Nekem kell a szüleim adosságát fizetni? A szüleimnek tetemes adossága van. A szüleimnek az az ötlete támadt, hogy a rezsi mellett az adosságuk törlesztö részletébe is be kellene szállnom.
Kérdező, ez nagyban fog a szüleid hozzáállásától. Írta valaki (amivel teljesen egyetértek), hogy vannak olyan emberek, akiknek a világ összes pénze sem lenne elég, akkor is hitelt vennének fel, mert nem tudnak bánni a pénzzel.
Na most a kérdés az, hogy a te szüleid is ilyenek-e, mennyire szórják el a pénzt haszontalan dolgokra.
Én is ismerek olyat, aki tele van hitellel,nehezen élnek, de a napi 2 doboz cigi, 1 üveg bor az megvan. Az ilyeneket nem sajnálom, mert lenne pénze, csak könnyebb az önsajnáltatás.
Megértelek kérdező.
Nekem a történetből az jön le, hogy van 1 lakásotok, és a szüleid teljesen feleslegesen beruháztak még egyre.
Így érthető a dühöd, hogy szabotálják a saját lakás vételt, de nem tudnád ezt velük megbeszélni?
Egyáltalán miért kell nekik még egy ház?
Milyen megfontolásból?
Mert ha csak "luxus" vagy "miért ne" alapon van (sok ilyen van sajna) akkor nem segítenék.
Egyáltalán a szüleid téged miért nem kérdeztek meg erről? Pedig illett volna szólniuk, hogy "kisfiam hitelt fogunk felvenni"....vagy alapba arra számítanak, hogy úgy is fizeted?
Nem vagyok rosszindulatú, de vannak ilyen szülők.
Anyum munkatársával ugyanez volt. Minden megfontolás nélkül felvettek egy nagyobb hitelt, volt dínom-dánom stb, de persze a 20 éves gyereküknek nem szóltak, aki ott lakott náluk még, és fizetett a rezsibe. Aztán amikor bejelentették neki, hogy ne spóroljon saját lakásra, mert a fizetése majdnem EGÉSZÉT a szülei fel szeretnék használni hiteltörlesztésre, ott behúzta a kéziféket.
Keresett albérletet (ma már saját lakása van), szülőknek letette 2 havi fizetését és elment.
Drága szülők azóta albérletben laknak, mert nem tudták visszafizetni a semmire felvett hitelt.
Durva sztori, de szerintem a gyereküknek volt igaza. Ha a szülők nem szólnak, csak így elgáncsolják, akkor ne csodálkozzanak a következményeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!