Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az családon belüli erőszak,...

Az családon belüli erőszak, ha a feleség a férjét folyamatosan sértegeti és fenyegetőzik?

Figyelt kérdés

Nem én vagyok a férj (hála az égnek),hanem egy barátomról van szó. Sokszor sértegeti a felesége pl. hogy mennyire meghízott (pedig csak pár kiló ment a hasára), hogy miért nem tudja kielégíteni az ágyban. Ha pedig az a válasz, hogy akkor válj el tőlem,akkor meg azt mondja a nő, hogy akkor többet nem látod a gyerekedet,mert a bíróság úgy is nekem ítéli. (szerintem csak az anyagi kényelem miatt marad vele,ugyanis a nőnek nem túl sok a fizetése,szemben a barátoméval). Az már csak hab a tortán, hogy el akarr tiltani engem is tőle,meg pár barátját is,mondván "rossz hatással vagyunk rá"...Meg kell hagyni sok ember már összetört volna, de ő azért jól tűri, néha már poénosra veszi és úgy mondja nekem az egészet,de azért látni rajta, hogy szenved ettől a nőtől.

Ja és ami még fontos. Kicsit utánanéztem, sajnos csak olyat találtam,ami a nőkről szől szól:

"Szóbeli (verbális) erőszak

A nő lekicsinylése, sértegetése, gúnyolódás, nevetségessé tevés (például a nő külseje, vallása vagy faji hovatartozása miatt), bántalmazással, veréssel való fenyegetés, gyerekek elvételével, öngyilkossággal való fenyegetés

Lelki erőszak

Alapvető érzelmi igények és szükségletek megtagadása, barátoktól, munkától, családtól, kedvenc foglalatosságoktól való elszigetelés vagy eltiltás, féltékenység, nő önbizalmának módszeres lerombolása, elzárkózás a problémák közös megbeszélésétől, nő állandó hibáztatása, értéktárgyainak összetörése, tárgyak összetörése/dobálása/csapkodása, fegyverrel való fenyegetőzés, félelmet keltő viselkedés (dühödt nézés, üvöltés), támadó faggatózás, életveszélyes/ijesztő autóvezetés, telefon és egyéb kommunikációs csatornák lezárása, telefonon való állandó ellenőrzés, nő zsebeinek/táskájának átkutatása"

Forrás: NANE, nők elleni erőszak fajtái

2013. febr. 28. 15:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%

A feleség a válás kezdeményezésére, vagy elköltözés kiprovokálására hajt. Így ugyanis a férje "hibájából" mondanák ki a válást, és az asszony "szenvedő félként" diktálhatná a feltételeket.

Nincs könnyű helyzetben a kollégád, mert itt max szép lehet(ne), de okos nem. Amiket a feleség kifogásként felhoz, azok ráadásul teljesen szubjektív dolgok, szinte bizonyíthatatlan, hogy ki a felelős a házasság tönkremenetele miatt. Olyat nyilván nem állíthat, hogy a férje nem ad pénzt kajára, vagy veri őket, mert ott kideríthető, hogy igaz-e.

A nőnek szerintem van valakije, és ki akarja piszkálni a férjét a lakásból. F@sza kis helyzet...

2013. febr. 28. 16:24
 12/20 anonim ***** válasza:
28%
Puhapocs syndroma??
2013. febr. 28. 16:29
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ma már minden mobil telefon alkalmas hang rögzítésre. Egy párszor felveszi és megvan a bizonyíték a fenyegetésre lelki terrorra.

Egyébként ahogy elnézem egyikük sem százas.

A barátod is összekaphatná magát de a feleségnek sem kéne ilyen batár módon megnyilvánulnia.

A válj el duma pont annyira hatásos egy házasság rendbetételére, mint egy melós ember ösztönzésére a ki lehet lépni 100-an állnak a helyedre megjegyzés. Ez a kettő pont ugyan az. Nem lépnek vele előre.

Egyszer kéne mindkettőjüknek az agyukhoz kapni és leülni beszélgetni egy jót, elvégre valaha szerették egymást és már nem csak róluk van szó hanem a gyerekről is.

2013. febr. 28. 16:32
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom/tudjuk hogy van-e más valakije,mondjuk a lehetősége meg volna rá. Lehet van benne valami, hogy ki akarja provokálni a válást. Egyébként nem hiszem hogy puhap.csű a férj, csak hát egy 40-es férfitól már nem lehet elvárni, hogy mindig minden körülmények között álljon a cerka,mondjuk ha olyan nehéz a napja.
2013. febr. 28. 16:42
 15/20 anonim ***** válasza:
53%

#7 - "Valami miatt dühös a nő, nem kap elég figyelmességet, elismerést,stb" - na ya, persze, ha a férfi egy erőszakos agresszív tahó, akkor az egy erőszakos agresszív tahó, ha a nő, akkor az nyilván "nem kap elég figyelmességet, elismerést,stb" - hát azért a világ nem így működik, sokkal inkább úgy, hogy mindkét nemben vannak egőszakos agresszív tahók, és mindkét nemben vannak, akik nem kapnak elég figyelmességet, elismerést.

Mondom, szerintem pár hónapi külön kasszán élés kijózanítólag hatna a hölgyre...

2013. febr. 28. 17:28
 16/20 anonim ***** válasza:

Dehogynem 40 eves az meg fiatal de en a lelki puhapocsre ertettem

Aki igzi ferfi az kiall magaert es kikeri maganak a dolgot ne erts fere nem verekszik de tiszteletet kelt maga fele.van tartasa esetleg hacaz agyban nem megy akkor ssexterapia ill konfliktus terapia kell.

2013. febr. 28. 17:29
 17/20 anonim ***** válasza:
Sosem értettem az olyan embereket, akik ilyen sokáig képesek tűrni. Nekem is elég zsarnok, elnyomó családom volt és sok ilyen ember is vett körül, de én mindig lázadtam és egyetlen pocskondiázó megjegyzést sem hagytam szó nélkül senkitől. Szóval nem értem. Térítsd észhez a barátod, hogy csináljon valamit. Végül is ő van nyeregben, neki van több pénze, még az is lehet, hogy a gyerekek hozzá kerülnének. Csak vegye fel a kesztyűt azzal a házisárkánnyal és legyen férfi.
2013. febr. 28. 17:55
 18/20 anonim ***** válasza:
És a lényeg lemaradt: vajon miért nem áll föl a cerka egy ilyen nőre? Ezt a pali igazán megkérdezhetné a házisárkány feleségétől.
2013. febr. 28. 17:56
 19/20 anonim ***** válasza:
Igen ez lelki bántalmazás. Egyébként a NANE-től férfiak is kérhetnek segítséget, érdemes lenne felhívnia a segélyszámukat, ott szakemberek vannak hátha tudnak rá hatni és segíteni. A gond ott kezdődik, ha a barátod nem akar lépni.
2013. febr. 28. 18:27
 20/20 anonim ***** válasza:

Igen, az.

Lelki -, pszichés - vagy mentális terrornak is hívják.

2013. febr. 28. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!