Más bírja fizetni vagy csak mi vagyunk elmaradva a rezsivel?
Én is 1-2 éve "sakkozom" a számlákkal : hol ezt fizetem be, hol azt...
Arra azért vigyázz, hogy 2 havi elmaradásnál ne legyen több tartozásod az villannyal, mert 3 havi tartozás után várhatod a kikötést!!!... És akkor sajnos a büntetés és a visszakötés már végképp olyan magas összegű, hogy attól padlóra kerültök. :-[
Még arra kell figyelni, hogy mindig a legrégebbi számlát kell befizetni (nem a legutolsót!), mert a legrégebbi tartozásodat figyelik, hiába fizetted be a legutolsó számlát, azért fognak kikötni, mert 4 hónapja 1 számlát nem fizettél be! (Én tavaly majdnem erre "faragtam rá", nem tudtam róla, szerencsére még időben a telefonos ügyfélszolgálaton felvilágosítottak.)
Valahogy próbáld megoldani, hogy 2 hónapnál ne legyen több tartozásod, és mindig a legrégebbi számlát fizesd be!
Lehet kérni törlesztést is a tartozásokra az ELMÜ-nél is, a Gázműveknél is. Ez is lehet segítség...
12:15-ös vagyok
sajnos nálunk már a kocsit is kellett adni:( Sok a kiadás, karácsonykor kénytelenek voltunk gyors kölcsönt felvenni azt sem tudjuk azóta nagyon fizetni. Azt nem tudom,hogy mi lesz,de jelenleg elég sza.r helyzetben vagyunk. Ha minden kiadásunkat kitudnám fizetni hónapról hónapra így alig maradna pénzünk.Sajnos van olyan hónap,leginkább fizetés elötti napokban,hogy krumplit krumplival eszünk.Már most rettegek a karácsonytól, hiszen az is rengeteg pénz kiadás, és próbáld meg magyarazni 3 kis kamasznak,hogy a karácsony nem az ajándékról szól,hanem a szeretről.
Mi nem vagyunk elmaradva semmivel, de ennek több oka is van: anya és apa is olyan helyen dolgozik ahol kapnak borravalót (nem sokat, de amit kapnak, mind számlákra mennek el), meg az egyetlen hitelünk a kocsi pont akkor járt le amikor bejött a válság, másrészt rám nem kell semmit sem költeniük csak rezsit meg ételt, mert az iskola mellett diákmunkázok és mindent magamnak veszek meg, ruhát, cipőt, tankönyvet, füzetet, telefonfeltöltést, hajfestéket, ilyesmit... és sokszor saját pénzből vásárolok itthonra a boltból.
Van két kutyám de inkább lemondanék bármiről, mint őróluk, ők is családtagok. Ezt nehogy félreértsétek, nem gúnyból írom!! Egyébként nem lesz attól még baja a kutyusnak ha később kapja meg az oltását. De ne váljatok meg tőle semmiképp!
22L
Egy kislányunk van, a szüleimnél a tetőtérben élünk. Rendszeresen későn fizetjük be a számlákat,sajnos érkeznek a fizetési felszólítók, de egyszerűen alig bírjuk.
Próbálunk lavírozni a számlák között, de nincs mese, valahogyan ki kell fizetni:-( Nem költünk semmire feleslegesen, nem élünk nagy lábon,szinte egyik hónapról, a másikra élünk mi is. A lányomnak szinte mindig használt, de szép ruhát veszek, magamra semmit nem költök.
Nem tudom, milyen jövő vár ránk...:-(
Saját házban sem könnyebb, mert ott meg sok a járulékos költség, és egy ház általában nagyobb, mnt egy panellakás, a fűtés is sokkal több, persze, mi télen próbálunk 22 foknál nem többet fűteni, inkább pulóverben vagyunk itthon is, mert a 24-25 fok ra fűtés szinte duplájára emeli a gázfogyasztást.
ja, és amint lesz egy kis pluszpénzem, az összes villanykörtét lecserélem takarékosra, mert rengeteget lehet vele spórolni, el se hinnénk!
6 havi közös költséggel vagyunk elmaradva, és egy havi kábeltévével. A fentieket olvasva ez még tűrhető.
Egy gyerekünk van.
Lakáshitel, diákhitel, és iszonyat magas rezsi.
Én is ajánlom, hogy mindig a régebbi számlát fizesd be, mert a határidőt nézik.
(gázszolgáltatónál dolgozom)
És mindig időben kérjetek részletfizetést, amikor már látjátok, hogy nem tudjátok kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!