Nekem kell a szüleim adosságát fizetni? A szüleimnek tetemes adossága van. A szüleimnek az az ötlete támadt, hogy a rezsi mellett az adosságuk törlesztö részletébe is be kellene szállnom.
8. vagyok: Mi például építkezésre vettük fel a hitelt, mert egy rossz állapotban lévő házban laktunk egymás hegyén-hátán, bővíteni és felújítani is kellett. Neked nem tudom, mire vettek fel pénzt? Ezért is írtam, hogy ez a mi esetünk...
(Zárójelben megjegyzem nem egy szép dolog, de kötöttünk biztosítást, hogy amennyiben egyik szülőmmel történik valami..., akkor a bank kifizeti az adósságunk hátralévő részét. De Isten ments attól, hogy erre sor kerüljön, hiszen kb. 70 évesek lesznek még csak, mire lejár!!)
Kedves nemáááá:
Mert szerinted csak lakáshitel létezik? Egy szóval sem írta a kérdező, hogy lakáshitelt fizetnek.
Nézzük csak az én példámat:
A szüleim mindenféle személyi kölcsönöket felvettek 3 banktól a nagy semmire, arra hogy feléljék, szóval még csak egy épkézláb dolog sem lett belőlük vásárolva vagy csináltatva csak szépen elszivárgott a pénz. Aztán azóta is nyögik, vagyis nyögöm én, mert én fizetem, most már csak 1 van a 3-ból hála a magasságosnak (meg nekem). De ráadásul ez nem is forint alapú, szóval szépen emelkedik állandóan a havi részlet. Így kiakadok 30-40 ezreket a nagy semmire, amit ha félretettem volna már az évek alatt már vehetnék magamnak lassan egy lakást...Úgyhogy igenis iszonyat dühítő, utálom ezt a helyzetet, hogy a szüleim miatt vagyok nullán, de nem hagyom őket a trében, csak teljen már le végre ez a kölcsön is, annyira sok nincs már belőle, asszem 1 évig kell még kb fizetni. De meg is mondtam a szüleimnek, hogy csak merjenek még egyszer az életben akármilyen kis hitel felvenni, tőlem soha az életben többé egy petákot sem kapnak, semmit, még egyszer nem hiszem hogy mernének hitelt felvenni (nem is nagyon kapnának most már) de ha mégis onnantól rám nem számíthatnak az biztos, ha kenyérre se lesz pénzük, akkor sem. Úgyhogy valamilyen szinten megértem a kérdezőt, de azért nem halsz bele, ha segítesz egy kicsit, annyira nem vagy még lekésve, elköltözni meg hülyeség lenne, most kiadsz albérletre 30 ezreket ahelyett, hogy a szüleidnek adnád?
MIre vették fel a kölcsönt? Nagyon nem mindegy. Plazmatévé, BMW, dínomdánom? Hogy mennyi ilyen van, akik pár éve, a nagy kölcsönfelvevések idején éltek, mint a királyok, most meg a béka feneke alatt vannak és rettegve várják a behajtót.
A kérdezőnek: ritka az ilyen céltudatos ember, mint Te, nem egyszerű a válasz. Nem tudom, mekkora nagy lábon élnek a szüleid, ha az adósság ellenére is rendesen szórják a pénzt, akkor fityfiritty, tanuljanak meg kicsit spórolni. Ha az éhhalál küszöbén állnak, akkor természetesen illik némi összeggel (a lehető legminimálisabbal!) kisegíteni őket.
Szerintem.
12 vagyok:
Igen, igazad van, én is tudom, hogy ezt a szüleim jól elcsesztek, persze engem senki nem kérdezett meg akkor.
Ezek szerint volt egy minden szempontból jó állapotú, lakható és kényelmes lakásotok vagy házatok (mindenkinek külön szobával), és a szüleid beruháztak egy nagy hitel segítségével teljesen fölöslegesen, igazából saját szórakozásukra egy luxusházra... Ez jön le abból amit írtál. Kérlek, javíts, ha nem helyes.
A másik: alapvető, hogy te magad takarítod a szobádat. Nálunk a háztartási munkákban egyenlő arányban veszünk részt, hiszen mindenki érdeke, hogy ne mocsokban éljünk.
Ezen kívül, ha elmúltál 18 éves, dolgozol, és nem akarsz az adósságból részt vállalni, akkor tényleg költözz el. Hiszen akárhogyan is, de te is abban a házban élsz. Inkább keress magadnak egy albérletet, és mellette tegyél félre pénzt (ha tudsz). Szerintem mindenképpen költözz el, ha így gondolkodsz, tartsd el magad.
De ahogy előttem írták, jobban jönnél ki ha besegítenél nekik az adósság rendezésében, inkább fizetnék egy olyanért ami az enyém lesz, mint az albit fizetni egy idegennek.
Bár úgy látom, te úgysem fogsz nekik ebben segíteni...
12, 16, én csak kérdeztem, nem állítottam és az esetleges "igen" válaszra vonatkozott a megjegyzésem a végén
te jól állsz a dolgokhoz, még ha fáj is a "zsebednek" ... nekem a család egy egység akkor is, ha felnőttek a gyerekek ... ki a jóistentől várjon valaki segítséget, ha nem a közvetlen családtagjától ... persze, lehet köpködni fentről le és visszafelé, nekem akkor sincs olyan, hogy "nem az én adósságom" családon belül (jó, lehetnek extrém szituációk, de annak értékeléséhez már környezettanulmány kellene, és nem egy pár soros kérdés és arra adott válasz)
Kérdező: a 17-es választ valószínűleg egy 10 éves felfogással rendelkező kislány írta, ne foglalkozz vele.
Hallgass rám, elég tapasztalt vagyok az ilyen témákban.
Én vagyok a 8-as, 11-es és 17-es is! Olvass vissza 19-es: Miért is találsz be pont engem? Indokold meg, és ne ítélkezz felettem úgy, hogy nem is ismersz, vagy nem olvastad legalább vissza a többit amit leírtam!
Nem kellene infantilisnek beállítani mikor azt sem tudod, hogy nekem mennyi tapasztalatom van. Azért írtam ide, mert pont ebben a slamasztikában vagyunk, 8 millió volt 18 éves koromban a hitel amit felvettünk, és ezalatt a 7 év alatt felment 17 millióra (CHF hitel). És nyilván értem a dolgokat, mivel én is érintett vagyok a dolgokban. Ez az egész család dolga, és segítjük egymást.
Pont az első részben azt írtam le, amit a kérdező állított, hogy a szülei luxusát kell neki finanszíroznia. Írtam, ha nem így van, javítson.
Fejts ki a problémádat és én nem szóltam itt meg senkit. Te se tedd. Az meg hogy hallgasson rád... egyéni véleménye megvan már úgyis.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!