Bevállalnátok egy ilyen "családi" hétvégét? Ez jó alkalom megismerni a párom kislányának az apját?
Pár hónapja vagyunk együtt a barátnőmmel. Jól alakul a kapcsolat, a kislányának már bemutatott egy hónapja. Azóta az apját egyszer láttam, de csak kezet fogtunk, sietett. Párszor az ő barátnőjével találkoztam mikor ő jött a kislányért, beszélgettünk úgy fél-fél órákat.
Jó fejnek tűnnek (barátnőm is az így nem csoda, hogy nem egy suttyóval volt korábban). Barátnőm most azt kérdezte mit szólnék hozzá, ha lemennénk az ex családjának hétvégi házába mi is. Ők mennek plusz a két testvére párostól (egyik szintén gyerekkel). A kislányt akarták vinni először, majd hívták a barátnőmet (amúgy barátai is) vagyis minket.
Nem vagyok féltékeny, tudom, hogy meg kell őket jobban ismerjem ha együtt maradunk, de kicsit félek rögtön beleugrani ebbe a két napba, összezártan. De nem tudom hogyan mondhatnám meg anélkül ezt, hogy félreértené, azt hinné én nem vagyok nyitott arra a kapcsolatra ami közöttük van.
Vagy ne parázzak? Menjek el?
Mit tennétek a helyemben?
Ehhez a bulihoz én is túl konzervatív lennék. Abban sem vagyok teljesen biztos, hogy ez a helyzet jó-e a gyereknek. Együtt látja a szüleit, de mégis külön.
Viszont a jó hír, hogy te leszel az ünneprontó, ha lemondod:-))
Ez az a dolog amit te dönthetsz csak el. Én úgy látom az írásodból nem zárkózol el attól, hogy az átlagostól szorosabb érintkezés legyen köztetek, akár a későbbiek, ha úgy alakul barátság. Csak még most korainak tartod. Amit megértek.
Ha nem akarod majd később sem ezeket az összeröffenéseket akkor mond majd el a párodnak, de ha neki ez a baráti köre ne "tiltsd".
Saját példa:
Én is egy ilyen "természetellenes" kapcsolatban vagyok benne:) mint új pár. Csak én az apa párja. Amikor bemutatott az exének úgy tette, hogy ő a kisfiam édesanyja, és egy nagyon kedves barátom. Eleinte nekem fura volt a kapcsolatuk, nagyítóval vizsgáltam:) Nagyon fiatalon jöttek össze (26-25 éves korukig voltak együtt) szinte együtt nőttek fel, ugyanaz a 3-4 ember a "legjobb" barátaik, köztük párom öccse. Ezt láttam, tudtam, mégis munkálkodott bennem egy kicsit a féltékenység, de aztán rájöttem, hogy már tényleg nem úgy tekint rá mint aki anno a szerelme volt. Ahogy nekem is olyan távolinak tűnik már az, hogy előtte is volt egy komoly kapcsolatom. Mintha nem is én lettem volna, olyan idegen a gondolat is, hogy valaha hozzáértem. Bár én nem tartom vele a kapcsolatot (ha olyan alkalom van boldog szülinapot vagy karácsonyt kívánunk egymásnak, utána váltunk még pár üzenetet, ki hogy van), szóval köztünk nem maradt barátság, de nem is voltak igazán közös barátaink régen sem, az ő barátja nekem csak haver volt és fordítva. Valamint nincs gyerek aki összekössön. Páromnak és az exének volt, muszáj volt érintkezni, működött akkor más alkalmakkor miért lett volna valamelyikőjük kitaszítva a baráti társaságból? Szerintem ők sem azt döntötték el váláskor, hogy ezentúl nagy barátok lesznek, egyszerűen így hozta az élet. Nem értem miért gondolja bárki hogy ez olyan ördögtől való.
Nekem szinte rögtön be lett mutatva mivel májusban jöttünk össze, az utána lévő pár hónapban sok volt a baráti szalonnasütés, bogrács stb. Ekkor már 2 éve nem voltak együtt amúgy. Alapból szimpatikusnak találtam, de mint írtam, azért kicsit bennem volt az, hogy mégiscsak az ex.. Ezt később megbeszéltük, látta rajtam:) Mondhatom, hogy a barátnőm lett az évek alatt (lassan 4 éve vagyunk együtt párommal) Viszont ha nem kedveltem volna meg akkor ezt senki nem erőlteti rám. Nem is lehet. Ha neked nem lesz szimpatikus a társaság akkor nem kell rosszul érezned magad velük. Viszont elzárkózni felesleges, mert barátság is kialakulhat, vagy legalább egy haveri viszony.
A lényeg, hogy minden megy a maga módján, nem kell semmitől előre parázni. Én is ismerek a rokonságát is, vagy pl. a párja édesanyját. Én nem látok ebben semmi rosszat.
Voltunk már együtt két nyáron is lent a Tiszánál, akár gyerekkel, akár nélküle bulizni. De mondjuk ehhez azért idő kellett. Talán tényleg jobb külön-külön ismernéd meg őket.. vagy nem is tudom :) Én a mai fejemmel elmennék a helyedben, de akkor lehet én sem mertem volna. Viszont mégis csak nem kellene a kérést elutasítani.
Hacsak nem olyan a természeted, hogy elzárkózol ettől az egésztől. De akkor ezt tisztázd már most a barátnőddel!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!