Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet valaki ilyen...

Hogy lehet valaki ilyen sz*rrágó? Miért nem sül le a bőr képéről?

Figyelt kérdés

apám nagyon sz*rrágó.. anyám multkor felhozta hogy ,,a te gyereked évek óta nem kap gyakorlatilag semmit se karácsonyra, se szülinapra".. és tényleg... 7 éves korom óta 3 éve szülinapomra egy kutya volt, és 2 éve karácsonyra egy monitor.. ami 60k volt és 45.000 az én spórolt pénzem volt..

és erre mit válaszolt:

hát igen, nekem sincs pénzem...

akár mi a téma, mindíg az jön fel, hogy nincs pénze, és hogy még X száz ezer forint adóssága van.. mintha másnak nem lenne..még ez után is, hogy az Ő gyerekének Ő nem vesz semmit is az a válasza hogy nincs pénzem...

idén 9ből 3 hónapot dolgozott... mert lusta és nincs kedve..

és itt a közvetlen példa.. nagybátyáméknak annyi hitelük van, hogy néha enni alig marad pénzük.. felesége a munkahelyéről hoz haza kaját néha

2009. szept. 5. 23:20
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
ennyi idősen szerintem még nem az a dolgom hogy dolgozzak, hanem hogy tanuljak.. ha oda jutok hogy dolgozni kell akkor muszáj lesz.. de nem az a tipus vagyok aki napi 10 órákat a napon fizikai munkát végez.. ezért nem is asztalosnak tanulok...
2009. szept. 6. 11:59
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
ez az utolsó nagyon jó volt:DD azért te is válogatsz a munkák közül, mint apád:)
2009. szept. 6. 16:36
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
nem vagy az a típus?:) ugyan, ne nevettesd ki magad! szánalmasnak tekinted apádat, közben meg te vagy az! más gyerekek összetennék a két kezüket, hogy van apjuk/anyjuk, el tudják őket tartani, van minden nap kaja, erre te meg itt sz**rrágózod az apádat, mert csak 20 ezret költött az ajándékaidra! remélem sose lesz ilyen a gyerekem, mint te, te kis elkényeztetett kis surmó!
2009. szept. 6. 16:52
 24/31 anonim ***** válasza:
27%
Én is ugyanígy vagyok anyámmal! Én tőle még egy jó szót sem kaptam már elég régóta!
2009. szept. 6. 17:35
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha már sokan írtak személyes dolgokat, elmesélem, hogy 21 éves vagyok 20 éve láttam utoljára apámat...uh a gyerektartáson kívül mást nem kaptam, nekem pl többet ért volna, ha velem van még ha lusta is. Fogadd el végre, nem vagy kicsi gyerek, apukád ilyen, nem fog megváltozni, de éppen azért mert az apád, beszélhetnél róla több tisztelettel. 14 évesen pedig nem kell ennyire anyagiasnak lenned, az asztalos meg nem tudom hogyan jött ide, tudod, örülni fogsz ha majd állást találsz, és ezt nem gonoszságból írom, hanem mert jelenleg ez a nagy büdös helyzet...akkor meg majd összeteszed a kezed, hogy 10 órába dolgozhatsz, de ahogy írta már valaki álomvilág terén egyeztek
2009. szept. 6. 17:40
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Engem is ott hagyot a jó édes apám még 3 hónapos koromban! Szerinted? Nem is ismertem! Most is csak látásból ismerem, mert igazán nem is foglalkozott velem! Tőle semmit nem kaptam szó szerint semmit! Nem is keres! De már ha eddig nem keresett akkor ezután se keressen!
2009. szept. 6. 17:48
 27/31 A kérdező kommentje:

válogatós?

soha életembe nem javítottam dolgokat, nem jó a kézügyességem, kb minden ilyenhez hülye vagyok..

ezért jött az asztalos, ami tök fizikai munka, ügyesség is kell hozzá stb..

és nem az h válogatok a munkák között.. mert el fogok menni dolgozni amint lehet.. csak arra céloztam, hogy az a munka nem az én asztalom, de amint mehetek dolgozni menni fogok.. még ha nem is szeretem.. iskolát se szeretem, tanulni se szeretek, mégis csinálom mert kell..

és már tizenötödjére mondom el.. és ha kérhetem a gyengébb elméjüeket is fogják már fel!!!

NEM AZÉRT RINYÁLOK MERT NEM KAPTAM ÜBER DRÁGA DOLGOKAT!!! hanem mert mikor a képébe vágják h a "gyerekednek a szülinapjára v karácsonyra gyakorlatilag semmit, még 1 tábla csokit se vettél'' és csak rákontráz szerintem gáz.. főleg h én neki mindíg vettem 7 éve..

elismerem, én sem vagyok tökéletes, nem vagyok szorgalmas sőt..

ha ennyire érdekel.. nem vagyok elkényeztetett.. még 1 nyomrult mp3am sincs amit pár ezer forintér már lehet kapni.. 1 éve könyörgök egy pár ezer forintos ram -ért a gépembe de nem kapok.. hol vagy elkényeztetve könyörgöm?

az hogy van egy "motorom" ?! örökségből kaptuk és nem használhatom mert nincs rá jogsim és nem kicsit megbüntet a rendőr..

most akkor az jön, hogy "a gépet kitől kaptad?!" hát előző gépemet 60kért vettük.. 50k az én spórolt pénzem volt.. (amit igen, a szüleim adtak és nem 1 hónap alatt spóroltam össze).. és ezt ami most van nagybáttyámtól kaptam, cserébe azért.. ez volt 4 éve..

a telefonom is spórolt pénzből vettem.. (abból a 1-200 ftból amit elrakosgattam)

hol vagyok elkényeztetett ti balherék?! HOL??

