Akik kulfoldon dolgoznak es szuleik otthon apolasra szorulnak, mit csinalnak?
5 eve elek kulfoldon, hazassagban parommal. Mindkettonk szulei gyogyithatalan betegek, van, hogy hetente, maskor nehany havonta kell oket kezelesekre vinni, az otthon maradt csaladtagok teszik ezt meg. Ok helyben dolgoznak videken, viszonylag rugalmas munkaidovel .En a szakmamban csak Pesten talalnek munkat,ezert jottem kulfoldre (ha mar mindenkepp koltozni kellett..)
Innen viszont nem tudok csak ugy hazaugrani (bar ha pesten dolgoznek, akkor kivehetnek szabadnapokat hirtelen masnapra? Toleralja a munkahely? ) Masok hogy oldjak meg ezt a helyzetet? Raadasul otthonmaradt testvereink sem nezik jo szemmel,h nem vesszuk ki reszunk az apolasbol (gyogyszerekert rohangalas, surgosen korhazba szallitas, stb). Mit tennetek?
1. vagyok. Irtam, hogy nálunk már 24 órás felügyelet kell sajnos. A kérdező szüleinél is előbb utóbb eljön (bár remélem minél később) ez az állapot, viszont ha ekkor kerülnek intézménybe a családtagok, az még rosszabb, mint amikor mondjuk még tudnak sétálgatni, jönni-menni kicsit. Persez ehhez az ő beleegyezésük is szükséges.
Egyébként nem értem az otthon maradt családtagokat, hisz ők vannak ott, miért várják el, hogy külföldről megoldja a kérdező?
En 8eve vagyok kint sz intern betel szulokkel.
Nalunk azonban nincs senki lire thud and szmitani,igy en a baratai munka fietek havonta x osszeget,hogy nezzenek rajuk,vasarojanak be ha kerik es vigyeed el dokikhoz ha szukseges.
Ore geek otthona....egyzeru eat irni.
Vegyetek ki anyagilag a reszetek az apolasbol.
Talan nem fog ask ferde szemely beszeni ratok.
Teljesen érthető, hiszen nektek is ugyanúgy rokonaitok, és a napi "nyűg" csak nekik jut, ráadásul lehet, hogy féltékenyek is abból a szempontból, hogy mivel ti ritkábban jöttök, nektek jobban örülnek (mint annak, aki naponta nyitja rájuk az ajtót). Az meg hogy rugalmas a munkaidő...hát igen, de azt se felejtsd el, hogy senkinek nem az az élete álma, hogy beteg embereknek ugráljon, és készenlétben legyen, elviselje a nyűgjeiket, és minden apróságot, amiből ti kimaradtok a távolság miatt.
Az egyetlen megoldás az lenne, hogy anyagilag kárpótoljátok őket. Mennyi, de mennyi családban lesz abból ügy, hogy aki gondozza a beteget puffog, hogy az örökséget meg mással is meg kell osztania, holott az ápolásnak, meg az öröklésnek egymáshoz alapesetben semmi köze. Fizessétek ki a rátok eső segítséget valamilyen kalkuláció szerint, és akkor tuti ne pattognak, vagy írjanak eltartási szerződést, és így talán kárpótolva érzik magukat, és titeket se kergetnek az őrületbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!