Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom választás elé állított...

Niccol kérdése:

A párom választás elé állított. Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt a párommal, van egy cicám lassan 6 éve. A páromnak macskaallergiája van, ez eddig nem is volt probléma, mert mikor csak hozzánk jött bevett egy tablettát, vagy átzártam a másik szobába, és rengeteget takarítottam előtte a nappaliban. De most hogy összeköltözésen gondolkodunk, a párom nem akar gyógyszereken élni, és választás elé állított. De hogyan választhatnék a két legfontosabb dolog között az életemben? A párom amúgysincs oda a cicákér gyerekkori trauma miatt, én pedig olyan vagyok, mint egy macska nő el se tudnám képzelni az életem zsófi nélkül. Mit csináljak most? Tényleg választanom kell?
2013. febr. 13. 06:39
 141/154 anonim ***** válasza:
68%
Én a cicát választanám. Mikor felelősséget vállalok egy állatért, akkor az is benne van a pakliban, hogy esetleg emiatt meg kell hoznom néhány nehéz/kellemetlen döntést mint pl. ez is. A srác tudta előre, hogy macskád van. Ha neki ez ekkora probléma, már az elején is jelezhette volna. És ha már téged választott, akkor vállalja a döntése következményeit is, jelen esetben azt, hogy a cica marad. (Ha én allergiás vagyok a cicára akkor vagy nem választok olyat, akinek macskája van, vagy választok és gyógyszert szedek. De nem arra alapozok, hogy majd ha összeköltözésre kerül a sor a macska megy...) A cica előbb is volt jóval, mint a párod. Mellesleg lehet, hogy én vagyok a hülye, de én nem úgy képzelem el életem szerelmét, hogy ilyen választás elé állít. (Volt már ilyen párom, nem is volt életem szerelme...) Én is allergiás vagyok, szóval tudom milyen rossz tud lenni. De ha a páromnak lenne cicája eszembe sem jutna, fel sem merülne bennem, hogy választás elé állítsam. Az az állat se fog örökké élni, ha annyira szeretem a páromat, akkor azt a pár évet kibírom. Már persze ha együtt leszünk addig, mert ezt aztán sose lehet tudni. 24/L
2013. febr. 14. 12:40
 142/154 anonim ***** válasza:
32%

Fú én csak a megmentős részre reagálnék.

Előre leszögezem, hogy szeretem az állatokat volt több macskám is.

De voltam már olyan helyzetben, hogy haldokló rossz állapotú macskát találtam. Az én megoldásom két esetben az állatorvos és az altató injekció lett. Egy állatnak semmi szüksége arra, hogy süketként és vakként éljen. (Teszem hozzá, hogy ha én mint ember süketülnék és vakulnék meg én se szeretnék tovább egy percet sem élni ) A harmadik esetben mivel semmi nem volt a közelben sem ezért egy nem túl barátságos csapás a fejére, aztán pedig eltemetés ott ahol volt pont.

És én akkor is állítom, hogy jobban jártak így mint ha egy életen át egy nyomorékként él.

Kérdező pedig a leírások alapján egyértelműen döntött már.

2013. febr. 14. 13:26
 143/154 anonim ***** válasza:
80%
Nekem olyan párom, társam van már 2 éve, akinek "látom a szemében a világot". Ő is az enyémben. Pont ezért nem kérne tőlem ilyet, hogy passzoljam le a házi kedvencemet.
2013. febr. 14. 16:35
 144/154 anonim ***** válasza:
25%

140:

Ezek mind nagyon szép és jó, de igen-igen költséges dolgok. Havi szinten akár a tízezres nagyságrendet is elérheti a macska miatti többletköltség. Mellesleg 140 Celsius fokos vizet te otthon elő tudsz állítani? Az szép:D Még az iparban használatos éles gőz is 130 Celsius fokos:D És ismétlem, az gőz, cseppfolyós 140 fokos víz előállításához baromi nagy nyomás alatt kell ám melegíteni azt a vizet:D Persze ha neked van otthon olyan készüléked amivel ez lehetséges, akkor nem szóltam semmit. De annak az energiaigényéről (tehát a villanyszámláról) már ne is beszéljünk. Megkockáztatom, hogy egy átlag lakás elektromos rendszere nem is bírná el azt az áramfelvételt.

Ja, és rengeteg odafigyelést is igényel, amit eleinte persze megcsinál majd a Kérdező, de aztán már "lazul" a dolog. Jönnek a veszekedések a párjával, akinek taknya-nyála egybefolyik a macsek miatt.

Másik az "időfaktor". Ha összeköltöznek a barátjával, akkor ne a macskamentesítéssel menjen már el az idő, hanem töltsék együtt, szeretetben:) Mert így megint csak a macska körül fog forogni az élet, ami valljuk be nem túl egészséges dolog.

Szóval több szempontból is az a javaslat kellene, hogy legyen a befutó, hogy adja oda az állatkát egy rokonnak/barátnak aki közelben van. Heti 3-4szer átszalad, megsimogatja, kész:)

2013. febr. 14. 17:41
 145/154 anonim ***** válasza:
23%

142:

Ebben teljesen egyetértek veled. Barátnőmmel valahogy szóba kerültek kóbor állatok. Nekem az a véleményem, hogy ha már nem képes elvinni egy menhelyre, akkor inkább csapja agyon egy ásóval, minthogy kirakja mondjuk az addig szobában tartott kutyát az erdő közepén. Mert ott szinte borítékolható az éhhalála, de csak akkor ha előtte szomjan nem hal. Szerintem az egy hónapi kínszenvedéshez képest az egy pillanat fájdalom még mindig elfogadhatóbb. Főleg, ha mondjuk állatorvoshoz elviszi elaltatni.

