Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan, hogy az ember...

Van olyan, hogy az ember sohasem nő fel?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy fura a kérdés. De ha van ilyen ember, akkor én ilyen vagyok. Elmúltam 34 éves, több mint 10 éve élek a saját lábamon, eleinte albérletben, most egy kis saját lakásban. De egyáltalán nem érzem magam érettnek arra, hogy családot alapítsak, gyerekeket neveljek. És nem is érzem a hiányát. Pedig párom is van hozzá. Már 6 éve vagyunk együtt, és mégsem. Neki vannak gyerekei az előző kapcsolatából, velük is elvagyok, de néha nagyon várom, hogy visszavigye az anyjukhoz őket. Szinte folyamatosan változom. Változik az ízlésem, változnak az igényeim, változnak a munkahelyeim. El lehet mondani rólam, hogy még akasztott ember nem voltam, azon kívül szinte minden. Azt tudom mondani, hogy csak egyetlen állandó van az életemben (a barátomon kívül) és az a változás. Szóval szerintem és sosem fogok felnőni. Lehet ilyen?

2013. febr. 18. 10:05
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Még egy dolog, amit elfelejtettem, és amiből arra gondoltam, hogy nem vagyok még eléggé felnőtt.

Én azt tapasztaltam, hogy az úgymond felnőttek iszonyatosan ragaszkodnak tárgyakhoz. Pl. már egyáltalán nem tudja ellátni magát meg a nagy házát, de az istennek sem adná el, mert ragaszkodik hozzá kézzel lábbal. Nálam ilyen nincs, én még semmilyen tárgyhoz nem ragaszkodtam ennyire.

Pl. pár éve egyik nagynéném rámhagyta a nyaralóját, mert nem volt gyereke. Rengeteg emlék fűzött hozzá, mert majd minden nyarat ott töltöttem, mégis eladtam, mert tudtam, hogy nem fogom tudni fenntartani.

És köszönöm az eddigi hozzászólásokat. De jöhetnek még.

2013. febr. 18. 10:50
 12/20 anonim ***** válasza:

Te miért akarsz meggyőzni minket arról, hogy gyerekes vagy?:)

Eladtál egy nyaralót mert nem tudtad volna fenntartani. Szerinted ez gyerekes dolog?

2013. febr. 18. 10:52
 13/20 anonim ***** válasza:
Ez egy nagyon jó kérdés, és a válaszom az, hogy szerintem van olyan. Én is ilyen vagyok. Nálam máshogy bukik ki. Én szeretem az állandóságot, nem vagyok a változások híve, szeretem, ha tudok előre kalkulálni, munkával is többek közt. Szeretem a gyerekeket, általában jól kijövök velük, de hosszú távon nem kötnek le. Mesét nézek, nem is akármilyet, az Avatár című mesét nézem, kb. 5ször láttam a sorozatot. Imádom a szereplőit, én is kb. úgy érzem magam, mint ők. Szinte rajongok a 12 éves főszereplőért. Holott 26 éves férjes ember vagyok, és gyereket tervezünk. A párom szintén. Komoly ember, de néha olyan, mint egy gyerek, a két unokaöccsével folyton bohóckodik, simán lemegy a szintükre, a számítógépen, PS2-őn játszik folyamatosan. Nálunk ez így nyilvánul meg. Mi is gyerekek vagyunk. De ez nem baj. Én is attól féltem, hogy nem lennék jó anya, de megnyugtattak, hogy attól, hogy nem vagyok túl komoly, még lehetek jó szülő. Nálad ugyanez a helyzet. Attól, hogy nem szereted az állandóságot, szereted, ha változnak a dolgok, az nem jelenti azt, hogy nem nőttél fel :)
2013. febr. 18. 11:09
 14/20 A kérdező kommentje:

Oké. Vettem a lapot. Kedves 12-es. Igazatok van.

Köszönöm. További szép napot mindenkinek.

