Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy van egy ilyen lehetőségem? Ti hogy mondanátok meg?

Figyelt kérdés

Ők elég régimódiak,nehezen értek szót velük,ezért alig mondok el nekik valamit.De most van egy olyan lehetőségem,hogy a nyáron pár hetet külföldön tölthessek a legjobb barátaimmal és a párommal.A szüleimmel nem mennék sehová,mert nekik a nyaralás az,hogy a 40 fokba végighurcolnak minden kulturális sz.rságon és nincs időm pihenni,évek óta nem megyek velük sehova.

De ez most a pihenésről,vásárlásról és a bulizásról szólna.5-en mennénk,én vagyok az egyetlen fiatalkorú(17 vagyok).Ráadásul olyan helyeken lennénk,ahová kétlem,hogy eljutnék máskor.

2013. febr. 24. 15:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
37%
Mivel nem vagy meg nagykoru, ha nem engednek, nem mehetsz. Siman hazavitethetnek a rendorseggel. Engem az is erdekelne, hogy mibol lenne a gyerekemnek penze ra///
2013. febr. 24. 15:23
 12/24 anonim ***** válasza:

"belekötnek ők is abba,hogy miből megyek."

hát akkor most már engem is érdekelne, h miből lesz pénzed rá. (mivel nem olyan forrás, amiről ők tudnak és ami kikezdhetetlen, pl nyári munka, szülinapi pénz, stb)

2013. febr. 24. 15:23
 13/24 A kérdező kommentje:

Európán belül maradnánk.

Van egy pici spórolt pénzem,de abból nem tudnék kifizetni egy ilyen utat,ezért a barátom mondta,hogy kifizeti nekem.Így a szüleim sem mondhatják,hogy azért nem mehetek,mert drága.

2013. febr. 24. 15:28
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

hát, itt nem az utazással van baj, hanem annak körülményeivel. nem tudni milyen pénzből mész és nem kedveleik a társaságot, akivel mennél. én nem engednélek olyan barátokkal, akikben nem bízom meg. főleg fiatalkorúként.

ha nem engednek, nem mehetsz el "simán". itthon kell maradnod...

2013. febr. 24. 15:29
 15/24 anonim ***** válasza:

akármennyire is megvannak hozzá a feltételek, ha a szüleid nem engednek, akkor akár rendőrséggel, Interpollal is kerestethetnek, mivel fiatalkorú vagy.

ha megszöksz, akkor pedig szembe kell nézned a szüleid haragjával, és azzal, hogy egy életre tönkrevágod velük a kapcsolatodat.

mikor töltöd a 18at? jövőre nem ér rá a nyaralás? idén meg elmentek a Balatonra, oda csak elengednek a szüleid. ott is vannak bulik, lehet pihenni is.

2013. febr. 24. 16:04
 16/24 A kérdező kommentje:

Augusztusban leszek 18,én június végén és júliusban lennék velük külföldön.

Nekem jó lenne a Balaton is,de nekik nem hiszem.

2013. febr. 24. 16:43
 17/24 anonim ***** válasza:
Fiatalkorúként ne hallgass azokra, akik szerint simán menjél el, ugyanis tetszik, nem tetszik a szüleid felelnek érted. Vagy meggyőzöd őket, vagy maradsz, harmadik lehetőség nincs. Teljesen mindegy, mikor töltöd a 18-at, ha a nyaraláskor még nem tetted meg.
2013. febr. 24. 18:02
 18/24 anonim ***** válasza:
44%

Szia!

Ha meglenne rá a pénzed azt mondanám szülőként, hogy menj, de nincs! Egy barátodtól kérnél rá kölcsön és ezt több okból sem engedném. Kölcsönkért pénz amúgy is a legtöbb esetben hatalmas viták forrása.

A másik pedig: neked jó lenne a Balaton is de a barátaidnak nem!? Már megbocsájts de milyen barátok ezek!? Úgysem az a lényeg, hogy hova mentek, hanem hogy kikkel..ez a barátság lényeg. Ne haragudj de ez nekem nagyon nem stimmel!

Melyik országba mennétek? Miért nem írod? A barátaiddal miért nem szimpatizálnak a szüleid?

21/L

2013. febr. 25. 18:51
 19/24 A kérdező kommentje:

Utolsó,félreértetted.

Nem egy barátomtól kérném rá kölcsön a pénzt.A párom fizetné és nem kölcsönbe.Már többször kaptam tőle elég drága dolgokat,eddig még semmilyen problémánk nem volt belőle,főleg,hogy neki nem számít a pénz.

A barátaim csak azért nem szeretnék a Balatont,mert ők nem ehhez vannak szokva,más körülmények között élnek és nőttek fel.

Franciaországba és Spanyolországba mennénk és valljuk be,hogy ezeket tényleg nehezen lehet összehasonlítani a Balatonnal.

Apáék azért nem szeretik őket,mert elég bulizósak és nem ismerik úgy őket,mint én,mert külföldiek.Szóval ha meglátogatnak(általában a hétvégéken velem vannak,de minden nap beszélünk),akkor nem az a fő cél,hogy itthon üljek velük.Meg anya szerint a legjobb barátnőm rossz hatással van rám,mert amióta megismertem egyre jobban hasonlítok rá.Ez annyit jelent,hogy gyakrabban járok fodrászhoz,törődök az alakommal,szóval nem eszek meg mindent és sportolok és szeretek jól kinézni,nem ülök itthon,megteszek olyan dolgokat is,amiket régen nem mertem volna.

De a barátaim az egyetlenek,akikre bármikor számíthatok.A szüleim nem engedték,hogy én látogassam meg őket...hát tessék,ezért ők utaznak hetente-2 hetente,csak miattam.A szüleim nem ismerik azt az oldalukat,amelyiket én.

2013. febr. 25. 20:43
 20/24 anonim válasza:

Tiszta hülye itt mindenki, aki azt mondja, nem engedné el... 17 éves, fél év múlva továbbtanul/dolgozni kezd, mindent egyedül kell csinálnia a kajától kezdve az adóbevallásig.

Mondd meg a szüleidnek, hogy régóta tervezitek, nagyon szeretnél menni, nem kell aggódniuk, ha bármi baj van ez és ez tud segíteni, kötsz biztosítást, kiváltod az EU-s tajkártyát. Lássák rajtad, hogy önálló vagy! Mondd, hogy majd felhívod őket, és mindent elmesélsz. CSak természetesen, normálisan.

2013. febr. 25. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!