Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek kell másod állást...

Kinek kell másod állást vállalni? A nőnek vagy a férfinek?

Figyelt kérdés

A párommal együtt élünk, van egy gyermekem aki 16 éves és őt is el kell tartanom. nekem alapjártaon elég kevés a fizetésem ezért másodállásba kényszerülök.a legegyszerűbb dologba a takrításba.minden reggel 6órától 7ig járok.hétvégén pedig 7től 9ig. nem mondom kimerítő munkának de azért jó lenne nekem is hétvégén legalább tovább aludnom!

A párommal beszélgettünk errről, hogy jó lenne megoldani úgy az anyagi helyzetet hogy ne keljen eljárnom takarítani. ő azt mondta hogy rendben van.még két hónapig járjak el aztán megbeszéljük.

és ő mondta hogy ő nem fog másodállást vállalni mert neki kielígtő a fizetése, neki nincen szüksége másik állásra.

az a kérdésem hogy ilyenkor nem a család szemszögét kellene nézni? hogy a férfinek kellene elmennie másik állást is keresni?

2008. jún. 7. 18:03
 1/4 anonim válasza:
100%

Hát ez elég érdekes helyzet. Tulajdonképpen mindkettőtöknek igaza van. Nem tudom, mióta éltek együtt, de talán ő nem fogadta el a gyermekedet sajátjának (úgy vettem ki a szavaidból, hogy neki nem vérszerinti gyermeke). Végtére is nem kényszeríthető arra, hogy eltartsa a te gyerekedet.

Viszont. Mivel együtt éltek, alapból elvárható volna tőle, hogy a szeretett nőről levegye ezt a terhet, és ő tegyen azért, hogy a család megéljen. Hiszen gondolom megvolt már a gyerek, amikor összeköltöztetek, és ő a férfi.

Neked kell eldöntened, hogy elvárod e tőle, hogy a gyermekedet eltartsa, vagy megoldod te, hogy anyagilag ne függj tőle.

Én minden esetre elgondolkodnék a kapcsolatunkon, ha ilyen helyzetben lennék.

Sok sikert, szép életet! :o)

2008. jún. 7. 20:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
hát elég jól írt az elöttem szoló. a kérdés miért várod el hogy a te gyermekedet ö ruházza, etesse, meg a szórakozását is fizesse. egy 16 éves gyereknek már igen magasak az igényei. egy igen jó megoldás ha a 16 éves gyerek megy el dolgozni. pl fagyit árulni, nyáron nagyon sok diákmunka van, idénymunkák. (persze ha már dolgozik az más) én 15 éves koromtol minden nyáron egy büfében nyomta volt hogy 14 órát dolgoztam (akkor még nem voltak ezek a törvények a gyerekere). soha nem volt anyagira szükségem a szüleimtöl eleget kaptam, de nagyon jól esett saját pénzem legyen, és büszke voltam magamra.
2008. jún. 8. 16:39
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

Nézd: ha ő adja haza a több pénzt, akkor nem várhatod el, hogy MÉG TÖBBET keressen. Magától megteheti, de elvárni nem lehet. Egyenjogúság van, nincs ilyen, hogy "a férfinak kellene..."

Azért természetesen megkérheted hogy nézzen lehetőséget (akár a cégénél - pl. fizetésemelést kérhet - akár máshol) - és, ha van olyan, ami neki is megfelelne, azt csípje el.

Ha tényleg ennyi pénz kell a gyerekre, akkor próbáljon meg most nyáron ő is dolgozni. Lehet, hogy akkor nagyon gyorsan rá fog jönni, hogyan tud mégis kevesebb pénzből megélni.

2008. jún. 8. 18:55
 4/4 anonim ***** válasza:
88%

Én állatorvos vagyok, állatklinikán dolgozom és eléggé kimerítő, de azért fogjuk rá: jól fizető állás. De e mellett még kutyapanzióban is dolgozom (nagy állatbarát vagyok) és önkénteskedem is egy menhelyen. Nehezen, de muszáj egyeztetnem a párommal a napi rendet, mert nekünk is van egy 7 éves kislányunk, most elsős. Szépen össze kellett írnom mindent, hogy mikor megyek ide, mikor megyek oda. A délután mindig kell legyen egy-két óra szabad időm, mert a gyerekkel tanulni is kell, ilyenkor az iskola első éveiben még nehéz neki. Plusszban még úszik és táncol is. Nagyon-nagyon nehéz lenne ezt mind egyedül elvállalnom, de Hál' Istennek a párom besegít. Neki is egy jól fizető állása van, de mellette még vállalt plussz munkát is. És, hogy miért? Hiába van mindkettőnknek jól fizető állása, muszáj a számlák, költségek mellett ételre, a gyereknek megélhetőségre is gondolni. És, hogy miért? Szerintem nincs olyan, hogy neki kellene, vagy neki kellene... nem kért rá se engem, se a páromat, hogy vállaljunk más munkát is. Valaki szeretne, valaki nem. Próbáld meg a fejébe verni, hogy a gyerek az gyerek (bár már annyira nem gyerek), de el kell tartani, elvégre egy család vagytok, nem? Mi is hamarosan megyünk Görögországba, de persze güriznünk kell, hogy ott is legyen elég pénzünk. És ráadásul ritka féle kutyákat is tenyésztünk, ezt már csak hobbiból, de ezzel is rengeteg a meló... a mai világban muszáj együtt működnötök, különben nem is lesztek egy család. Nekem a munkám vagy egész délelőtt, vagy egész este tart... páromnak úgyszint. Aztán késő délután amikor ő hazaér elmegy a kutyákkal iskolába, sétálni. Én a gyerekkel tanulok, kimegyünk a játszótérre. Este pedig már olyan fáradtak vagyunk, hogy egymásra alig van időnk, de ettől függetlenül mindig szakítunk szabad hétvégéket egymásra, ilyenkor a lányunk a nagyinál van, mi pedig ketten 'nosztalgiázunk'... Vasárnap pedig délelőtt panzió, délután meg valahova elmegyünk kirándulni - együtt a család.

Egyszóval a munka mellett legyen időtök egymásra is, a gyerekre is... nagyon nehéz, tudom, de ilyen a mai világ. És mi sem vagyunk hű, de gazdagok. Két szintes családi ház, udvaron kutyusok, bent madár, teknős, nyuszi és hörcsög. Őket nekünk kell eltartani, de ez egyáltalán nem rossz dolog. De mindig be kell osztani a pénzt, de mi mindig teszünk félre annyit, hogy hétvégente kirándulni menjünk, vásárolni... és tervezünk még egy kisbabát. :) Most próbáljuk megteremteni azt, amit, hogy tökéletes környezetbe jöjjön a csöppség.. :)

Egyszóval nincs olyan egy családban, hogy én vagy te, csak MI létezik! :)

L.

2008. aug. 21. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!