2009. szept. 6. 21:06
 28/31 A kérdező kommentje:

énis válogatok a munkák közül?

tanuljak auto szerelőnek? mikor azt se tudom hogy kell váltót cserélni egy biciglin?

menjek kőművesnek mikor sokkal több eszem van annál mint hogy menjek romákhoz dolgozni..

nem válogatok, de építésznek nem fogok soha elmenni..

azt mondjátok szánalmasnak tartom apám..

miért? nincs igazam? mikor megszünt az előző munkahelye, amit szerett és mehetett volna abban a szakmában dolgozni tovább nem ment, mert ő szaros 150k -ért nem dolgozik.. (kezdésnek)

és válaszotta a piacozást.. anyám nagyon sokszor kérdezte tőle hogy biztos ezt akarja -e csinálni... és ő ezt válaszotta..

nem tud máshova elhelyezkedni jelen pillanat, de dolgozni kell.. itt a "munkája" amit tud csinálni, és nem megy mert nincs kedve.. szerintetek hol nem szánalmas...

btw.. most ha kérhetem ne jöjjön az, hogy ,,majd megtudod milyen napi 10 órákat dolgozni" mert igen majd meg fogom tudni... de nekem per pillanat az a dolgom, hogy napi 7 órákat suliba üljek, elötte utána utazzak és még tanuljak is... majd késöbb nekem is az lesz a dolgom hogy dolgozzak.. ha tetszik ha nem...

szal ha kérhetem ne az jöjjön h ,,könnyen mondod...''

2009. szept. 6. 21:12
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen az a dolgod, hogy tanulj, ezen nincs is vita. Ezen kívül örülj, hogy egészséges vagy MÉG. Mint írtad, a családodban valószínűleg öröklődik ez a betegség, tégy meg mindent azért, hogy Téged elkerüljön (szűrés, kezelés, ha kell). Ne gondold, hogy ez csak a felnőttek betegsége. A másik, hogy mivel magad is állítod, sokban hasonlítasz apádra, minél előbb tenned kell azért is, hogy a saját lustaságodat legyőzd, ami elég nehéz ügy, de klasszisokkal könnyebb egészségesen megtenni, mint betegen. Mivel édesanyád mindenben támogat téged, szerencsés vagy és inkább erre koncentrálj! Keresd meg azt a munkát, amit nagyon szeretnél csinálni és tégy meg mindent ahhoz, hogy elérhesd, tanulj és mérd fel reálisan a lehetőségeidet. Biztosan sokan szeretnének bankigazgatók lenni, de ugyebár nem feltétlenül jön össze mindenkinek, így jobb, ha tartalékban van még pár találatod a favoritod mellett. Segíts sokat édesanyádnak, mert neki még nehezebb dolga van. Egy év múlva már szülői engedéllyel dolgozhatsz is, az ismerősi körömben nagyon sokan teszik. A keresetedből megveheted a vágyott dolgokat, valószínűleg jobban meg is fogod majd úgy becsülni. A mi családunkban egyáltalán nem volt szokás a szülinapi ajándékozás, a dátumhoz legközelebbi vasárnap az ünnepelt kérhette, hogy mi legyen az ebéd és a süti. Soha pénzt nem kaptunk, így esélye sem lett volna annak, hogy több tízezer forintot "összespóroljunk". És ezt soha senki nem vetette szüleink szemére (hárman vagyunk tesók). Írtad pl. a fűnyírást, no, ezt pl. 14 évesen már simán felvállalhatnád, édesanyád biztosan örülne neki, persze csak, ha nem kaszával kell ezt tenni.

Ami még eszembe jutott: az acetonszagú lehelet lehet vmelyik "jófajta" bortól is, nem csak a cukorbetegségtől.

2 év múlva meg már engedély sem kell ahhoz, hogy dolgozz, de meglehetősen ügyesnek kell lenni ahhoz, hogy találj valamit.

Van olyan ismerősöm, aki ezt úgy oldotta meg, hogy már 10 éves korától a falubeli nénikéknek segített, pl elment bevásárolni nekik, felseperte az utcát, locsolta a kertet, összegereblyézte a levágott füvet, etette a csirkéket, malacokat, szóval rengeteg féle dolgot csinált, volt, hogy a reggeli 2 kifliért, vagy pár forintért, vagy tojásért, vagy, hogy kölcsön kapjanak egy időre valamilyen mezőgazdasági gépet. Panasz szava sosem volt, pedig minden áldott nap reggel 5kor kelt. És a suliban is jól tanult, bejutott az egyetemre is, soha egy fillért nem kapott otthonról, az apja totál alkoholista volt, mégsem beszélt róla soha ilyen hangnemben.

Mindenkinek más a keresztje, neked ez. A panaszkodás, mások vádolása, felelősségre vonása vajmi kevéssé viszi előre az embert, inkább az, ha azon tevékenykedik, hogy a körülményei mellett mit tehet ő saját magáért és a családjáért.

2009. szept. 7. 10:27
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Jó már annak akinek van egy olyan családtagja aki támogatja. Engem már nem támogat anyám, apám kiskoromban elhagyott, a mostoha apám meg már meghalt. Mindent magamnak kellett elérnem!
2009. szept. 7. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!