Hogyan küldjem el kedvesen? Az egész családom kibeszél.
A nagypapám mostanában gyakran átjön, mert unatkozik. Csakhogy ilyenkor 4-5 órát itt van, és egyszerűen nem tudok nem figyelni rá, mesél, mesél, de én közbe nem tudok takarítani, tanulni, főzni..
2 napja mondtam neki tök kedvesen, hogy már késő van, szeretnék elmenni aludni, erre bedurcizott, hazament, és körbetelefonálta a családot, hogy én kidobtam őt.
Itt volt délután 5-től... Elküldtem 9-kor, utána EBÉDELTEM, tanultam, felporszívóztam, majd 1-kor végre mehettem aludni...
Most mit csináljak? Nincs nekem erre időm, hogy napi több órát leüljek és hallgassam... Ha nem teszem le a hátsómat, miután hazaértem, akkor is csak 8-ra végzek mindennel itthon..
Egészen egyszerű, szólj a szüleidnek hogy nem tudsz tanulni ha a papa reggeltől estig a nyakadon lóg.
Ha ő be tud árulni, neked is megy, nem? :D
Az lenne a válasz, hogy biztos csak túlzok, meg tudok este is tanulni, stbstb...
Sose voltam kedvenc, az én szavam nem számít sokat
Akkor csináld a következőt. Ha átjön a papa és leül beszélgetni, akkor mond neki hogy
- Pap, figyellek rád de közben a kezem is jár!"
Majd állj neki takarítani, főzőcskézni stb. Kínáld meg ennivalóval, majd mond neki hogy most elmész fürdeni. Ha marad a papa, akkor fogod a könyveket és a kádban áztatva tanulsz egy kicsit..vagy relaxálsz. Ha még mindig ott van a papa, akkor mond neki hogy
-papa , én holnap hajnalban kelek, most lefekszem, ha mész csak csukd be az ajtót magad mögött." Azt neki 2 puszit és bevonulsz a hálószobába..
Vagy kérd meg az egyik barátodat hogy X időben hívjon fel telefonon, és mondjon bármit. Te meg amikor felveszed, csak annyit mondj a telefonban hogy
- oké! Értem. Megyek és átviszem a könyveket! Rendben már indulok is.. "
A papának meg adj be egy szöveget hogy a csoporttársad beteg volt, fogalma sincs mit kell tanulni, így most átviszed az anyagot neki..
Ha nem akarsz egyenes lenni akkor ezeket el lehet játszani. Bár egyszerűbb lenne ha összehívnád a családot a papával együtt, és ott amikor mindenki egyben van elmondanád a panaszodat..
Ez a baj velem, hogy nem tudok nem rá figyelni. Nem tudok közben főzni, mert figyelek rá és elvonja a figyelmem.
Mindig is utáltam a háttérzajokat, így nem megy.. Pedig tényleg próbáltam:(
Pl ha tv-zek, és valaki beszélget, hiába hangosítom fel a tv-t, nagyon zavar a beszélgetés és csak arra tudok figyelni. Ugyanez van a papával is
-.-
Nyilván ha papa mond még nekik pár ilyet, nem fognak utalni pénz. Nem azért utalnak, mert "pesztrálom", hanem mert nem tudom eltartani magam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!