Miért kell szeretnem az apámat, ha az mogorva, goromba, pesszimista és mindig vészmadárkodik?
Nem kell szeretned. Az ilyen emberektől általában menekülnek, mert a társasága csak rombol. Maradék életkedvemet is elveszi az ilyen, mert minek ezt-azt tenni, úgyis jön a rossz..hosszú litánia, felsorolva a lehető legtragikusabb eseményeket.
Nem kell világmegváltó témákról beszélgetned vele, mondjuk a 3 m távolság kicsit sok, de megértem. Jó esetben az három lépés...
Az én apám is ilyen. Mindig negatívkodik, pocskondiáz másokat, szitkozódik stb.
Ha én annyit fogok majd tudni a fiamról, mint amit ő rólam, akkor nagyon szégyellni fogom magam. :(
Az én apámra is teljesen jellemzőek ezek, tudom, hogy milyen nehéz elviselni egy ilyen embert.
Mást nem is igazán lehet tenni, csak tartani a távolságot. Természetesen azért add meg neki a tiszteletet.
Miért kéne? Ki szerint kéne? Tán álszenteskednél? Téged szeretett az apád? ha nem, akkor mégis milyen alapon várna szeretetet tőled? Más, hamradik személy pedig milyen jogon irányíthatja a te érzelmiedet az édesapád iránt?
Ha egy gyerek nem szereti az apját, akkor annak az oka 99%-ban nem benne, hanem apukában van.
4: Tisztelnie SEM kell! csak a papok és a Biblia szerint. Ami elég régi és jó nagy álszent duma, és mindig az agresszorknak kedvez.
Tisztelni azt lehet, aki tisztelet méltó, azaz a viselkedésével, a gondolkodásával, az életvitelével tiszteletet KELT másokban. teljesen mindegy, hogy hány éves (a kor nem érdem, hanem állapot), mi a végzettsége, mi a társadalmi rangja, mennyi a pénze, vagy milyen fokban rokonod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!