Mit tegyek, ha az anyósom folyamatosan "piszkál"?
(túl finom kifejezés a piszkálás)
Valahányszor ott vagyunk, valami hibát mindig talál bennem!
Most az volt a heplije, hogy a férjem lefogyott. Most esett át szegényem egy elég komoly fertőzésen, nincs éppen a legjobb formájában. De persze én nem adok neki enni.
Nem küldöm fodrászhoz, vagy nem szólok rá, hogy borotválkozzon.
Alapvetően nem tudja felcsapni az agyvizemet, csak kijelentem, hogy a férjem felnőtt ember, és el tudja dönteni, hogy éhes-e, vagy hogymilyen ruhát vegyen fel. De most sikerült a vesémbe vágnia. Kijelentette, hogy minek nekem(!) még egy gyerek (2,5 éves a lányunk), ha a fiára sem tudok vigyázni.
Itt megjegyeznén, hogy pár hete vetéltem el. 7 hetes terhes voltam. Véletlenül tudta meg.
Ekkor felkaptam a lányomat és a döbbent férjemnek odaszóltam, hogy vagy jön, vagy marad, de én megyek.Jött.
Ő is fel van háborodva.
Anyósom azóta sem kért bocsánatot, én azóta is remegek az idegtől.
ez egy hazud alattomos dög
az első esetnél azt hittem, csak elefánt a porcelánboltban, de ez az áskálódás túl tesz mindenen.
Nyugodj meg. Ez az első.
Aztán, ha menyugodtál kissé, akkor ülj le a férjeddel és beszéld meg vele a dolgokat. Nem vagy köteles senki szemétkedését eltűrni - ugyanis az anyósod nem piszkál, hanem folyamatosan durván terrorizál lelkileg, és töri az egódat.
Semmi köze ahhoz, hogy te hogyan éled az életedet, semmi köze ahhoz, hogy hány gyereked van, és végképp nincs köze ahhoz, hogy a férjedet hogyan látod el. (Felnőtt ember, ha nem tudná, nem kell ellátni, ellátja ő magát is.)
Az elvetélt kicsit sirasd meg, és gyászold meg, úgy könnyebb lesz újra teherbe esni.
Anyukát pedig tessék szépen ignorálni. A férjed látogathatja az anyját - eltiltani tőle csak olaj volna a tűzre -, de ha hazajön tőle, akkor SEMMIT se hallgass meg anyuka szövegéből (anyám ezt mondtam azt üzente stb.)! Te magad őt soha ne fogadd, a lakásba se engedd be, ha a férjeddel találkozik, akkor menj el otthonról. A teelfonját tedd le szó nélkül és nézd üvegnek, addig, amíg észhez nem tér. Itt ő az, aki a sértő fél, és őt kell helyretenni, neked!
A bocsánatkérésére várni nagy hiba, mert ilyen önző ember soha nem kér bocsánatot, ha mégis megteszi, annak nincs "ereje", azaz nem hiteles: a szájával elmondja, mint a kötelező penzumot a jókislányok, de valójában nem változtat semmin. ha erre vársz, akkor csak odakötöd magad egy agresszorhoz, tök fölöslegesen és egy halom energiát elpazarolsz arra, amire nem kéne és amit másra lehetne fordítani: gyereked, a családod, a férjed, a te saját dolgaid, egészséged stb.
Állj szépen a sarkadra és rakd helyre az anyóspajtást. A családod és a magad boldogsága érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!