Anyósom hozzánk költözött-kb 4 hónapig marad- de már most összetűzésbe keveredtem vele, mert ő jobb anyagi körülményekkel rendelkezik?
Amúgy a mai kenyerek mind 24 órás kenyerek, egy nappal a készítésük után már lejár a minőségük, tehát ha egy kenyér már megszikkadt, az már igencsak romlott.
Szóval tényleg ne csináld, ezek már nem olyanok mint a régi kenyerek, pláne nem amit vidéken, házilag sütöttek, azok még egy hetesen is ehetőek voltak, de a mai bolti kenyér, ha már nem friss, mérgező a szervezetre nézve. Jó, nem úgy, hogy azonnal feldobod a bakancsot tőle, de nem tesz jót a bélflórának, hosszú távon rákot okoz, ilyesmi.
Ha meg zacskós, szeletelt kenyeret veszel, az sem jó a ráírt dátumig. Az a dátum csak akkor érvényes, ha nem bontod ki addig a csomagolásából.
Mihelyst kinyitod a zacskót, én azt mondom az sem állja meg a helyét egy másfél nap után. De max. két napig jó.
Megragadnám a lényeget:
A kenyér nem jó a madaraknak, se friss, se szikkadt állapotban, mert megbetegszenek tőle.
A kenyér nem romlott attól, hogy szikkadt. Pl . Bundás kenyeret nem is jó friss kenyérből csinálni, mert eláztatja a tojás, és "taknyos" lesz. A kenyér csak akkor romlott, ha már penészes.
Köszönöm szépen mindenki válaszát!
Amit eszünk kenyeret reggelihez vagy vacsorához az mindig friss de van pl hogy reggel elmegyek a boltba megveszem és ha marad másnap reggelire akkor azt esszük meg, kenyértartóba tartom, ha szárazabb piritós lekvárral, mézzel, melegszendvics, bundáskenyér stb
a tojáslevest úgy csinálom mint a rendes tojásos levest 4-5tojásból és szaggatok bele grízgombócot vagy nokedlit így tálalom és szórok rá petrezselymet vagy fodros petrezselyemmel díszítem
azért marad nálunk 4 hónapig, mert a lakásuk felújítás alatt van, ilyen tetőszerkezett meg külső szigetelést csinálnak és addig odaköltözött hozzánk, mert nem bírja elviselni a zajt meg a port mert arra meg allergiás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!