Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldről hazamenni temetésre?

Külföldről hazamenni temetésre?

Figyelt kérdés
Meghalt a férjem 82 éves nagymamája.Több 100 km-t kellene utazni a temetésre,ami több tízezer ft-ba kerülne,de nekünk nincs annyink.Ő azt mondja,hogy nem gond,nem megy el és kész,de én elég rosszul érzem magam.Gondoltam kérek kölcsön az útra egy ismerősömtől,de ő nem engedi.Mi lenne a helyes?
2013. febr. 28. 13:15
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Volt egy két érdekes válasz.Magyarország jelenti nekünk a külföldet.Itt dolgozunk.A férjemnem télen leáll a munka,csak az én fizetésem van,ami nem is elég a lakbérre,rezsire,kajára,plusz költségekre.Meg tudnánk szerezni a pénzt,de ő nem akar menni.Ma halt meg és holnap van a temetés,szóval nem sok időnk van.A családjának ez jól is jön,mert van mibe belekötni.De azt nem értem mért én vagyok a hibás.A párommal se törődtek soha,mert kilógott a sorból.Ő nem ivott,nem cigizett és még dolgozott is mindig,ennyi a különbség közöttük.Szóval egy ilyen család véleménye nem érdekel,de a mamája nem volt annyira rossz.
2013. febr. 28. 14:36
 22/27 anonim ***** válasza:

Amúgy nem értem minek kellett belevenni ezt az egész külföld témát.

Írhattad volna csak úgy, hogy több száz km-t kell utazni. Tudom, hogy írtad ezt is, de mi köze van ahhoz, hogy közben még országhatár(oka)t is át kell lépni, vagy épp nem? A világon semmi.

Szerintem kérj kölcsön attól a bizonyos ismerőstől, ha látja a férjed, hogy ott van egyben a pénz, lehet, hogy meggondolja magát. Ha meg mégsem, akkor visszaadod a pénzt.

De így, hogy 1 nappal később máris temetés, akkor sem lenne min csodálkozni a famíliának, ha felvetne a pénz titeket, de mégsem menne el a férjed.

2013. febr. 28. 15:01
 23/27 Valletta válasza:

Az ő dolga, hogy megadja-e a tiszteletet a nagymamájának vagy sem, szerintem illene elmennie. A család meg úgyis rád fog majd mindent, amit csak lehet, ha épp úgy áll a helyzet, szóval ez nem oszt, nem szoroz.

Én csak azt nem értem hogy kerül több tízezer forintba ha csak 100 km-re kell elutazni?

2013. febr. 28. 18:19
 24/27 Valletta válasza:
Ja, most látom, hogy több száz... így már értem.
2013. febr. 28. 18:19
 25/27 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mennyi volt fontos ember az életedben. Ha nincs pénzed, akkor ne menj el. Fölösleges költségekbe minek vernéd magad? Küldj egy részvétlapot (lehet ám még kapni tisztességes papír képeslapokat is), és ennyi. Gyújts az emlékére egy gyertyát, vagy menj el az alábbi honlapra és készíts neki egy emlékhelyet.

www.gyertyagyujtas.hu

Hogy mi lenne a helyes, azt nem tudom, mert szerintem nagyon kevés dolog van az életben, amiről pontosan tudható, hogy helyes vagy sem, de én ezt tenném. :) (Illetve ezt is tettem, az én halottamnál.)

2013. febr. 28. 19:38
 26/27 anonim ***** válasza:
Itt Magyarországon belül nem kerül több tízezer forintba az utazás! Ha kérdést teszel fel, pontosan kellene fogalmazni és a valóságot írni, mert mindenféle választ kapsz, csak nem olyant amire kíváncsi lennél.
2013. febr. 28. 20:06
 27/27 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó.

A kérdésem érthető volt.Mi itt élünk,dolgozunk Magyarországon,,nekünk egy a külföld,de nem itt születtünk,nem itt van a családunk.Hétszáz km az út haza.Ami igen,több tízezer forint.Megtettem már ezt az utat párszor,úgyhogy nem csak a hasamra ütöttem és úgy írtam.

Már úton van haza.Rábeszéltem,hogy menjen.Köszönöm a válaszokat!!!!!

2013. febr. 28. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!