Ennyi pénzből meg tudnánk élni?
Egyedülálló anyaként egy három éves kisgyerekkel havi nettó 135ezerból meg tudnánk élni úgy, hogy albérletbe költözünk? A fizetésem ennyi, ehhez még némi étkezési utalvány jár havonta, és még nem számoltam azt a pluszt, amit esetleg a férjem adna gyerektartás jogcímén. Tehát ez a tiszta jövedelmem a jelen állás szerint.
Az albérlet egy önkormányzati lakás lenne, alacsony bérleti díjjal és rezsivel (havi szinten max. 40-50ezer forint).
Bele mernétek vágni ilyen feltételekkel?
Egyébként a szüleimhez is mehetnék, ha más választásom nem lenne, de ezt csak legutolsó sorban tenném meg.
A gyereknevelés költségeihez nem értek, mi a párommal ketten hasonló mennyiségű pénzt költünk, ha semmi extrát nem veszünk (de mindig van valami), s ebben a havi 15 ezres benzinpénz is benne van s nem igazán spórolunk, igaz, nem szórakozunk és nem veszünk ruhát valami gyakran, mert nem kell. Mindig megvesszük a gyümölcsöt és friss zöldségeket télen is, mert kell, minőségi kakaó és méz, miegymás.
Persze ha bármilyen extra kiadás jelentkezik (márpedig szokott, ha apróság is, új kávédaráló, cipő, akármi.. nekünk új házzal és 3 járművel simán jelentkezik havi százezer fölötti is, ha úgy jön ki, de a motor, ugye, luxus, bár a páromnak közlekedési eszköz is), akkor borul az egész, de odafigyeléssel félre lehet tenni valamicskét ilyen esetekre (a luxust pedig kihagyni).
Meg lehet élni, valamelyest szerényen, de azért nem nélkülözve, véleményem szerint. Mivel van, aki sokkal kevesebből él egész rendesen nevelve gyermekét, még biztosabbá teszi ezt a véleményt.
Én tuti mennék, a nyugalom fontos és azért nem a nyomorba mész, meg tudtok lenni, ha nem folyik el a pénz könnyen nélkülözhető dolgokra (csak egészség legyen, mert a hiánya is borítani tudja a pénzügyi helyzetet).
Én tudok magamon spórolni, egyedül a gyógyszerek azok (fájdalomcsillapítók, allergiagyógyszer és kellékei, gyereknek alap gyógyszerek és vitaminok), amikre sok megy el és ebből sokszor van plusz kiadás is, mert hát sosem tudhatjuk, hogy mikor leszünk betegek.
Ruhám millió meg egy van (régen nem spóroltam magamon, ezek még simán jók), a gyereknek is olcsó helyen vásárolok és sokat kap és örököl, étkezést megoldjuk az ovijából (ő ott eszik én onnan rendelem, havi szinte ez 12ezer forint, ennyiért nem éri meg főzni magamra), persze zöldség/gyümölcs kell otthonra is, autóm nincs így benzinre sem költök... szóval nagyjából átgondoltam a kiadásokat és tisztában vagyok vele, hogy ennyi pénzből ki kellene jönnünk, de nagyon félek is az egésztől.
Én havi 100 ezerből élek gyerekkel albérletben.
Ha annyit kapnék, mint te, dúskálnék a jómódban, nyugodtan belevághatsz.
Nekem az albérlet+rezsi 60ezer ft, 40ezer marad pelenkára, ételre.
Nehéz nagyon, de meg lehet oldani.
Neked fizetéssel, étkezési jeggyel, gyerektartással lesz havonta kb. 160 ezer forintnyi jövedelmed!!!
Sokan a feléből élnek!!!
Ki fogtok jönni ennyiből,nyugi,nem fogtok éhezni.
(gyerektartás,étkezési jegy,családi-ami emelt,kérd egyből) is hozzájön,egyedülállóként talán gyerek kajája ingyen is lehet,kérdezz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!