Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az baj, ha nem akarok családot...

Az baj, ha nem akarok családot, hanem egyedül akarom leélni az életemet?

Figyelt kérdés
Egyedül vagyok boldog. Nem kell idegeskedni.
2013. márc. 1. 13:30
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, ugyis túlszaporodott a Homo Sapiens
2013. márc. 2. 22:30
 22/33 anonim válasza:

19es

óóó hát ennyire fiatalon még nem csoda ha igy gondolkozol. azt hittem már valami bőven 30as valaki lehetsz :)

még fiatal vagy. bulizz csajozz/pasizz aztán majd téged is megtalál a szerelem és egyszer csak azt veszed észre hogy de jó emellett a valaki mellett ébredni.

2013. márc. 2. 23:54
 23/33 anonim ***** válasza:
0%

Nem baj, de arra felkészültél, hogy egyszer nem lesz senkid (ha már elhalnak a szüleid), aki egy tál levest vigyen a kórházba?

A család háttér, az élet túl kegyetlen, hogy egyedül légy.

Mindent nem fogsz tudni kitalálni és megoldani egyedül.

2013. márc. 12. 20:09
 24/33 anonim ***** válasza:
22%

Kedves Kérdező!

Erre reagálnék:

"Meg nekem vannak állataim is. Jó persze, nem ugyanaz, mint egy család. Egyébként én nagyon nem vagyok bulizós, csavargós típus.

"

Vannak állataid. Jó ok. De mi van, ha eltöröd a lábad és már nincsenek rokonaid sem, akkor ki a f-szom fogja helyetted az állataidat gondozni?

Nekem a karom volt eltörve, 8 hétig ápolt az anyám és helyettem vitte a kutyát sétálni, és gondozta a gyerekeimet. Egy barát ezt nem teszi meg, csak egy társ vagy egy gyerek vagy a szülő. Ja te egyedül leszel, akkor az állataid vásárolnak majd be helyetted. Te sem leszel örökké egészséges és fiatal f-sza gyerek.

2013. márc. 12. 20:13
 25/33 A kérdező kommentje:
Igen, van benne igazság. Hát nem tudom. A jövő titka, hogy lesz e családom valaha. Majd később elkezdek ezen komolyabban gondolkodni.
2013. márc. 12. 20:14
 26/33 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz családot, akkor nem is lesz. Mert eleve minden kapcsolatodnak úgy mész neki, hogy nem akarod teljes szívvel(csak a fizikai szükséglet miatt, írta valaki, erre viszont azt mondom, hogy sokkal kevesebb cirkusszal jár, ha megoldod azt is magad.)

A kapcsolatoknak az a lényege, hogy általuk az ember maga is alakul, fejlődik, rossz és jó tapasztalatokat szerez. Ha néhányszor pofára estél, az csakis arra jó, hogy nem csinálsz ész nélkül gyereket, hanem majd akkor állapodsz meg egy társnál, ha azt valóban megfelelőnek találod. Vagy elkapnak a hormonok... (szerelem.)És amíg egyedül vagy boldog, addig élj egyedül.

2013. márc. 13. 09:30
 27/33 anonim ***** válasza:

Van egy érdekes "ötlet" a mai világra. Két devizehitel csapdában levő ember akik egymást képesek elviselni szövetkeznek. Egyik eladja a házát s a másikhoz költözik. A tulajdonhányad 50-50%-ra módosul, az eladott lakás árát elfelezik, a rezsi közös a törlesztés is közös illetve az eladott házból kifizetik a másikon levő devizahitelt is, s éli mindenki a saját életét de ugyanott laknak. Alaphelyzetben ez nem kapcsolat, nincs szex, még barátság se csak elviselik egymást ahelyett hogy mindkét ház elvesszen.

Amugy az ötlet nem uj volt régen hasonló, társbérlet volt a neve.

Szóval ez az egyedül élek addig megy mig van munkád, el tudod tartani magad, a lábad sincs eltörve stb, stb...

Ellenben ha ketten vagytok - jobb esetben - nincs eltörve egyszerre mindkettőtők lába...

Ugyanakkor egy fűtés elég 2 vagy több embernek is, egy kád szintén, egy bojler szintén nem kell mindenből kettőt venni stb.

Fontos még: az hogy ma van egészséged, épséged s megfelelő állásod egyáltalán nem garancia arra hogy holnap is igy lesz...

2013. márc. 13. 10:37
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Nincs baj vele.

Miért lenne?Az emberek mind azt hiszik,hogy aki egyedül él az magányos vagy szomorú.

Nem mindenkinek való egy életen keresztüli társas élet.

Vannak akik jobban igénylik a magányt.Ez nem azt jelenti,hogy valaki nem érintkezik az emberekkel,hanem azt,hogy nem él velük egész nap.

Ha boldog vagy így,akkor ez így normális,megvan az oka.

Ha később változik az érzés változtathatsz,de aki már gyerekeket csinál úgy,hogy nem is vágyik rá,akkor már késő.

2013. okt. 9. 06:55
 29/33 anonim ***** válasza:
Szerintem nem baj. Ha tényleg így jó neked. Én nem rég döbbentem rá, hogy egyedül vagyok boldog. :)
2014. ápr. 9. 17:54
 30/33 anonim ***** válasza:
Általánosságban nem baj, de arra készülj fel, hogy hiába érzed magad jól magadban pár hónapig vagy évig, lesznek nagyon nehéz pillanatok és időszakok az életedben, amikor úgy fogod érezni, nem bírod egyedül. Ezt tapasztalatból írom, 45 évnyi élet és kb. 3 év magány után. Egy darabig szárnyakat ad az érzés, hogy megoldasz mindent társ nélkül is, de egyszer-egyszer meg fogsz roppanni a probémák súlya alatt és ez idővel akár pszichés problémákhoz, kiábrándultsághoz vezethet. "Nem kell idegeskedni". Nem kell, de fogsz, majd fogsz...
2014. ápr. 9. 18:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!