Hogy lehet valaki ilyen sz*rrágó? Miért nem sül le a bőr képéről?
apám nagyon sz*rrágó.. anyám multkor felhozta hogy ,,a te gyereked évek óta nem kap gyakorlatilag semmit se karácsonyra, se szülinapra".. és tényleg... 7 éves korom óta 3 éve szülinapomra egy kutya volt, és 2 éve karácsonyra egy monitor.. ami 60k volt és 45.000 az én spórolt pénzem volt..
és erre mit válaszolt:
hát igen, nekem sincs pénzem...
akár mi a téma, mindíg az jön fel, hogy nincs pénze, és hogy még X száz ezer forint adóssága van.. mintha másnak nem lenne..még ez után is, hogy az Ő gyerekének Ő nem vesz semmit is az a válasza hogy nincs pénzem...
idén 9ből 3 hónapot dolgozott... mert lusta és nincs kedve..
és itt a közvetlen példa.. nagybátyáméknak annyi hitelük van, hogy néha enni alig marad pénzük.. felesége a munkahelyéről hoz haza kaját néha
Mert vannak ilyen emberek. Sőt sokkal rosszabbak is, akik mondjuk emellé még be is isznak aztán eldöngetik anyukát meg a gyerekeket.
Most szidjuk együtt apádat vagy mi?
Kérjél egy tábla csokit, arra talán van pénze. Most attól függetlenül, hogy miket kaptál eddig (nem kis összegű dolgok azért, ezt elismerheted, én ilyen értékes dolgokat sose kaptam ajándékba, csak ha szükség volt rá, akkor vettek), azért nem tudom, hogy apád akar-e dolgozni, lenne-e lehetősége, egyrészt ha szeretne, akkor átérzem a helyzetet, én hónapokig nem találtam munkát a fővárosban, és amit most találtam, az is csak 3 hónapra szól, kérdéses, hogy meghosszabbítják-e, mert létszámstopp van a válság miatt, pedig ez egy nagy cég, nemzetközi. Ha nem is akar dolgozni, az a nehezebb helyzet neked és anyukádnak, mert egy lusta embert megváltoztatni felnőttként szinte lehetetlen.
Te a gyerek szemszögéből látod, nem tudom, dolgoztál-e már, de ha még nem, akkor lehet, hogy kicsit felnagyítva hallod a probléma egyik felét a családban. Az biztos, hogy mostanában még annak is nehéz munkát találni, aki becsületesen mindent megtesz, hogy találjon bármit.
igazából...
piacozik pár éve..
csak nincs kedve kimenni..
télen mert hideg volt, tavasszal szabadságon volt, nyáron meg meleg volt..
és azt hallgatom egy jó ideje hogy "éhen halunk, nincs kajára se pénz" és nem dolgozik megint 1 hónapja
mellesleg megjegyzem...
amikor nem kaptam semmit karácsonyra v szülinapra, ő nem is vett nekem semmit.. anyukám vett 1 kis vmit.. pedig én mindíg adtam neki ha mást nem egy deszeret
____
nem dolgoztam, nem is terveztem még idén sem
____
tudna dolgozni, mikor kimegy piacra mindíg árul, csak nincs kedve
Én szemékly szerinte még annak a monitoros cuccnak is örültem volna már bocs..nem emlékszem h kaptam volna akármikor is szüleimtől 5ezer forintnál nagyobb ajándékot karácsonyra. Sőt! ismerek olyat aki még egy bögrének is örül, mert nem az értékét nézi, hanem azt akitől kapja.
Az élő példáról a végén meg csak annyit, h ilyen hülyeséget még nem is hallottam:S Azt várnád el h a szüleid adósságokba verjék magukat csak azért mert neked nem tetszik a karácsonyi ajándék?
Azt tanácsolom h tanuld meg értékelni a kicsit is!
