Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bunkó voltam, hogy ezt kértem...

Bunkó voltam, hogy ezt kértem anyámtól? Csak a babán akarok segíteni, nem tudná felnevelni

Figyelt kérdés

Anyám engem 17 évesen szült, most 42 újra terhes (van még 4 fiatalabb testvérem). Szóval én 25 éves vagyok, van egy párom 6 éve, közösen tervezzük az életet, a baba is téma mostanában. Anyám sopánkodott, hogy nem fogja tudni felnevelni a kicsit, kár hogy nem vette észre hogy terhes (ezt inkább hagyjuk 5 gyerek után), míg tehetett volna valamit. Reméli segítek. Szóval ezért a sok rizsa. Nem dolgozik sem ő, sem a párja. Van két kiskorú közös gyerekük, már ők is elég nagyok kiskamaszok. Nekik szoktam segíteni, anyámnak már nem, de attól még látjuk egymást, ha pl. hazaviszem a tesóimat. Hónap végére (vagy közepére) semmi pénzük, addig is onnan, hogy az egyik testvérem ad nekik. Aztán neki sincs több...

Otthon megbeszéltük a dolgot a párommal, ő találta ki, hogy örökbefogadhatnánk a babát, úgyis akarunk, és úgyis tudjuk sajnos mindketten hogy az a legkevesebb, hogy megszül/megcsinál valaki.

Ezt felvetettem anyámnak ő meg kiakadt. Fogalmam sincs hogy akarja felnevelni azt a babát. Mi is felnőttünk ugyan, de nyomorba, senkinek sem kívánom, nem tudom ő miért akarja ezt a sorsot az összes gyerekének.

2012. dec. 13. 11:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
egyetértek veled, és tisztelet a férjednek ... rá kell beszélned anyád
2012. dec. 13. 11:06
 2/15 anonim ***** válasza:
15%
Igen, bunkó voltál abban az értelemben, hogy nem kellett volna anyádnak felajánlani az örökbefogadást. O nyilvánvalóan ne, erre gondolt. Annyit meg tehetsz, hogy elmondod, te nem akarsz es nem is tudsz neki segíteni.
2012. dec. 13. 11:10
 3/15 anonim ***** válasza:
81%
A nők szeretik ha a gyerek kicsi, aranyos. Az hogy fel kell nevelni már nem mindenki agyáig jut el. Próbáld rávenni. Tesóddal beszéld meg, hogy ne támogassa őket! Ha nem megy hagyd, nem tudsz mit tenni.
2012. dec. 13. 11:10
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Ha azt mondta, hogy el kellett volna vetetni a gyereket, akkor nem értem most mi a baja. Nyilvánvaló, hogy nem a baba érdekeit nézi. Nem baj, felnő, mint sokan ebben az országban, mert a sok h.lye ne tud gumit húzni. Tudatos gyerekvállalás 2012... Csak esedékes az a világvége
2012. dec. 13. 11:12
 5/15 A kérdező kommentje:
Csak azért nem értem mi a baja, mert minket (a három nagyot az első férjtől) szinte nagymamám nevelt a szomszédban! De neki sem volt sajnos pénze, illetve oda is átjárt kéregetni. Nagymamám meg sajnos adott neki, mivel ott volt a két kicsi. Nem tudom most honnan ezek a nagy anyai érzései. Lehetőséget biztosítanánk a babának egy jobb életre, mi ebben a rossz.
2012. dec. 13. 11:15
 6/15 anonim ***** válasza:
76%
nem értem azokat akik ezért téged szóltak le ... szerintem győzd meg, hogy neki is és a picinek is így lesz jobb
2012. dec. 13. 11:20
 7/15 anonim ***** válasza:
46%
Azért érdekes, hogy a testvéredet akarod gyerekednek... Szerencsétlen majd azt se fogja tudni, hogy ki kivel van. Az anyjára majd azt hiszi, hogy a nagyanyja..
2012. dec. 13. 11:26
 8/15 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon szép tervek, de azt is vedd számításba, hogy lehet a pároddal közösen is akarszs majd gyereket, sőt lehet anyukád megint terhes lesz, azt is örökbefogadod majd? Azt hiszem, ideje hogy a kedves mama a saját tettei következményit válallja. Őt nem is említem, szóra sem érdemes, sajnálom, ahogy felnőttetek.
2012. dec. 13. 11:26
 9/15 anonim ***** válasza:
90%
Én megértelek, és egyet is értek veletek. Nem is akarta ezt a babát, elvetette volna, most meg mégis kell neki, de nem tudja, hogy hogy fogja felnevelni. Szerintem a tesódnak sem kellene pénzt adni, inkább ruházzátok és etessétek a kisebbeket, de pénzt ne adjatok a szülőknek. Akkor talán belátja, hogy a semmiből még magukat sem tudja eltartani. Én biztos nem hagynám annyiban ezt a témát, mindig fel kell neki hozni, hogy ebben a helyzetben ez a legjobb és ennyi gyerek után legalább ennek az egynek az érdekeit nézze és ne a sajátját.
2012. dec. 13. 11:28
 10/15 anonim ***** válasza:
77%
Nem, nem voltál bunkó sőt! A lehető legjobb szándékod szerint ajánlottad fel a segítségedet. A férjed előtt meg le a kalappal!!! Anyukádnak fel kell dolgoznia ezt az egészet.. várd meg, mig lenyugszik. Az, hogy mi fog történni, elsősorban az anyukádon múlik... ismeri a lehetőségeket.. választhat majd, ha megnyugodott.
2012. dec. 13. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!