Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám beperelt szülőtartásért....

Apám beperelt szülőtartásért. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Ő gyerektartást soha nem fizetetett,azt mondja tudja h pénzt nem de lakhatást és élelmet kell adnom neki. Az örökségéből amit nem ivott még el,abból perel.

Én anyósék családiházába lakok,gyeden vagyok. Most a gyerekem elől kéne elvennem az ételt h ő enni tudjon? Nevetséges. Be akar költözni az egyik üres szobába. De nem fogja fel h az nem az én házam. Azt mondja h nekem ott csak a gyerekemre kell költenem,tudok neki is ételt venni. Hát nagyon nem igy van mert én is beszállok a költségekbe.

2013. febr. 26. 15:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi,remélem ha ez lezajlik utánna soha többet nem kell halanom rola.
2013. febr. 26. 15:54
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Undorító alak...tuti nem ítélnek a javára.

Azért majd írd meg, mi lett. Jól lecs.te-e a bíró.

2013. febr. 26. 17:02
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

A szülő tartás nem jár alanyi jogon csak akkor itélik meg ha önhibáján kivül került nehéz helyzetbe.

Mondjuk sclerosiban lebénult és azóta 20 e. segélyből él,

de ha csak alkoholista munkanélküli akit a rokkonok tartanak el évek óta arra nem fogják megitélni.

2013. febr. 26. 19:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Hadd pereljen, akkor bukja a perkőltséget is. Nem ő nevelt, nem fizetett gyerektartàst. Esélye nincs, mert ez nem í gy mûködik.
2013. febr. 26. 21:05
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem is olyan rég olvastam erről.Ezzel kapcsolatban a helyzet a következő: Abban az esetben ha a szülő kéri az eltartását akkor vagy önként vállalod vagy a bíró dönt!

DE! A bíróságon igazolnia kell hogy érdemes rá ugyanis a bíró dönti el, hogy méltó-e az eltartásra.

Tehát ha anyuka-apuka a tüdejét kiköpte, hogy neked jobb legyen akkor ők a nyerők.

Ha apuka szart a gyerekére, nem tudja bizonyítani, hogy fizetett utána, besegített a nevelésébe, alkoholista de nem tesz lépéseket a gyógyulása érdekében, sőt alkalma lett volna normális életet biztosítani az örökségéből de saját hibájából taccsra vágta magát, most meg élősködni akar akkor már az ügyvéd is kivágja az irodájából nemhogy a bíróság!

Ne izgulj nincs nyerő helyzetben az is lehet, hogy a bíró osztja ki úgy, hogy kettéáll a füle!

Egy pernél bizonyítanod kell, hogy érdemtelen. Azzal, hogy alkesz, hogy nem foglalkozott veled, hogy elitta az örökségét, hogy jobb anyagi helyzetben volt nálad csak elcseszte, tanúk, stb.

[link]

2013. febr. 27. 14:46
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Benne van az alkotmányban, hogy ha a szüleid nem képesek magukat eltartani, akkor neked kötelező őket gondoznod.
2013. febr. 27. 19:05
 17/17 anonim ***** válasza:

"Benne van az alkotmányban, hogy ha a szüleid nem képesek magukat eltartani, akkor neked kötelező őket gondoznod."

Igen, akkor ha a szülők önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe.

A bíróság biztos nem ítél az apa javára, aki alkoholista, sz*rt a gyerekére, gyerektartást sem fizetett, elitta az örökségét, most meg élősködni akar.

Az ilyen semmitelen alakot (elnézést) vagy a beperlés pillanatában kiröhögik, vagy már az ügyvéd is kivágja az irodából, és még el sem jutott a bíróig.

Kérdező ne aggódj, 100%, hogy nem fognak SEMMIT a javára ítélni, mert ilyen esetekben alaposan megvizsgálják a körülményeket. Már az is kizáró ok lehet, ha csak szimplán alkoholista, és nem tesz (nem is akar tenni) a saját gyógyulása érdekében semmit.

Nem hogy még az örökségét is elitta....

Pereljen csak. Majd jól kiröhögik, az ügyvéd meg a bíró meg jól le fogja cs*szni, plusz bukja a per meg az ügyvédi költséget.

2013. febr. 27. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!