Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem, mivel katona,...

A férjem, mivel katona, itthon is eléggé megkövetel mindent. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A fiunkkal is elég durván viselkedik, főleg őt ugráltatja. Mindig parancsolgat és sosem érdekli a véleményünk. Ha valami nem tetszik neki, rögtön elkezd hisztizni, és máris kiabál, mindent helyette kell megcsinálnunk. Egyre rosszabb a helyzet és zavar, hogy nem tudom megváltoztatni.
2013. febr. 11. 21:33
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a viselkedésnek semmi köze ahhoz, hogy katona.

Ilyen a természete, te nem tudod megváltoztatni. Talán sok mindent elnéztél neki, sok mindent megtettél neki szó nélkül, ezért úgy gondolja, hogy az a természetes, hogy őt kiszolgálják.

Sajnos, vannak ilyen emberek, akik olyat választanak társuknak, aki gyengébb náluk, akinek parancsolni tudnak.

Néhány év alatt levetik az álarcot, amit addig viseltek, és előkerül igazi énjük.

A fiad és a magad érdekében minél előbb lépned kell. Nem megváltoztatni próbálni, hanem segítséget kérni.

Neki is vannak szülei, talán ők tudnak rá hatni. Nem szabad az ilyen problémákat szőnyeg alá söpörni, mert ezek maguktól nem oldódnak meg.

Neked segítségre van szükséged, ezt nem a férjedtől fogod megkapni.

Éjszaka fölugráltat, hogy takaríts ki?

És te megteszed? Persze hogy megteszed szegény, mert félsz tőle.

Nem jó híreim vannak a számodra. Ha nem teszel semmit a megakadályozására, ez csak rosszabb lesz.

Engem az éjszaka kellős közepén ágyastól borított fel a volt férjem, mert túl fáradt voltam, hogy a kedvére tegyek. Ezután pedig hálóingesen kizavart az éjszakába.

Volt, amikor éjjel kettőkor kellett nekiállni kiporszívózni a szobát.

Igazi zsarnok volt, aki akkor érezte jól magát, ha féltek tőle.

2013. febr. 15. 18:56
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha tenyleg ugy latod, hogy nem tudsz a helyzeten valtoztatni, akkor dönteni kell. Ugy tünik, az összes munkahelyi frusztraciojat rajtatok tölti ki. A hisztizes es kiabalas azt mutatja, hogy kicsi az önbecsülelese es nincsen önbizalma. Talan nem a hivatasos katona foglalkozas lenne neki valo? Ugy tünik a munkahelyen törtent dolgokat nem tudja lelkileg feldolgozni. Hogyha tovabbra is eltüröd a zsarnok, embertelen banasmodjat, akkor a helyzet MAGATOL nem fog javulni. En mindig a kommunikacio hive voltam, ezuttal is ezt tanacsolom. Ha ez nem vezet javulashoz, akkor tudni fogod, hogy mit tegyel. A gyermeknek egy NORMALIS, nyugodt csaladi hatterre van szüksege, ahol fontos a napirend, a ritmus. A napi tevenysegek idörendi sorrendje biztonsagot ad a gyermeknek. Irritalja a gyereket, ha a szülö önkenyesen kiad egy parancsot. Föleg, ha ez nem keres, hanem emelt hangnemben törtenik. A csalad az nem kaszarnya. A gyermeknek vannak jogai es kötelezettsegei is. A fö dolga az iskola, a tanulas, es szabadidöre a gyermeknek is joga van, söt a szülönek biztositania kell neki. En is anya vagyok, a fiaimtol (11 es 12) elvarom pl. hogy a mosnivalo ruhaikat kivigyek a mosokonyhaba, maguk ramoljak el a jatekaikat. De: nem kell porszivozniuk, vagy mosogatniuk. Ha van kedvük a krumpihamozashoz, segithetnek, de nem muszaj. Szivesen sütnek (egyedül) sütiket (cake-t), kekszeket, meg egyszerübb dolgokat. Szoval van egy kötelezö resz, ami a SAJAT DOLGAIKkal valo foglalkozast jelenti, es es önkentes resz, ahol kifejthetik azt, amiben örömük telik. A kötelezö resznek megvan a maga ideje, mindig fix idöpont. Ha nekem nem marad idöm valamilyen munkara a hazban, akkor masnap csinalom meg. Ha a ferjemnek nem tetszene, hogy pl. nincsen leportörölgetve, akkor a kezebe nyomnam a portörölgetö ruhat. Ö jol ismer engem, ugyhogy ilyen szitura eddig meg nem került sor. ``Holnap is lesz egy nap.`` - Ahol gyerek van, ott maskepp nem megy. Mar többször olvastam mas valaszadoktol a következö mondatot: ``...az emberek nem valtoznak.`` Nos, szamomra ugy teljes ez a mondat: ``Az emberek nem valtoznak, ha NEM AKARNAK valtozast.``
2013. febr. 15. 20:26
 23/31 anonim ***** válasza:
Történt valami változás? Odab.asztál?
2013. febr. 20. 18:55
 24/31 A kérdező kommentje:

Azt hiszem minden kezd rossz irányba fajulni. Amint kijelentettem, hogy ha kis időre is, de próbáljunk meg külön lenni, rögtön nekem támadt, hogy hogy merem ezt mondani és innentől figyelni fogja minden lépésemet, mert ha véletlenül megpróbálnék a tudta nélkül elmenni, akkor rossz vége lesz.

