Mit teszel olyankor ha össze veszel a pároddal és a gyermekednek ugyan az a neve mint a párodnak?
Érdekes hogy zavar a gyermeked neve mert azonos a volt pároddal, és így mindig rád emlékeztet. A én fiam nem az apja nevét kapta, de akárhányszor ránézek mindig látok az apjából valamit. Mindig emlékeztet az apjára. De ez nem is baj. Végül is a válásunk ellenére voltak szép idők is. Ha nem lettek volna a fiam ma nem lenne, és akármilyen volt a volt férjem ezért az egyért hálás vagyok neki..
Szerintem gondolj erre te is. Örülj annak hogy van egy fiad akit imádsz.. Ha már a név gondot okoz mert rossz emlékeid vannak, akkor nem sok jót jósolok neked amikor a fiad tinédzser lesz..
Becenév.
A férj veszekedéskor István, a gyerek általában Kispisti!
Mondjuk soha nem értettem, miért jó, ha a gyerek a szülő nevét kapja. Inkább a nagyszülőét akkor már.
Anyukám!
Ha téged is elvett valaki, akkor ezek szerint mindenkinek vannak esélyei!!
az apa nevét ne adjuk a gyereknek!
itt mindig lehet tanulni, nem csalódtam az oldalban :D
Eszre se veszed, es kivetited ezt a gyerek fele, hidd el. Ha en egy picit stresszelek, a gyereken egybol latszik, pedig nem akarom mutatni fele.
Kezd el szolitani a masik neven. Hidd el, elobb utobb megszokja. En is ket nevet adtam a gyerekemnek es 2 eves koraig csak az egyik neven szolitottuk, de akkor elo kellett vennunk a masik nevet is. Fel eve mind a ket neven szolitjuk, total tisztaban van vele, hogy o mind a ketto. Akarhogy szolitom, hallgat ra. Szerintem meg ha 5-6 eves is lenne, akkor is gyorsan kialakulna nala, hogy hallgasson a masik nevere is.
Ha nem tudod rendezni magadban az apja irant erzett serelmeidet, jobb, ha a masik nevet hasznalod.
Hű, szegény jó megkaptad...
Tényleg nem túl célszerű a névegyezés, de ha már így van... Szerintem természetes, ha egy névről az embernek eszébe jut egy-egy személy. Én pl. ezért nem is adnék leendő gyermekeimnek olyan nevet, amit egy ex vagy egy undok főnök is visel.
De ha már így van, ne maceráld a neveit. Ha elég idős lesz, hogy ő válasszon, és neki a második keresztneve jobban tetszik, ám legyen, de addig is hagyd, ha nem esik jól az apja nevén szólítani akkor hívd becenéven, ami neked is meg neki is tetszik. Iskolában majd amúgy, ha jól gondolom, úgy is bekerül majd mindkét keresztneve, és akkor mindkét neve használatba kerül.
Viszont azt ne felejtsd el, hogy köztetek lehet a viszony akármilyen, de a gyermekednek ő akkor is az apja lesz, próbáljátok meg nem megbántani a picit azzal, hogy egymást bántátok :)
19-es vagyok.
Úgy értettem, hogy a naplóba kerül bele úgy is a neve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!