Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom választás elé állított...

Niccol kérdése:

A párom választás elé állított. Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt a párommal, van egy cicám lassan 6 éve. A páromnak macskaallergiája van, ez eddig nem is volt probléma, mert mikor csak hozzánk jött bevett egy tablettát, vagy átzártam a másik szobába, és rengeteget takarítottam előtte a nappaliban. De most hogy összeköltözésen gondolkodunk, a párom nem akar gyógyszereken élni, és választás elé állított. De hogyan választhatnék a két legfontosabb dolog között az életemben? A párom amúgysincs oda a cicákér gyerekkori trauma miatt, én pedig olyan vagyok, mint egy macska nő el se tudnám képzelni az életem zsófi nélkül. Mit csináljak most? Tényleg választanom kell?
2013. febr. 13. 06:39
 131/154 anonim ***** válasza:
0%
Milyen másik boldogsága? Az egészségéről van szó. És ne gyertek itt a gyógyszeres megoldással, mert az sem biztos, hogy elég, ha egy légtérben vannak.
2013. febr. 13. 21:58
 132/154 anonim ***** válasza:
16%

Kedves 124-es!

TE fogalom zavarban szenvedsz...a társfüggőség nem egyenlő egy jólműködő párkapcsolattal, egy férjjel...A mai világban nagyon "menő" az, ha valaki szingli és általad megfogalmazott módon "nem társfüggő". Nekem van párkapcsolatom öt és fél éve, nem társfüggőségből, hanem mert ezt az embert nagyon szeretem, mert jó ember, mert viszont szeret stb. Egy komoly (ismétlem, a gyengébbek kedvéért: komoly) kapcsolatban fel nem merül egy állat és egy ember egy helyen említése.... Csak egy példa: egy autó elüti a macskát, sajnálom, de azért még is azt gondolom, nem ember élet! Fel sem fogom, hogy lehet egy macska sorsát, életét egy ember életével összevetni...:(

Felhozod azt is, hogy az (általad mondott) "f.szfüggő" (mert nyilván akinek párkapcsolata van az az, ugye?) nők miért szednek fogamzásgátlót a párjuk miatt? Nos erre is van egy válaszom. Én például nem szedek. Tudod miért? Mert a párom törődik velem és nem engedné, hogy szedjek. Pontosan egészségügyi okok miatt! Nemhogy egy macska miatt szedetne velem bogyót. Halljátok magatokat miről beszéltek?

Volt egyáltalán komoly kapcsolatotok? Nem pasitok, nem szerelmetek, hanem egy olyan férfi az életetekben akivel őszinték tudtatok lenni, és akik szemébeen -ha egy percig is- de láttátok az egész világot?! :(

Kedves Kérdező!

Én is többször írtam már. nem azt, hogy dobd ki a macskát (mint a macskát sz.rni...) hanem azt, hogy keress neki egy megfelelő helyet, ahol gondozzák. Így sosem lesz párkapcsolatod, legalábbis normális biztos nem, ha a macska mindig egyenragú lesz az aktuális pasival...

2013. febr. 13. 22:04
 133/154 anonim ***** válasza:
74%

Érdekes, hogy le lettem pontozva, mert leírtam, hogy nincs értelme ezen vitázni... És hogy mindenki más.

Úristen ez a témakör még a szerelem, szex kategnál is primitívebb.

2013. febr. 13. 23:33
 134/154 anonim ***** válasza:
90%
Off: Nem értem mit óbégattok itt, hogy mi milyen primitív téma. Mindenki leírja a véleményét, ezért nem kell senkit primitívnek titulálni. Egyszerűen tisztelni kell a másik véleményét és nem lehurrogni csak, azért, mert a saját véleményünktől eltérő az övé.
2013. febr. 14. 08:34
 135/154 anonim ***** válasza:
67%

9:53-as köszi a gratulációt, én is így gondoltam. Egyértelműen a macska.

3 éve vagytok együtt a f-szi tudta hogy macskád van, mégis melletted maradt, de fogadjunk hogy a hapsi elvárja a fogamzásgátló szedését. Mocskos emberek, baltával az összeset... nem is inkább bomba, szakadjanak darabokra!

