Mit tegyek, ha az anyósom folyamatosan "piszkál"?
(túl finom kifejezés a piszkálás)
Valahányszor ott vagyunk, valami hibát mindig talál bennem!
Most az volt a heplije, hogy a férjem lefogyott. Most esett át szegényem egy elég komoly fertőzésen, nincs éppen a legjobb formájában. De persze én nem adok neki enni.
Nem küldöm fodrászhoz, vagy nem szólok rá, hogy borotválkozzon.
Alapvetően nem tudja felcsapni az agyvizemet, csak kijelentem, hogy a férjem felnőtt ember, és el tudja dönteni, hogy éhes-e, vagy hogymilyen ruhát vegyen fel. De most sikerült a vesémbe vágnia. Kijelentette, hogy minek nekem(!) még egy gyerek (2,5 éves a lányunk), ha a fiára sem tudok vigyázni.
Itt megjegyeznén, hogy pár hete vetéltem el. 7 hetes terhes voltam. Véletlenül tudta meg.
Ekkor felkaptam a lányomat és a döbbent férjemnek odaszóltam, hogy vagy jön, vagy marad, de én megyek.Jött.
Ő is fel van háborodva.
Anyósom azóta sem kért bocsánatot, én azóta is remegek az idegtől.
Rendezze le a férjed!
Mindenhol azt olvasom, hogy a menyek fújnak az anyósukra, de a férjük nem csinál semmit.
Manapság annyira nyegle, akaratgyenge papucsok a férfiak.
Hívd fel a figyelmét a változó korra, hogy próbáljon méltósággal megöregedni és azt pár évet ami hátra van neki békességben élje le.
Állítsd olyan feladat elé amit nem tud megoldani, hívd fel a figyelmét arra, hogy neki is vannak hiányosságai.
Eléggé stresszes alkat lehetsz, ha ilyen pitiáner dolgokon felkapod a vizet. Én a helyedben letromfolnám őt egy-két ironikus válasszal, és ő húzná a rövidebbet.
Fekete István írta valahol: Nem csoda, hogy annyi baj van a világon, mert az emberek gonoszságánál csak az ostobaságuk nagyobb.
Ahogy el kezdtem olvasni, először azt hittem kisebb piszkálódásról fogsz írni...
De elolvasva azt a "gyerekees beszólását", hát...még én is ideges lettem.
Szerintem nincsen tisztában a dolgok súlyával, gondolom egyszerűbb asszony. Nem értem az ilyen anyukákat, oké, hogy nem tudja elfogadni, elveszik tőle a fiát, de legalább a családra, gyerekre legyen tekintettel-mert ugye lényegében ezzel az unokájának is árt, hogy szítja a feszültséget.
Amúgy leendő anyósom nekem is be szokott szólni, mert borostás-hosszabb, tépett hajú a párom, az meg ugye faluhelyen égő. Miért nem nyírjuk le nullás géppel stb, olyan, mint egy hajléktalan. Én ilyenkor csak mosolygok és nézek magam elé, nem reagálom le.
7-es akármilyen keményen fogalmazott, igaza van részben.
Az anyósod tuti egy primitívebb asszony, nem szalonképes.
Ha kimutatod a dolgot, annál jobban fogja csinálni, mert ez jut el az agyáig: piszkálódás sikerült=jajdejóéngyőztem.
Nekem egyszer anyósom szólt be édesapám öngyilkossága után egy héttel, hogy "azért híztál rendesen". Erre fogtam és vettem még egy bundáskenyeret. Ezt már nem tudta kezelni, WTF?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!