Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha bizonyítani tudom (hangfelvétellel) hogy az anya nem kért gy. Tartást több mint 1 éve, de most mégis beperelt visszamenőleg, mire számíthatok?
Hű ha kapom a vádakat rendesen...
Miért nem mentem?Mert jogellenesen külföldre költöztette!Nem egyszer, sem kétszer voltunk gyámügyön még a minisztériumba is, de nem történt semmi.Ott azt mondták hazatoloncoltathatom de a repjegyeket nekem kell állni,és többször megjátszhatja hogy beteg a gyerek és nem adja át.A másik meg hogy a gyerek érdekét néztem mit okozna neki ez a huza-vona.Így próbáltam "békés utat találni" amibe látszólag bele is egyezett aztán mégse....
Tévedés,a jegyeket nem neked állni.
Egyébként a gyerek számlájáról gyüjtögetett pénzből meg biztosan kifutotta volna,ha mégis(de nem,a Hágai egyezmény keretében haza kellett volna hozni)Most anyukának átadod a számlát,aztán nincs gond.
Igen, a helyzet az, hogy a gyereknek akkor is jár a gyerektartás, ha az anya nem kérte. De csak fél évre visszamenőleg fogják kifizettetni veled, úgyhogy ezt már magadtól is átutalhatod a nő számlájára szerintem. régebben így volt, szerintem még most is ez a fél éves dolog él.
Igen, jól jön neked a per, mert akkor kiterjesztheted arra is a pert, hogy legyen hivatalosan a gyeremekelhelyzés és kapcsolattartartás is szabályozva. Ha nem engedi hozzád a gyereket, esetleg néha te is kimehetsz. Ha akkor sem engedi, szerintem felesleges erőlködni, ahogy írtad, jobb a békesség. Ha tudod, megteheted hogy elviszel egyszer egy-egy barátot, hogy legyen tanúja hogy viselkedik a kedves anya, de csak azért, hogy később megmondhasd a gyereknek, hogy miért is nem látogattad soha. mert az anyja nem engedte. Ha nagyobb lesz, nyilván megváltozik a helyzet, mert már ő fogja eldönteni mennyire érdeklődik irántad.
De attól, hogy nem lehet vele emberi módon értekezni, és úgy viselkedik mint egy sértett gyerek, még a tartást fizetned kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!