Barátnőm meg teljesen ellentétes volt, hogy én ne döntsek az állat sorsáról, mert akár még meg is találhatja valaki, meg túl is élheti. Nem tudom, szerintem az a helyes, ha nem hagyunk szenvedni egy állatot.

2013. febr. 14. 17:46
 146/154 anonim válasza:
7%
HA ILYET KÉRDEZEL INKÁBB AZ A KÉRDÉS MIÉRT JÁRTOK MÉG ... HÁT NEM TUDOM ÉN KIT VÁLASZTANÉK EGY ÖSZTÖN LÉNYT AKI 10-15 ÉVEN BELÜL MEGHAL VAGY EGY EMBERT AKIVEL LEHET HOGY FELNEVELTEK EGY NEMZEDÉKET ÉS 60 ÉV MÚLVA BOLDOGAN SZÜRCSÖLITEK A KAKAÓT A KAROSSZÉKETEKBEN EGY NYÁRI NAPLEMENTE MELLET ÉS BOLDOGAN MEGHALTOK BÁR LEHET NEM Ő AZ IGAZI DE SZERINTEM NE KOCKÁZTASS HA VAN PÉNZED ADD BE EGY CICA PANZIÓBA HA NINCS ADD ODA ANUKÁDÉKNAK HOGY BÁRMIKOR MEGLÁTOGASD . EGYS ZÓVAL VÁLASZD A PÁROD!!!!
2013. febr. 16. 21:19
 147/154 anonim válasza:
0%

"Egy példa: Azt írja néhány emberke: "Na persze, majd csóró pasi szedje a gyógyszert a nő miatt,meg a macskája miatt.Pffő milyen szemét dolog már"

Drágáim! A fogamzásgátlóval mi van, amit a nők szednek, mert a párjuk nem szeretne zoknit húzni?:):)

S a fogamzásgátlónak is van ám jó pár mellékhatása.

Szóval:

Olvastam jó pár nagyon klassz hozzászólást,akik értelmesen válaszoltak. Tényleg nagyon sok megoldás van már erre, nem kell elkeseredni, s választani. :):):)

"

10en éves korban szerinted melyiket éri meg jobban? heti 2200 ftért 12dbos óvszert venni vagy 3havonta 3500ftért gyógyszert? úgyérzem egyből tapasztalható hogy miért akarjuk a gyógyszert barátnőm 02.22edikén kezdi el szedni a gyógyszert. 10hónapig vettem a gumit jó drága pénzért most mondtam neki hogy ha nemis évekig de 1évig legalább szedjen már gyógyszert mert 3havonta 3500 ftért inkább fizetek ki mint 2hetente 2200at (1hónap az ugyebár 4400 + legyen egy 3as csomag is akkor az 5000 ft) ez ugye 1hónap 3hónap az 3*5000 15000 ft , a gyógyszer 3 hónapra 3500 ft akkor mégis miről beszélünk? hosszútávon persze károsít meg ha nem mész el orvoshoz hanem bnőd kiváltja te meg szeded mert asszed jó az úgy..

fél év 1év szedés után semmi baja nem lesz neki és anyagilag is kedvezőbb, ezért most egy ideig inkább gyógyszert fizetek és nem gumit. (nem azért döntöttem emellett mert csak én akartam, a guminak amúgyis van egy úgymond visszataszitó ereje számomra. illetve most akkor vegyek még sikositot is nem? hogy ha a gumin levő elfogyna mert álltalában 30-40perc egy kőr nálunk akkor most + sikositó + akkor már vegyek még vibrátort is nem hogy mégjobb legyen? vagy na mind1.. de ez picit felháboritó mintha annyira rossz lenne hogy sokkal kényelmesebben gumi nélkül is meg lehet oldani, nem azt mondom hogy mindig gumi nélkül de mittudom én 1 hétvégén belefér 2gumis meg 2 guminélküli és akkor az úgy egálban van és máris nem fogy el a 3ada a 12dbos óvszernek.

bocsi az offért .:)

2013. febr. 17. 00:33
 148/154 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előttem szóló.

Előreláthatólag pár év múlva forgalomba kerül a férfiaknak szánt fogamzásgátló tabletta. Akkor szedjed majd egészséggel!

2013. febr. 17. 00:55
 149/154 anonim ***** válasza:
100%

147-es: persze, fél év, 1 év szedés közben/után sem lehet baja tőle... Mikor ébredsz fel az álomvilágodból????

2 éve a legjobb barátnőm tüdőembóliába halt meg, pedig kivizsgálták, és akkor a 2. levél gyógyszert kezdte el!!!

2013. febr. 17. 12:44
 150/154 anonim ***** válasza:
100%

A Kérdező nagyon rendes, tiszta szívű ember lehet. Megmentett egy cicát, és a fogyatékosságai ellenére magához vette őt, akit a mai napig óv. A macska látszik, hogy hálás ennek az embernek, és tegyük hozzá, nem egy falusi, csavargó-kóborló macskáról van szó.

Akinek nincs ilyen kapcsolata egy cicával, persze hogy dobná ki... honnan tudhatnák, hogy milyen mély kapcsolat alakul ki ember és állat között. Mit érezhet a macska, ha a gazdi kirakja ezek után? A szívem szakadna bele.

Mindenkinek más a fontos, tényleg kár vitatkozni.

2013. febr. 18. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!