2013. febr. 18. 11:10
 15/20 anonim ***** válasza:
Szia, en vagyok a tizeske, megint. Ha nem lennek ferjnel, es neked nem lenne baratnöd, mar az elöbb elkertem volna a telefonszamodat... Annyira normalis vagy, hogy az mar szinte faj. A nyaralos emlekek a tudatodban vannak beagyazodva, azokat nem adtak el egy vadidegen embernek. Vajos milyen csillagjegyü lehetsz?
2013. febr. 18. 11:40
 16/20 A kérdező kommentje:

"Ha nem lennek ferjnel, es neked nem lenne baratnöd"

Szerintem itt valamiit félreértettél, mert nekem barátom van, ergo nő vagyok. Bár manapság ez már ugye nem annyira egyértelmű. :-)

Viszont a csillagjegyemben semmi titok nincs. Rák vagyok, bak aszcendenssel.

2013. febr. 18. 11:47
 17/20 anonim ***** válasza:

12es vagyok

Nem akartalak megbántani:) Csak szerintem ezek nem olyan dolgok amik miatt gyerekes az illető. Egyszerűen ez egy mentalitás. Én is ilyen vagyok. De attól még felnőttnek érzem magam. Tudom hol vannak a határaim, eltartom magam, tudok egyedül dönteni, nem szorulok senki megerősítésére.

Nem gondolkodok még gyerekben, szeretek utazgatni, utálok egy helyben toporogni, vagy otthon ülni estenként. Ez 70 éves koromban is így lesz (talán gyerekkérdésben változik a hozzáállásom és mégis vállalok egyet, teljesen nem zárkózok el ettől, csak még most nem érzem magam késznek az anyaságra) De a többi dologban nem fogok változni.

2013. febr. 18. 11:49
 18/20 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem bántottál meg. :)) A többit pedig akár én is írhattam volna, mert ugyanilyen vagyok. És most már tisztában is vagyok vele, hogy felnőtt vagyok, csak nem vagyok még érett a családra, anyaságra, de ebben még változhatok, mint ahogy másban is változom. Köszi.
2013. febr. 18. 12:09
 19/20 anonim ***** válasza:
Szia, en vagyok, a tizenötöske. Sorry, hogy fiunak tartottalak, nem derült ki egyertelmüen az irasodbol. Na, annak ellenere - vagy eppen azert, hogy nönemü vagy: az irt valaszaim valtozatlanok. Talan csak annyit, hogy te ahhoz a kis nöi reteghez tartozol, aki nem kivan gyermeket. Sok esetben a tarsadalom nyomasa miatt mennek ferjhez, es szülnek gyereket a nök. ``Merthogy az ugy valo! Meg: nem normalis, ha egy fiatal, helyes nö egyedül el (vagy "csak" parkapcsolatban el)... Stb.`` Egyre jobban az latszik beigazolodni, hogy a hazassag intezmenye halodoban van, vagy jobban mondva allando valsagban. A csillagjegyedet nem talaltam el, de a kis bak-hatast kiereztem az irasodbol...
2013. febr. 18. 12:29
 20/20 anonim ***** válasza:

Valahol mindenki gyerek is marad.Ki így-ki úgy.Te a függetlenséget választottad az élet bizonyos területén.Pszichológiailag is biztos meg lehetne magyarázni ,hogy miért van így.Én nagycsaládos 42 éves férfi vagyok, a nevelt fiam 17 éves és nem lehet elmenni vásárolni, mert mint két rossz kamasz, úgy viselkedünk.Szakadunk a röhögéstől a sok baromkodás közben. A feleségem nem is szereti ezt sokszor.De imádok vele-velük, mert van 2 fiatalabb közös gyerkőc is-PlayStation-ozni. Együtt megyünk játékokat venni a géphez."Ezt nézd, azt nézd, de jó lehet, ú de jó...stb" megjegyzésekkel mint a barátok nézelődünk a polcok között.

Én ebből nem tudok kinőni, de ha kell akkor komoly is vagyok.

2013. febr. 18. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!