromban lelépett. Én nem nagyon bírom a képét, nem vagyok hülye, hogy elfelejtsem, hogy elhagyott. Meg az sem tetszik, hogy próbál megvenni. Van pénze, míg anyámmal elég sz.r körülmények között élünk. Vesz ezt-azt. Ha ez neki öröm legyen. Szerintem normális ha kihasználom, ha ad. Miért ne tenném? Barátnőm viszont azt mondja nem kellene ezt csináljam, helytelen, mert "szegény" azt hiszi hogy kezdem megkedvelni. Oké egy rendes embert nem húznék le, de ő egyáltalán nem ez a kategória, meg van is pénze bőven. Barátnőm hisztizik vagy igaza van?
17/F
"Oké egy rendes embert nem húznék le, de ő egyáltalán nem ez a kategória, meg van is pénze bőven."
Miért nem rendes ember? Azért ez nélkül elég nehéz véleményt írni. Nem fizetett eddig gyerektartást?
Ha meg is bánta volna (amit nem tudhatok biztosan), attól még megtette, elb.szta az életem. Már úgysem lesz az apám, amúgy sem vagyok már gyerek hogy kelljen, szóval én nem is nagyon erőltetem, hogy megkedveljem. Ez tény. Miért miért? Nem adhat semmi olyat mint amit mondjuk az anyám, csak pénzt. Ezen nem is akarok változtatni, szóval nem akarok én tanácsokat kérni stb. Nincs rá szükségem.
Csak jól jön a pénze.. Amúgy meg ki tudja meddig ad még, mikor dönt úgy megint, hogy lelép, addig kell megszedjem magam.
Tudod mit gondolok téged olvasva? :)
Azért tetted fel ezt a kérdést, mert úgy gondolod helytelenül viselkedsz. Mégpedig azért mert érzed, hogy kihasználod, miközben kezded megkedvelni, de félsz, hogy újra elmegy, újra sérülsz. Nekem ez jön le abból amit írsz, főleg az utolsó hozzászólásodból. Neked nincs rá szükséged, nem akarsz tőle semmit.. dehogynem. És azt hiszed azért kellesz most neki mert nincs másik gyerek. Ebben nem lehetsz biztos. Nem tudom mennyi ideje van újra jelen az életedben, milyen ember valójában. Így nem tanácsolhatom, hogy azt, hogy bízz meg benne 100%-osan már most. De kezdj el hinni, próbáld meg megbeszélni vele a dolgokat. Nem hiszem, hogy véletlen jött vissza és unatkozásból keresett meg. Azt sem, hogy nem látja rajtad, hogy mire megy ki a játék, mégis belement, ahogy egy másik hozzászóló írta nagyon rossz módszerrel akar visszakapni téged. De nem az a lényeg hogy vissza akar? Biztos nehéz helyzet ez neked, de kicsit próbáld megismerni. Lehet mégsem olyan szörnyű alak. (még ha tényleg óriási hibát követett is el)
Megítélni nem akarlak. Csak azt tudom mondani, amit én tennék/gondolnék hasonló helyzetben.
Ebben az esetben kizárólag a vagy-vagyot alkalmaznám. Tehát vagy adok egy esélyt az apámnak bizonyítani és eközben elfogadom a pénzét és a pénzén vásárolt dolgokat, vagy nem adok neki esélyt és nem fogadok el tőle semmit. Biztos, hogy nem az lenne a célom, hogy megszedjem magam rajta, ahhoz azt hiszem, túl büszke lennék meg nem is tartanám egyenes dolognak. Na meg nem szívesen hallgatnám azt se, hogy "bezzeg a pénzem jó volt, ugye?".
Egy valami még feltűnt, az utolsó mondatod a kérdésben. Ha valaki téved vagy olyan dolgot mond, amivel mások véleménye nem egyezik, az nem egyenlő a hisztivel. Még akkor sem, ha nőnemű az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!