Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha bizonyítani tudom (hangfelvétellel) hogy az anya nem kért gy. Tartást több mint 1 éve, de most mégis beperelt visszamenőleg, mire számíthatok?
Azonkívűl olyan nincs,hogy az "anya nem kért".
A gyermektartás a gyermek után jár,ennek már egy évvel ezelött is eszedbe kellett volna jutni magadtól.
ha perre adja fél évre visszamenőleg meg fogják ítélni.Hangfelvételt meg hiába készítesz nem fogadhatják el bizonyítéknak.
Elvileg létezik olyan, hogy az anya lemonad a gyerektartásról, de ez csak akkor érvényes, ha a bióság elött történt és a válási itéletbe bele van foglalva.
(Ez biztos, mert annak idején én is lemondtam (lemondhattam) a gyerektartásról.)
Viszont privát hangfelvétel nem bizonyiték, erre nem hivatkorhat senki.
Azt mondta ba....am meg a gy.tartásom neki nem kell.
Én meg azt mondtam jó akkor majd megkapja a gyerek ha 18 lesz, és addig nyitok neki egy megtakarítást.De most hogy megtudta hogy a jelenlegi páromtól is lett gyermekem egyből szüksége lett rá....ráadásul másfél éve nem engedi látni a gyerekem!
Miért kellene kérnie a nejének a gyermektartást?
Nem érzi ezt belső késztetésnek saját gyermekével szemben? A hangfelvételnek ilyen szempontból nincs
túl nagy jelentősége. A jog ebben az esetben szerintem
követi az alapvető emberi normákat: Mindkét szülőnek
kötelessége a saját gyermekéről gondoskodni. Bízom benne, hogy ezen a dolgon elgondolkodik és ez a kérdés
Önben ebben a formában többet meg sem fogalmazódik.
Tud reggelente tükörbe nézni úgy, hogy saját gyermekéről
nem gondoskodik?
Egyébként 5 éve az Én gyermekem is átkerült hozzám, addig
Én fizettem a gyerektartást, ugyanez exemről nem mondható
el. Eddig eszembe sem jutott, hogy bepereljem emiatt.
Amennyiben gyermekem tovább akar tanulni, azt már egyedül
nem tudom finanszírozni. Kénytelen leszek feldobni, hogy
exem is járuljon hozzá a továbbtanulás költségeihez.
Remélem el tudom kerülni azt, hogy ez jogi útra kerüljön.
Hűha és olyan félelmetes,hogy másfél éve felé se bírtál nézni?
Na,nem kell a duma,mondjad inkább,hogy párszor esetleg felhívtad,aztán eszed ágába se volt menni a gyerekért.
Hányszor voltál bent a gyámügyön,hogy megjelentél láthatáson,aztán nem adta?szerintem egyszer sem.Szerintem úgy gondoltad,hogy nem fizetsz,nem mész,aztán gyerek letudva.
csak közben most meg fizetni kellene,és mivel a legjobb előjönni?Hát másfél éve nem engedi.
És te mit tettél ennek érdekében a másfél év alatt?Ja ,tudjuk,csináltál egy másik gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!