Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Beszélnétek a másik szülőpárra...

Beszélnétek a másik szülőpárral meleg fiúk esetén? Lehet rájuk hatásom?

Figyelt kérdés
Az egyik fiam homoszexuális, mi sem lelkesedtünk a dologért, szerettük volna ha úgymond normális, szép élete lesz család, gyerek, és nem indul hátránnyal. De egyébként hamar elfogadtuk, mást nem is igazán tehettünk. Van egy barátja, normális srác egyébként már több mint egy éve ismerjük. A szüleivel nem tartja a kapcsolatot, mert azok nem fogadták el a másságát. Látom mennyire zavarja, főleg, hogy látja mi tudjuk kezelni a helyzetet. Szeretnék neki segíteni, gondolkodtam azon, hogy felkeresem a szüleit. Még fiatal 21 éves, ilyenkor még szüksége lenne a szülői támogatásra. Nem értem hogyan lehet emiatt elfordulni egy gyerektől. Talán ha beszélnénk akkor kicsit változna a véleményük és lassan belátnák, hogy ez a fiú ugyanaz aki eddig volt, akit felneveltek. Láttok ennek esélyét?

2013. febr. 26. 21:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem se te legyél a békítő, inkább kezeld őt is úgy egy kicsit, mintha ő is a fiad lenne. Biztos jól esne neki, hogy van aki törődik vele. Kicsit enyhíthetnéd az anya hiányát.
2013. febr. 26. 23:06
 12/24 Snapette ***** válasza:
76%
Én megpróbálnám, de talán ne azzal indíts, hogy megkérded, miért nem tartják a kapcsolatot a fiukkal, mert ha rögtön számonkérve vagy felelősségre vonva érzik magukat, akkor lehet, hogy hamar véget ér a beszélgetés. Tényleg az anyukát kéne elkapni úgy, hogy szabadon tudjon beszélgetni, és inkább onnan megközelíteni a dolgot, hogy a fiad barátja/párja a fia, és egyszerűen kiváncsi vagy rájuk, ismerkedni szeretnél, mert nagyszerűnek találod a srácot, és bizonyára nagyon büszkék rá. Ha nem ajtóstól rontasz a házba, lehet hatásod is, és esetleg kiderül az is, hogy mi a kifogás az ő részükről. Nem hiszem, hogy valaki meg tud szűnni szeretni a gyerekét csak azért, mert nem olyan lett, mint akarták. Az is lehet, hogy valamiért magukat hibáztatják,még akkor is, ha ennek nincs logikája.
2013. febr. 27. 00:31
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor inkább ti szeressétek a szülei helyett is. Vagy nekik is hiányozni fog idővel a fiuk, vagy nem kár értük.
2013. febr. 27. 01:30
 14/24 anonim ***** válasza:
72%

Miután megtagadták a saját gyereküket, nem szülők többé. megbuktak.

Sosem fogják elfogadni a gyereküket, bármit is csinálsz.

Lehet, hogy egy kicsit engednek majd, de attól még ugyan úgy megvetik majd.

A srác helyében köpnék a sírjukra, nem hogy még szóba is kelljen állni velük azok után, hogy így elbántak vele.

2013. febr. 27. 01:33
 15/24 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, a szándékotok tisztességes, de én azért először megkérdezném a fiút, hogy ő mit szeretne, mi a véleménye a dologról, és attól függően cselekednék - elvégre is nagykorú, a saját életét érintő dolgokról úgy helyes, ha ő dönt.
2013. febr. 27. 02:13
 16/24 anonim ***** válasza:
90%

Ha egyszer eldobták maguktól a gyereküket, akkor nem szülők többé. Valóban megbuktak.

Valóban kérdéses, hogy érdemes-e oda menni hozzájuk és beszélni velük. Mert egyrészről ez nem a te dolgod volna és más családok életébe nem lehet beavatkozni. Ahogy szerintem te se örülnél, ha egy idegen eljönne hozzád. Elképzelhető, hogy ezzel, csak rontanál a dolgon. Nem neked kell megértetni velük a dolgot, hanem maguktól kell ráébredni.

23 meleg F.

2013. febr. 27. 09:05
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem, hogy tagadhatják ki a saját gyereküket ezért!
2013. febr. 27. 09:13
 18/24 anonim ***** válasza:
65%

Igazán okos választ csak az tudna adni aki hasonló cipőben jár, de én is anya vagyok és ha bármit tenne a gyerekem, bármennyire is megbántana, vagy megvetném, akkor is akarnák tudni róla.

Nem hiszem el, hogy az édesanya legalább annyit nem szívesen hallana a gyerekéről, hogy hogy van, mit csinál?

Lehet, hogy nem értik meg és nem is bocsájtják meg a másságát, de én biztos vagyok benne, hogy érdekli őket a fiuk sorsa. Keresd meg őket, de ne akard őket megtéríteni, hogy fogadják el a másságot, de azt, hogy mi van a fiukkal, arra biztos kíváncsiak. Ha nem akkor nem is szülők!

2013. febr. 27. 09:26
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
ezzel csak az a baj hogy a szülői nevelés tehet arról hogy ki milyen.. ezt a szülők már rég elrontották már kiskorában kb vagy amikor előjött hogy ő meleg
2013. febr. 27. 09:30
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

09:30

Mire gondolsz? El kellett volna vinniük ördögűzőhöz?

Fogalmad sincs mi fán terem a homoszexualitás.

2013. febr. 27. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!