Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most tényleg én vagyok a...

Most tényleg én vagyok a bunkó? 17/L

Figyelt kérdés

Elég cseszett egy sorsunk van. Régi, kicsi ház, béna bútorok és nagyon kevés pénz. Nővérem hollandiában él, havonta váltogatják a bútorokat, újraépítik a házat és kocsikat úgy cserélik, mint mások a zoknit. Egyszóval jól megy sorsuk.

Néha(3-4 havonta) küld nekem 15 ezer forintot, ami végülis anyának lesz odaadva, hogy vegyen kaját vagy fizesse ki a számlát.

Egy hete megemlítettem neki,h mind a két farmerom szétszakadt. Erre annyit mondott, hogy van ez így. (végül is anya tudott mellőzni egy új nadrágra való pénzt, szóval ezt megoldottuk). De nővérem mindent lekezel egy vigyorral. Most is, fél órás élménybeszámolót tartott arról, hogy a teljes nappali bútorzatát lecserélték és stb. Erre én felhoztam, hogy ja, én nem tudom a 2×4 méteres szobámat felújítani, mert nincs pénz másik bútorra és ilyesmi. Erre annyit kaptam, hogy ja, ő sem tudott itthon nagyon dekorálni. Hát köszönöm szépen...

Akkor küld pénzt, amikor már érzi rajtam, hogy nagyon irritál, hogy nekik van és nekünk nincs... Oké, jó dolog is, amikor küld, mert lényegesen több, mint a semmi. De miért kéne nekem ezért őt agyon dicsérni? Nem fogja fel, hogy nekünk a 4 havonta küldött pénz annyit jelent, hogy akkor abban a hónapban megnyugszik a család, hogy a vízszámla biztos ki lesz fizetve... Pedig neki is ilyen volt a helyzete, innen származik ő is.

És most is engem bunkózott le...Meg anya is engem fog baszogatni ez a vita miatt. De miérT?

2013. febr. 17. 20:54
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Amikor ilyen "könnyen jön a pénz", nem biztos, hogy nekem kellene belöle. De ha én lennék ebben a helyzetben, akkor biztosan nem havonta cserélgetném a butorokat stb. hanem segitenék,annak akinek szüksége van rá.

Egyébként láttad már, hogyan él ott a nõvéred, vagy csak azt tudod,amit elmond látatlanba?

2013. febr. 17. 21:13
 12/33 A kérdező kommentje:
De akkor mondja azt, hogy bocsmár, az van hogy a férjemé a pénz és nem enged küldeni(amúgy sógorom jó arc, tuti engedné). De így hogy "Én segítek, szólj bármi kell." Aztán ha szólok még képen röhög hogy "van ez így".
2013. febr. 17. 21:16
 13/33 A kérdező kommentje:
Láttam. Kint voltam 2 hétig decemberben. De ezt is sógorom találta ki.:)
2013. febr. 17. 21:17
 14/33 anonim ***** válasza:
45%
Szerencsétlen kérdező 17 évesen mit dolgozna meg a pénzéért ? Gondoltam, hogy a nővéred férjhez ment, és nem tudok mást mondani, mint, hogy kérjetek tőle. Az anyukádnak ugyan úgy a lánya maradt, hiába felnőtt már, tessék megmondani neki, próbálj meg anyukáddal összefogni és ne őt bosszantani a helyzetetek miatt. Elég szomorú, hogy a nővérednek nem szúrja ki a szemét, hogy hogyan kell élnetek és hogy simán segítene ! Nem tudom, lehet a férje nagyon befolyásolja és nem mer adni, ebből is látszik, hogy a gazdagság nem boldogság. Egy dolog vigasztaljon, nem vagytok egyedül, sőt sajnos nagyon sokan élnek olyan helyzetben mint ti, Fel a fejjel! És próbálj meg te ne a fodrászat irányába tanulni, hanem esetleg valami olyan fele ahol majd jobban tudsz keresni.
2013. febr. 17. 21:19
 15/33 anonim ***** válasza:
59%
Éppen nincs okotok haragudni rá, ezt a pénzt az ő férje kereste meg, és nem elvárható hogy eltartson titeket. Szégyellném a nővéred helyébe magamat amiért hagyom hogy a családom ilyen helyzetben legyen miközben ennyi pénzünk van, de azért igenis pofátlanságnak találnám azt is ha elvárás lenne a családtól hogy én pénzt küldjek..
2013. febr. 17. 21:20
 16/33 anonim ***** válasza:
83%
Én csak annyit kérnék tőle,ohgy a nyáron kint lehessek és dolgozhassak ott valamit. .. így a végén nem kéne semmit adjon,mert amit keresel itthon sokkal többet ér.
2013. febr. 17. 21:25
 17/33 anonim válasza:
77%

