Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akkor is nekem kellene felhívn...

Akkor is nekem kellene felhívnom édesanyámat, ha ő bántott meg engem?

Figyelt kérdés

A sztori: már egy éve a vőlegényemmel lakom, anyám az elejétől fogva nem örül hogy elköltöztem. Egyszerűen nem tud beletörődni, hogy elmentem otthonról, és ennek minden alkalommal hangot is ad, akárhányszor meglátogatom. Most már ott tartunk, hogy a páromat mindenféle szemétnek elmondja, és hogy meglátom, ott fog hagyni. Egyszer hullámvölgyben volt a kapcsolatunk párommal, elmondtam neki, erre ő rögtön azt mondta, hogy hagyjam ott. Most hétvégén nem bírtam tovább, és otthagytam, ő most meg van sértődve, várja hogy hívjam (tesómtól tudom). Hiába mondom neki, hogy nekem ez nem jó, hogy amikor hazamegyek mindig ezeket a litániákat kell hallgatnom. Szememre hányja, hogy elhagytam, elidegenedtem tőle, teljesen megváltoztam. Szerintem ez egyáltalán nem így van. Hetente 2-3 napot otthon töltöttem eddig vele, szerintem, ha élettársi kapcsolatban élek, az még soknak is számít. Miért kellene az ő utasítása szerint élnem, miért nem tud beletörődni. Ja, és mostmár én is hálátlan és szemtelen vagyok. Szerintetek, hogy lehet megoldani ezt a rossz helyzetet?

25/N

2009. szept. 8. 18:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

25 éves felnőtt nő vagy. Élettársi kapcsolatban. Anyukádnak el kell fogadnia hogy nem vagy már gyerek és azzal élsz akivel akarsz és nem kell hogy szót fogadj neki. Szerintem keresd fel hogy lássa különb vagy mint ő. Mondd el neki hogy szereted de nem tűröd el neki hogy a párodat bántsa.

Ő az anyád te meg felnőtt nő vagy nem hiszem hogy nem lehet normálisan megbeszélni. Ne hagyd neki hogy ő írányitson!

2009. szept. 9. 12:50
 12/18 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy hihetetlen, hogy nem lehet normálisan megbeszélni a dolgot, pedig úgy tűnik, hogy így van. Csak azt a megoldást fogadná el az anyám, ha szakítanék párommal, és hazaköltöznék, vissza az ő szoknyája alá. Hozzáteszem, a mostani az első igazán normális párommal, akivel ideális a kapcsolatunk. Miért nem örül neki? Mellesleg az se tetszik neki, hogy az anyósommal (a párom szüleivel lakunk) jól kijövök, nagyon féltékeny rá. Miért, utálkoznom kellene anyósommal? Az jó lenne ha utálnánk egymást, és bántanának? A veszekedéseket nem én provokálom. Eddig tűrtem, és megvédtem a páromat, és a döntéseimet, de mostmár végképp elmérgesedett a viszonyunk. Nem az a típus anyukám, aki megváltoztatja a véleményét, vagy lenyeli a békát. Miért nekem kellene nyelnem? Két tűz között őrlődöm, szeretem anyámat is a páromat is. Azt várom el tőle, hogy fogadja el a döntéseimet, és támogasson. Kértem szépen, határozottan, semmi sem használt. Csak igazság létezik, az övé.
2009. szept. 9. 13:06
 13/18 A kérdező kommentje:

Bocs az elírásokért, de zaklatott vagyok :(

Csak egy igazság létezik, az övé.

2009. szept. 9. 13:08
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem ez nem így van. Nincs igaza anyukádnak. Ha szereted a vőlegényedet akkor tarts ki mellette. Anyukád majd megbékél.

Muszáj lesz neki hisz a gyereke vagy.

2009. szept. 9. 14:23
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha minden úgy van, ahogy leírtad, nincs anyukádnak igaza. játssza most is a sértődöttet. Valószínűleg irigy rád is. Egy jó anya el tudja engedni az ilyen korú gyerekét. Meg kell értenie, hogy felnőttél és neked nem kell ezért bocsántatot kérned, mert ez az élet rendje. Te semmi rosszat nem tettél. Ritkábban menj hozzá, hátha észreveszi magát. Ha nem, akkor mondd meg neki nyomatékosabban, mert lehet, hogy csak abból ért, ha nem csak utalsz rá.
2009. szept. 10. 17:32
 16/18 anonim ***** válasza:
Így van, igaza van a kettővel előttem szólónak. Az én apukám is így volt ezzel. Mikor megismertem a páromat a főiskolán és úgy döntöttünk, hogy összeköltözünk (ő akkor végzős volt, így nem maradhatott tovább a kollégiumban), ő pedig azt mondta, hogy akkor őt soha többet ne keressem, nem kíváncsi rám. Apukám azt hitte, hogy azért mert összeköltözöm a párommal, majd a sulit abba fogom hagyni és elkallódok. Kb. 1 évig voltunk így apuval, aztán felhívtam és kibékültünk. Beletörődött, sőt azóta egészen megszerette a páromat. Azóta már a férjem, és mióta unoka is van, azóta apukámat már semmi sem zavarja. :-) Szerintem hagyd egy kicsit a levében főni anyukádat (na azért nem egy évig csak pár hétig), hátha addig átgondolja a dolgokat. Aztán üljetek le és beszéljétek meg. Másképpen fog hozzáállni, ha úgy érzi majd, hogy elveszíthet.
2009. szept. 10. 19:42
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is, neked van igazad, anyukádnak ebbe nincs beleszólás.

Másodszor, hetente max. egyszer mennék hozzá vagy inkább ritkábban, hiszen te már önállóan a völegényeddel élsz, együtt vagytok egy család és anyukád itt kivülálló.

Amit viszont javasolni tudnék: ird le neki, hogy te mit akarsz, hogy gondolod - ha irsz, akkor nem tud közbeszólni. Talán igy jobban elgondolkodik és jobb lesz a helyzet.

2009. szept. 10. 19:48
 18/18 anonim ***** válasza:
Van egy határ, amit a szülő, az "egyszem anyuka" sem léphet át. Az anyaság két részből áll: anya a biológiai anya, aki teremt, és azokból édesanyává csak az válik, aki úgy is viselkedik. Az át nem léphető határt mindenki magának szabja meg, a saját értékrendje szerint. Ahogy leírtad, az én határvonalamat ő már messze átlépte. Megértelek. Én is küzdöttem, úgy kb 20 évig az anyámért, az anyámmal, azután meghúztam a határt, figyelmeztettem is rá, mégis átlépte. Most már másfél éve boldog anyátlanként élem az életem, és nem hiányzik. Jobb lettem nélküle.
2009. szept. 11. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!