Mivel rám úgysem hallgat, van egy nagyon jó ismerősöm a rendőrségnél, tőle esetleg megkérdezhetném, hogy ilyenkor mi a legjobb.

2013. febr. 20. 21:46
 25/31 anonim ***** válasza:
Fúha, a férjed tényleg veszélyes, és ez csak rosszabb lesz. Kérj segítséget mindenképp! És hagyd el. Remélem, nem fog bántani titeket!
2013. febr. 21. 10:31
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Én nem így gondoltam a segítségkérést. Előbb meg kellett volna valaki olyan személlyel beszélni a családból, akitől tart, vagy ad a véleményére.

"Amint kijelentettem, hogy ha kis időre is, de próbáljunk meg külön lenni, rögtön nekem támadt, hogy hogy merem ezt mondani és innentől figyelni fogja minden lépésemet, mert ha véletlenül megpróbálnék a tudta nélkül elmenni, akkor rossz vége lesz."

Természetes a reagálása, mert ha te elhagyod, nem lesz, akit egzecíroztasson, aki kiszolgálja.

Pedig csakis a tudta nélkül tudsz elmenni.

Én ezt úgy oldottam meg, hogy mindketten elmentünk dolgozni, még aznap délelőtt családi okokra hivatkozva szabadságot kértem és meg is kaptam.

Még a délelőtt folyamán az első busszal hazamentem, fiamat hazahoztam férjem anyjától, összepakoltam a legszükségesebbeket, de tényleg csak azt, rettegve és remegve, hogy hazaér véletlenül a férjem.

Anyósom megjelent és patáliát csapott, mi lesz az ő fiával. Mondtam neki, ha most nem enged el, nem állok jót magamért.

Tudtam, mikor megy a busz a városközpontba, ahonnan haza tudok menni a szüleimhez.

Elindultam a fiammal, aki csak azt mondogatta, anyu, tényleg hazamegyünk, tényleg itt hagyjuk, tényleg, tényleg???

Még most is, amikor ezt leírom, kicsordulnak a könnyeim.

Ne tudd meg, előző este én mit éltem át, amikor én is kijelentettem, hogy meg kellene egy kicsit próbálni külön költözni.

Még a kést is felkapta, hátrarántotta a hajamat, hogy most elvágja a torkom. Vagy úgy elrendezi a pofikámat, hogy többet senkinek nem kellek.

Hazaértem, édesapám csak annyit kérdezett; végleg?

Mondtam, hogy igen.

Ezért írtam, hogy a viselkedésének semmi köze ahhoz, hogy ő katona. Esetleg ott még jobban előjött a valódi énje.

Addig, amíg engedelmes asszonykája voltál, minden szép és jó volt. De csak neki.

Kérj segítséget minél előbb, nem akarlak megijeszteni, de gondolom már te is látod, hogy ez jóra nem vezet.

2013. febr. 21. 11:31
 27/31 anonim ***** válasza:
Szerintem is minél előbb segítséget kell kérned, mielőtt valami rossz nem történik. A férjednek orvosi segítségre van szüksége mert nem normális. Pakoljatok össze és hagyjátok ott. Ha bármit tesz fel kell jelenteni.
2013. febr. 21. 11:32
 28/31 A kérdező kommentje:
Nos ami biztos, tényleg az lenne a legjobb ha a tudtán kívül lépnénk le, mert ez már abnormális és megalázó, amit csinál. Most már azt is "bevezette" hogy hétvégén hajnali 6-kor kelés.
2013. febr. 23. 23:32
 29/31 anonim ***** válasza:
Nagyon remélem már nem vagy vele. Mégis mire vársz arra hogy teljesen bekattanjon és megöljön vagy jól megverjen titeket. Tényleg így akarod nevelni a gyerekedet, ebben a légkörben? A rossz statisztikát akarjátok erősíteni? Nem hiszem. Akkor meg tünés onnan minél előbb!
2013. febr. 25. 12:20
 30/31 anonim ***** válasza:

Most már eldurvult a helyzet. Ehhez a levelezéshez nem férhet hozzá? Mert mind veled érzünk és közös ügyünknek tartjuk, hogy mi lesz veled.

Ha van hová menned, amikor nincs otthon, le kell lépni.

Ha már biztonságban vagytok, akkor elmész ahhoz a rendőrhöz, akit említettél, és segítséget kérsz.

De te már ne legyél elérhető a férjed számára.

2013. febr. 25. 12:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!