Normális ez!? Nektek nincs otthon ilyen?
Nekem a fürdõszobában megy a rádió, mert a szomszéd állandóan hallgatózik, felháboritó és éjszaka a garázsban alszik, ha megyek reggel a WC-re rögtön fut nyitni az ajtót. A jó isten mentsen meg mindenkit ilyen embertõl.
Tedd vissza anyudnak a rádiót,szüksége van biztosan rá.
Nálunk a tévét hallgatja barátom egész nap, nincs olyan perce a napnak, hogy ki lenne kapcsolva. Egyszerűen nem hajlandó csak úgy csendben lenni.
Régebben kivoltam tőle, mert én meg szeretnék csak úgy csendben olvasgatni, vagy pihenni... De nem lehet.
Azért zavaró csak, mert egy szobás garzont tudunk bérelni.
Ha lenne külön szoba nem érdekelne.
Szerintem simán szánalmas, aki nem tud csendben lenni. Vagy nincsenek saját gondolatai, amik lekössék, vagy vannak, de túl gyáva ahhoz, hogy elkezdjen foglalkozni velük.
Ez persze csak a "háttérduruzsolásra" igaz, aki tényleg hallgatja, az oké.
En meg is zavarodnek, ha csendben kellene tenni a dolgomat. 2 tesom van, gyerekkoromban mindig zsivaj volt a hazba, meg a macska, kutya, csirke, malac is ad ki hangot. Aztan panelba költöztünk a ferjemmel, na annak is csak en örültem, hogy valami hatterzaj meg akkor is van, ha nem megy tv/radio :D Most meg a csaladi hazban majd meghülyülök neha, gyerek meg nincs, tv/radio vagy valami mindig megy mindenhol, meg a lakason kivüli moso konyhaba is kellett venni egy radiot, ami megy egesz nap. Elaludni se tudok ha nincs hatterzaj, nem hogy letezni...
Nem vagy Te egy kicsit pofatlan anyukaddal?... Vonulj el a szobadba, ha nem tetszik, hogy szol a radio, de nehogy mar a fik@ egye az ovodast... Amig nem a Te lakasod, nem azt csinalod ami neked tetszik, hanem amit lehet... Mondjuk en egy ilyen huzasodert valoszinüleg rögtön lekevertem volna egyet....
nálunk is megy tv vagy rádió. Engem megőrjít a csend és nem azért mert nincsenek önálló gondolataim, mert vannak és közben is tudok gondolkodni.
Többek közt ezért tudok egyszerre több fele is figyelni.. Megőrülnék, ha csöndben kéne ülnöm, olvasni is simán lehet tv/rádió mellett. Ha nem az menne, akkor a gépen lenne benyomva valami sorozat, vagy zene.
De miért őrjít a csend? Ha tudsz egyszerre több dologra figyelni, akkor miért zavar?
Mármint úgy értem, ha tudsz úgy olvasni, hogy közben megy a tévé, mert kizárod a tévét, akkor a csendet miért nem tudod kizárni? Miért fél mindenki a csendtől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!