A párom választás elé állított. Mit javasoltok?
Szia, en eppen egy cikket olvastam erröl a temarol.
Röviden ez all benne: Mit lehet tenni macskaallergia eseten? Nem minden esetben kell megvalni a macskatol, ha a közös haztartasban egy allergias ember (is) el. Az allergiat nem a macska szöre valtja ki - mint ahogy a köztudatban elterjedt - hanem egy feherje, ami a macska nyalaban talalhato. De nyilvan, amikor a macska mosakszik, tisztogatas közben a szören mindenhova kerül a nyalbol. A nyal megszarad, ill. elparolog a levegöbe, es igy mindenhova kerül belöle: a lakas falara, a szönyegekre, a butorra, a ruhara, stb. A gondos, alapos takaritas sem hasznal. Söt, porszivozasnal, ahelyett, hogy eltavolitana az ember ezeket a molekulakat, inkabb meg jobban elterjeszti/felveri a levegöben. A macskaallergia tünetei enyhetöl sulyosig lehetnek. En megertem a parodat, mert egy allergia jelentösen befolyasolja az eletmod(ja) minöseget. Nem csak arrol van szo, hogy bekap egy szem gyogyszert, es akkor minden o.k. De nem helyes, hogy valasztas ele allit, mert te nyilvan mindkettöjüket szereted. Es ha ilyen cicaszeretö vagy, nagyon is elkepzelhetö, hogy egy kesöbbi idöpontban lesz meg egy (vagy több) cicad. Tehat olyan megoldast kellene talalni, ami hosszutavon mindket, ill. mindharom felnek idealis lenne. Az emlitett cikkben szo van egy eljarasrol, ami 2-3 evig tart, gyogyszer helyett a bör ala fecskendezik a szert, ami semlegesiti az allergiat okozo feherjet. Tehat nem egy eleten keresztül tart.
(Itt megtalalhato a teljes cikk, igaz, nemetül.) [link]
Aki szeretne, hogy a teljes cikket leforditsam, irjon privit.
Igen, tényleg választanod kell.
Amit írtál kommentben az szerintem jó, hogy keresel a cicának szerető otthont. Ennyit elviselhet a párod is, hogy pár héttel később költözik a cica miatt. Ő is tuti tisztában van azzal, hogy a cicusnak szerető otthon kell és nem az első sintértelepre dobjátok be.
Akkora baromságokat írtok, hogy valami eszméletlen...
Itt ez a cikk, el lehet olvasni. Egy kis figyeléssel, meg lehet oldani, hogy a macska is megmaradjon és a pároddal is össze tudj költözni.
Az én párom is macskaallergiás és mégis ő eleinte jobban akarta a cicát, mint én. Néha tüsszög, meg folyik az orra tőle. DE ENNYI.
És elég gyakori hír mostanában, hogy macskaallergia ellen macska. Persze sokan nem hisznek ebben. Pedig nem egy ilyen igaz történet van.
És mivan azokkal, akik bármi másra allergiások? Nekik is gyógyszert kell szedni, nem minden nap, hanem az allergiaszezont megelőző időben és elvileg védelmet kéne, hogy nyújtson az allergén anyagok ellen.
Én pl. allergiás vagyok a mósóporra, meg mindenféle szir-sz@rra, ami kozmetikai termék és nem természetes anyagból készült, de nem dobhatom ki a mosóport, hogy jó, akkor innentől kezdve csak valami biocuccal mosok, mert nem tehetem meg és nem is várom el, hogy a párom ilyet vásároljon.
A témához visszatérve, az alapvető probléma az az, hogy a párod választás elé állít és ez sajnos nem jó. Te meg örömest megválnál a cicádtól miatta? Nem lehetne inkább köztes megoldás? Egyből el kell dobni azt, ami csak ideiglenes probléma?
És ezek a lepontozgatások... Nem TETSZIK, meg NEM TETSZIK gomb.
