Külföldről hazamenni temetésre?
Amúgy nem értem minek kellett belevenni ezt az egész külföld témát.
Írhattad volna csak úgy, hogy több száz km-t kell utazni. Tudom, hogy írtad ezt is, de mi köze van ahhoz, hogy közben még országhatár(oka)t is át kell lépni, vagy épp nem? A világon semmi.
Szerintem kérj kölcsön attól a bizonyos ismerőstől, ha látja a férjed, hogy ott van egyben a pénz, lehet, hogy meggondolja magát. Ha meg mégsem, akkor visszaadod a pénzt.
De így, hogy 1 nappal később máris temetés, akkor sem lenne min csodálkozni a famíliának, ha felvetne a pénz titeket, de mégsem menne el a férjed.
Az ő dolga, hogy megadja-e a tiszteletet a nagymamájának vagy sem, szerintem illene elmennie. A család meg úgyis rád fog majd mindent, amit csak lehet, ha épp úgy áll a helyzet, szóval ez nem oszt, nem szoroz.
Én csak azt nem értem hogy kerül több tízezer forintba ha csak 100 km-re kell elutazni?
Attól függ, hogy mennyi volt fontos ember az életedben. Ha nincs pénzed, akkor ne menj el. Fölösleges költségekbe minek vernéd magad? Küldj egy részvétlapot (lehet ám még kapni tisztességes papír képeslapokat is), és ennyi. Gyújts az emlékére egy gyertyát, vagy menj el az alábbi honlapra és készíts neki egy emlékhelyet.
www.gyertyagyujtas.hu
Hogy mi lenne a helyes, azt nem tudom, mert szerintem nagyon kevés dolog van az életben, amiről pontosan tudható, hogy helyes vagy sem, de én ezt tenném. :) (Illetve ezt is tettem, az én halottamnál.)
Kedves Utolsó.
A kérdésem érthető volt.Mi itt élünk,dolgozunk Magyarországon,,nekünk egy a külföld,de nem itt születtünk,nem itt van a családunk.Hétszáz km az út haza.Ami igen,több tízezer forint.Megtettem már ezt az utat párszor,úgyhogy nem csak a hasamra ütöttem és úgy írtam.
Már úton van haza.Rábeszéltem,hogy menjen.Köszönöm a válaszokat!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!