Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Beszélnétek a másik szülőpárra...

Beszélnétek a másik szülőpárral meleg fiúk esetén? Lehet rájuk hatásom?

Figyelt kérdés
Az egyik fiam homoszexuális, mi sem lelkesedtünk a dologért, szerettük volna ha úgymond normális, szép élete lesz család, gyerek, és nem indul hátránnyal. De egyébként hamar elfogadtuk, mást nem is igazán tehettünk. Van egy barátja, normális srác egyébként már több mint egy éve ismerjük. A szüleivel nem tartja a kapcsolatot, mert azok nem fogadták el a másságát. Látom mennyire zavarja, főleg, hogy látja mi tudjuk kezelni a helyzetet. Szeretnék neki segíteni, gondolkodtam azon, hogy felkeresem a szüleit. Még fiatal 21 éves, ilyenkor még szüksége lenne a szülői támogatásra. Nem értem hogyan lehet emiatt elfordulni egy gyerektől. Talán ha beszélnénk akkor kicsit változna a véleményük és lassan belátnák, hogy ez a fiú ugyanaz aki eddig volt, akit felneveltek. Láttok ennek esélyét?

2013. febr. 26. 21:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

19

Szerintem is olyat írsz amihez nem értesz. Az hogy valaki meleg nem a szülők hibája. Senkinek sem a hibája. Az egyik tesóm is meleg, ugyanazt a nevelést kaptuk, teljesen normális szüleink vannak, szerintem csodálatosan neveltek, nem volt semmi lelki terror, vagy fogalmam sincs mire gondolsz. Ő meleg lett. A másik tesóm a igen csak rajong a női nemért. Pedig ugyanazt a nevelést kapta. Semmi köze ahhoz, ki milyen közegben nő fel.

Kérdező

Én nem avatkoznék bele. Nálunk is hasonló az eset. Szüleim elfogadták, tesóm párjának a szülei nem. Beszélnek néha, de ez már csak olyan látszat, felszínes kapcsolat. Mindkét félben ott a tüske. A szülők nem "bocsátnak meg" neki, a fiú nem érti mitől változott meg a szemükbe. Szerintem ő például nem örülne, ha anyukánknak lenne egy ilyen húzása. Még ha a legnagyobb jó szándékkal is :)

2013. febr. 27. 09:45
 22/24 anonim ***** válasza:
57%

Idővel majd ők fogják felkeresni a fiút.

Ahogy nő a gyerek egyre inkább lesz neki szüksége a szülőkre,és egyre nagyobb szüksége lesz a szülőknek a gyerekre.

Most még csak 21 éves,de ha majd 31 vagy 41 lesz,majd a szülők,akik addigra már elmúltak 60 évesek rájönnek,hogy elment mellettük az élet és kizárták a saját gyereküket az életükből,de akkor már késő lesz.....

2014. jan. 5. 20:42
 23/24 anonim ***** válasza:
57%
nem lesz neki,elírtam
2014. jan. 5. 20:42
 24/24 anonim ***** válasza:
79%

De vannak,akikbe semmi szülői érzés nem szorult,lehet jó így nekik.Én tuti a hátam közepére nem kívánnék ilyen embereket.

Én biztos,hogy nem tudnám elfogadni,ha 10-20 év múlva kopognának be hozzám....

Az ember nem felejt.....

És az,hogy vki már idős nem indok arra,hogy ne azt nézd,hogy mit tett az életében....

2014. jan. 5. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!