Abban, aki azt írta, hogy ha lenne gyereked, de ő utálná a gyerekeket, de beléd meg szerelmes lenne, akkor eldonád a gyereket miatta, igaza van teljesen.
Van sok gyerekgyűlölő ember is... Eleve össze se jönnék ilyennel. Szerintem rengeteg ember van, aki elfogad úgy, ahogy vagyok, macskával, gyerekkel, kutyával, de még terráriumban tartott pókkal is.
Saját példám. Én a kutyákat nem szerettem. A páromnak meg van egy nem is kis termetű. Eleinte nem akartam hozzáérni se. (Rossz tapasztalat, stb.)
Aztán megbarátkoztam vele és már nem félek tőle. És már a megbarátkozás előtt ideköltöztem, eszem ágába se jutott volna azt mondani, hogy kutya megy, ha én jövök.
Jézusom... A nagy "jaj a párom mindennél fontosabb, és ha nem úgy teszek mindent ahogy ő kéri, akkor már nem is szeretem igazán" dumások fröcsögnek ezerrel. XD
Kérdező, megértem milyen nehéz lehet ez neked. Sajnos az életben adódnak ilyen nehéz pillanatok és ilyenkor hoznunk kell egy döntést, ami a körülményekhez képest a legjobb. Ergo, a párod is jól lakjon és a macska is megmaradjon. :D
Én azt tanácsolom várjatok még. Együtt hozzátok meg a döntést, és ne kapkodjátok el! Menjetek el együtt egy orvoshoz, beszéljetek vele erről az allergia problémáról, mit lehet tenni, együtt lehet e élni az allergén forrással..stb.
Ha a cica nem maradhat, akkor olyan helyre próbáld ajándékozni ahol néha láthatod. (Nagyszülők, szülők, testvér, barát, barátnő, szomszéd...)
Nem tudom anyagilag hogy álltok, de a legjobb megoldást én ebben látom: Kertes ház.
Most nagyon lent vannak az ingatlan árak, nézz körbe a neten és tuti látsz majd olcsó, de jó kis családi házat. Nem kell hogy nagy legyen, 1-2 szobás bőven elég lenne nektek, és így a cica is megmaradhat, mert kinti cica lenne belőle. (Esetleg egy kifutó építése, plusz a pincébe mehetne télen)
Amennyiért vennétek vagy bérelnétek lakást, annyiért már kertes házat is vesztek, béreltek. Igen, kertes házat is lehet bérelni. Csak körbe kell nézni!!
Ne kapkodd el a választást, mert lehet meg fogod bánni. Lehet hogy össze költözöl a pároddal, és rájössz, nem ő az igazi, nem működtök együtt jól és pár hónap múlva volt pasi, nincs pasi. Hisz lakva ismerszik meg igazán az ember. A macskádat pedig elajándékoztad ki tudja kinek, és nem kérheted vissza...
Addig ne válj meg a macskától, amíg a kapcsolatotok biztos alapokra nincs helyezve. Ha biztos hogy együtt maradtok és ő életed párja, akkor gondolkozhatsz a cica elajándékozásán, de én addig nem ajándékoznám el, amíg néhány hónapot nem laktunk együtt a jóemberrel..
Szóval türelem. És nézz körbe kertes ház ügyben. ;-)
Én asztmás vagyok. Nem tudok együtt élni állatokkal, és dohányzó pasival se, aki a lakásban akar cigizni. Tehát nálam nem kérdés, hogy ha olyan hapsival jönnék össze, akinek állata van, akkor ő jöhet csak hozzám, és ha komolyra fordulna, akkor az állat megy. Szeretem az állatokat de lakásban nem lehetnek.
Ha 3 éve jártok, már elég jól ismered a pasit. Kell vagy nem kell? Ha gondolkozóba estél, akkor nem ő az igazi a számodra.
Mondjuk fordított esetről nem tudom gonolkozott-e valaki. A macska vajon egy tál ételt választana, vagy a kérdezőt... :) érdekes kérdés nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!