Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan, hogy az ember...

Van olyan, hogy az ember sohasem nő fel?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy fura a kérdés. De ha van ilyen ember, akkor én ilyen vagyok. Elmúltam 34 éves, több mint 10 éve élek a saját lábamon, eleinte albérletben, most egy kis saját lakásban. De egyáltalán nem érzem magam érettnek arra, hogy családot alapítsak, gyerekeket neveljek. És nem is érzem a hiányát. Pedig párom is van hozzá. Már 6 éve vagyunk együtt, és mégsem. Neki vannak gyerekei az előző kapcsolatából, velük is elvagyok, de néha nagyon várom, hogy visszavigye az anyjukhoz őket. Szinte folyamatosan változom. Változik az ízlésem, változnak az igényeim, változnak a munkahelyeim. El lehet mondani rólam, hogy még akasztott ember nem voltam, azon kívül szinte minden. Azt tudom mondani, hogy csak egyetlen állandó van az életemben (a barátomon kívül) és az a változás. Szóval szerintem és sosem fogok felnőni. Lehet ilyen?

2013. febr. 18. 10:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Irigyellek! Én is szeretnék változatos életet!
2013. febr. 18. 10:08
 2/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem attól függ, hogy elég felnőtt e az ember. Én 32 vagyok, én is nemrég váltottam egy nagyot munkaügyileg, feladtam egy viszonylag jól fizető állást, most kb. fele annyit keresek. Viszont a magam ura vagyok, nagyon lelkes és szerintem még fogok többet keresni, legalábbis remélem:) Gyereket még én sem szeretnék (mellette meg sem tehettem volna, hogy váltsak), imádom az unokahúgaimat és unokaöcséimet, de elhozom őket 1-2 napra, kijátsszuk magunkat és mehetnek haza, állandóra még nem vágyok gyerekre.

Ennek ellenére felnőttnek érzem magam:) Lehet nem tartozok az átlag közé azzal hogy 30on felült még nincsenek bennem szülői vágyak, de nem ettől lesz valaki felnőtt. Ha valaki sosem szül (lehet én sem) akkor 70 éves néniként is gyerek marad?

Az pedig hogy folyton válogatsz szintén nem gyerekesség. A változás jó dolog. Csak sokan félnek tőle.

2013. febr. 18. 10:14
 3/20 anonim ***** válasza:

Miért, ki az a szerencsés, akinek a mai világban arra számíthat, hogy 40 évig 1 helyen dolgozik?A munkahelyváltás ma már korántsem írható egyértelműen a dolgozó rovására.

Az pedig, hogy nem vágysz gyerekre, csak annyit jelent, hogy másabb az igényed, mint talán a többségnek.De ez nem baj és nem is gyerekes,családot alapítani nem kötelező.

2013. febr. 18. 10:18
 4/20 anonim ***** válasza:
25%
Van. Én 45 évesben és 58 évesben is ismerek ilyet. Igazából nem túl irigylésre méltó. Egy idő után inkább szánakozva nézek az ilyen emberekre. Vannak az embernek elképzelései hogy milyen egy (például) 50 éves ember, de ha találkozol egyel egy 20 éves mentalitásával, akkor akaratlanul is beugrik Adrian Mole írása: gidabőrbe bújt vén mirelitkecske. Tudjon az ember a korral haladni.
2013. febr. 18. 10:20
 5/20 anonim ***** válasza:

4

Én nem értem amit írsz. Hogyan kell haladni a korral? Szüljön gyereket akkor is ha nem akar, vagy dolgozzon ott ahol nem szeret, miközben akadna más lehetőség?

Ezt jelenti a korral haladás és a felnőttség?

2013. febr. 18. 10:23
 6/20 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül a gyerekre gondolok. De ha apád beállítana ánuszig letolt zöld csőnadrágban, tornacipőben, akkor már kapizsgálnád. És az élet minden területére lehet hozni példát nem csak öltözködésre. Az hogy valakinek nincs gyereke, nem feltétlenül jelenti hogy nem nőtt fel.
2013. febr. 18. 10:30
 7/20 anonim ***** válasza:
Nem ez a gáz,hanem,hogy munkatársam 37 éves két gyerekes apa és most lett emós...teljesen ősz haját egyik oldalt fel is nyíratta,másik oldalon meg a szemébe lóg.vérciki.
2013. febr. 18. 10:33
 8/20 anonim ***** válasza:
De hogy közhelyes is legyek, a felnőtté válás a felelősség és önfeláldozás. Már egy munkahely is az, egy párkapcsolat pedig abszolúte az, de ezeket kb egy nap alatt el is lehet dobni. Egy házasság már komolyabb dolog, egy 20 éves közös hitel még inkább, de nyilván az a csúcsa az önfeláldozásnak és felelősségnek, amikor egy magatehetetlen életért felelsz. Pelenkázhatod és etetheted apádat is, és a gyerekedet is - fel fogsz nőni hamar.
2013. febr. 18. 10:34
 9/20 anonim ***** válasza:
Na most már értem mire gondolsz:) Bár én ezt nem érzem a kérdező problémájának. Még csak 34 éves, én is csak két évvel vagyok fiatalabb tőle. Én is haladok a divattal. Ami tetszett 10 éve, nem biztos hogy most is tetszik. Vegyük pl. a régi trapéz nadrágokat. Akkor nagyon tetszettek, most el nem tudnám képzelni magam bennünk. Ez van, az emberek ennyire vizuálisak, amit látnak megszokja a szemük, és beférkőzik a tudatukba.
2013. febr. 18. 10:34
 10/20 anonim ***** válasza:
Nem fura a kerdesed. Olyan eletstilust valasztottal magadnak, amivel elegedett vagy. Bravo! A felnötte valas jele nem az, hogy a tarsadalom elvarasai alapjan elsz, hanem az, hogy kezbeveszed a sorsodat: vallalod a dönteseidet. Ez a normalis. Csak azok a tulelö egyedek, akik alkalmazkodnak a környezetükhöz. Ez folyamatos valtozast igenyel. Ami allando az ember eleteben, azok a szeretett szemelyek körülöttünk. Nem lenne semmi gond a földön, ha mindenki ilyen lenne, mint Te! Meg egyszer bravo!
2013. febr. 18. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!