2013. febr. 14. 12:11
 136/154 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként engem érdekelne mit csináltatok 3 évig? Oké, hogy nem laktatok együtt, de csak találkoztatok, vagy nem voltatok hosszabb ideig együtt? Nem aludt nálatok? stb. Eddig nem volt allergiás? Te nem tudtad, hogy az? fel sem merült egyikőtökben sem a kérdés, hogy mi lesz ha összeköltöztök?
2013. febr. 14. 12:16
 137/154 anonim ***** válasza:
19%

Azért a fogamzásgátlót az allergiagyógyszerhez hasonlitani baromság.Legtöbb nő nem azért szed gyógyszert,mert a pasinak nincs kedve gumit huzni,hanem kényelemből (én is).

Jobb neked a macskával kérdező, a pasi értelmesebb nőt érdemel.

2013. febr. 14. 12:19
 138/154 anonim ***** válasza:
19%

Én sem értettem a fogamzásgátló-allergia gyógyszer összehasonlítását. Aki azért szed gyógyszert mert a férfi erre kéri, egyébként ő nem tenné meg, az meg is érdemli, hogy irányítsák.

A két gyógyszer szedését szerintem nem lehet összehasonlítani. Inkább azt mondanám, hogy szedheted az antibiotikumot, ha kint állsz az esőben egész nap.. Sok ember nincs tisztába itt a gyógyszerek lényegével.

Talán keressetek fel egy hozzáértőt és hallgassátok végig. Kíváncsi vagyok hány javasolná, hogy éljetek együtt a macskával. Majd légyszi írjatok már arányokat :)

2013. febr. 14. 12:22
 139/154 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt javasolta az orvos a porallergiámra, hogy szedjük fel a padlószőnyeget, vegyünk vizes porszívót, ügyeljünk a porra stb, stb.. Amellett hogy szedem a gyógyszert.
2013. febr. 14. 12:28
 140/154 anonim ***** válasza:
100%

Ezt most találtam. Arra az esetre, ha a barátod engedne és marad ő is és a cica is egy fedél alatt. Szerintem van itt pár hasznos tanács:

A macskatartók számára az egyik megoldás a gyógyszeres kezelés és az allergiaoltás lehet. A tünetek azonban visszatérhetnek, ha a macskát továbbra is a lakásban tartják. Angliai kutatók új módszert fedeztek fel a macskaszőr okozta allergiás reakciók csökkentésére. Az eljárás lényege bizonyos, az immunreakcióban részt vevő sejtek számának emelése. Van már hipoallergén macska is...

Addig is, amíg ez megvalósul, nézzünk néhány teendőt az allergia csökkentésére:

A macska simogatása után azonnal mossunk kezet, és ne nyúljunk a szemünkhöz! Kasztráltassuk a macskát! Fürdessük meg hetente egyszer vagy kétszer! Töröljük át naponta nedves törülközővel! Távolítsuk el a macskát a hálószobából, és ne engedjük vissza többet! Tartsuk a macskát kint, például a garázsban vagy a lakás olyan részén, ahol nincs szőnyeg! Mosodában tisztíttassuk az ágyneműt és a függönyöket, vagy legalább 140 fokos vízben mossuk az ágyneműt havonta kétszer! Porszívózzunk gyakran, lehetőleg „hepa" szűrővel ellátott készüléket használjunk! Vásároljunk „hepa" szűrős levegőtisztítót! Használjunk gőzölős tisztító berendezést! Ez bizonyítottan megöli a poratkákat, baktériumokat, gombaspórákat és macskaallergéneket. Ha fentiek nem segítenek, sajnos előfordulhat, hogy meg kell válni a kedvencünktől - főleg, ha asztmásak vagyunk. Tudnunk kell, hogy a macskaallergén hónapokig, sőt évekig is jelen lehet, ezért nagyon fontos az alapos takarítás akkor is, ha a macska már nincs a házban. Ezért gőzzel tisztítsunk ki minden szőnyeget és kárpitozott bútort! Porszívózás után töröljük át a szilárd felületeket és a bútorokat is nedves ruhával, és ne felejtsük el kicserélni a légkondicionáló filterét!

2013. febr. 14. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!