Na most az, hogy ő mikor, milyen gyakorisággal és mennyit küld, az az ő lelkiismeretének a dolga, ha ő így látja jónak, hogy ilyen szinten beleszarik (már elnézést a kifejezésért) abba a fészekbe, ahol felnőtt, az alapján nem Te vagy a bunkó.

Ellenben, pusztán ennyi alapján vele se lenne gond, hiszen mindenki úgy él meg, ahogy tud. A bunkóság ott nyilvánul meg, hogy ezeket a dolgokat úgy mondja Nektek, mintha Nálatok is kolbászból lenne a kerítés, holott a fentiekből az derül ki, hogy pont nem így van.

És ezt elintézi azzal, hogy a lelkiismeretét megnyugtatja azzal, hogy ő mindent megtesz azért, hogy Nektek jobb legyen, holott 3-4 havonta 15 ezer forint az gesztusnak gyönyörű, gyakorlati jelentősége viszont nincs olyan mértékben, amilyenben ő elvárja.

Viszont ami érdekes, helyesebben, ami kicsit furának tűnik, az az, hogy ha havi 150.000-t küldene se lenne joga ahhoz, hogy "mindent lekezeljen egy vigyorral". Nem kötelessége segíteni, de ha ezek után nem köpi arcon a tükörképét, akkor megnyugtatlak, nem Te vagy a bunkó, és nem Benned van a hiba.

2013. febr. 17. 21:26
 18/33 A kérdező kommentje:
Egyszer felhoztam neki ezt a nyári meló dolgot. Annyit kaptam, hogy "jaj, ez nem így megy". Azóta inkább pihentetem a témát.
2013. febr. 17. 21:28
 19/33 anonim ***** válasza:
73%
Több dolgot kéne itt figyelembe venni: A nővéred keres olyan jól, vagy a férje? Ha a nővéred eltartott, akkor nem rendelkezhet a pénz felett. A másik dolog az, hgy mi az oka annak, hogy nektek olyan rosszul megy? Ha pl. a szüleid hibája (költekeznek, vagy elisszák a pénzt), akkor teljesen mindegy, mennyit segít a nővéred, attól nem lesz jobb.
2013. febr. 17. 21:45
 20/33 anonim ***** válasza:
60%
Ezek szerint mindenkinek, aki egyszer elkerül otthonról, és saját életet kezd élni kötelessége eltartani utána a szüleit, testvéreit, unokatesókat, kutyákat, macskákat, stb? Gondolom ha te egyszer feltornázod magad egy olyan életszínvonalra, ami hasonló, mint a nővéredé, te sem fogod naponta hívogatni a családodat, hogy na most melyik számlára küldjél pénzt... Szép dolog, ha valaki segít, de senkitől sem elvárható, nem kötelezhető rá. És szerintem igen, bunkóság valakin számonkérni, hogy ugyanmár adjon pénzt, hisz neki úgyis sok van. Persze a nővéred adhatna magától is, de ha nem ad, te meg ezen háborogsz, ne csodálkozz, hogy te vagy a bunkó a család szemében és nem ő.
2013. febr. 17. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!