(mondjuk nem tudom hány éves vagy, szal lehet h még túl fiatal vagy és ezért nem érted a dolgokat)
Hát azért amint tudsz, sicc dolgozni neked is, nézd meg, milyen, hátha neked több kedved lesz hozzá, a munkát meg kell becsülni, ha van. :-)
A piacozás azért nem egy fix meló, ha nem csinálja valaki rendesen és ha valakinek nincs hozzá üzleti vénája. Ez biztos, mert van egy ismerősöm, aki piacozással kezdte, ma már 2 üzlete van, 1 a piacon, 1 pedig egy nagy plázában, de ő aztán mindent képes eladni és mindenből képes alkudni, és kész este 8-ig bent lenni, ha arról van szó. Szóval apáddal nem tudom, mi a helyzet, lehet, hogy ez csak egy átmeneti lelkesedés volt, de baromira nincs hozzá érzéke. Nem tudom, tudna-e bármi mással foglalkozni, esetleg puhatold ki, beszélgess vele, aztán ha kiderül, hogy valami mást szeretne, keress neki olyant, és véletlenül told az orra elé, ha találtál. Te meg ne siránkozz amiatt, hogy most milyen, lehet, hogy ha az útjába kerül álmai hivatása, amiről talán most nem is tud még, akkor teljesen megváltozik. Én továbbtanuláskor nem azt néztem, miből lehet jól megélni, hanem azt, hogy mihez lenne kedvem. Azt senki se végzi jól, amihez nincs kedve, hiába lehetne vele milliókat keresni, de ha valaki a hivatásában dolgozik, akkor mester lehet belőle.
Amúgy meg a válság is aggaszthatja, mert most sokan összébb húzták a nadrágszíjat, és kevesebbet költenek, ez meg a piacosoknak nem túl jó. Sokan csak azt veszik meg, amit muszáj, mert másra nem jut.
nem azt mondom, hogy verjék maguk adósságba.. mert nem kell semmi.. én se kértem semmit mert nem kellet..
de mikor anyám már a képébe vágja, hogy nem vettél semmit a gyereknek évek óta és csak azt képes válaszolni hogy neki nincs pénze szerintem azért az már kicsit durva..
-----------
igazából nem szeret piacozni... de nem szeret csinálni semmit..
neki olyan munka kéne, hogy azt csinálhasson amit akarjon, ne keljen dolgozni és havi 3-400k forintot keressen..
anyám már a piacozás elött beszélgetett erről vele, hogy miért nem megy el olyan helyre dolgozni amit ismer...
és akkor azt válaszolta hogy ,,szaros 120(.. késöbb akár) 200k forintért nem megy el dolgozni"
Na, hát ez itt a baj, hogy nem azt csinálja, amit szeret, ez pedig nem jó. Minden munkahelyen valamit csinálni kell, kivéve talán a politikát, de azokat meg utáljuk :-D
Egyébként ha olyan munkát végezne, amit tényleg szeret, észre se venné, hogy dolgozik. Mihez ért, mi a szakmája, mit tanult? Emberek között van szívesebben vagy magányos farkas? Tud-e vezetni? Korábban vagy később szeret kelni, elaludni? Szeret beszélgetni? Lehet, hogy egy kocsmát kéne nyitnia, vagy hasonlót. De az is lehet, hogy a fuvarozás lenne a neki megfelelő munka. Politikusnak ne menjen, ha nektek jót akar. :-)
Segíts neki, mert szemmel láthatólag neki nincs ötlete, anyukádra meg nem hallgat.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Itt is kaptál már pár választ...
Nagyon tele vagy gyűlölettel az apád iránt. Még most is azt mondom, próbálj megbékélni vele, gondolj bele, ha a Te fiad mondana ilyet, hogy "Húzzámá dolgozni b+", Neked hogy esne? Hogy esne, ha ő fikázna a betegséged, életmódod miatt, amikor még soha semmit nem tett le az asztalra, nem ismeri a miérteket, és nem is akarja őket megismerni, a lényeg, hogy rád zúdíthassa a haragját? Ha el lennél keseredve, hogy romokban az életed és tehetetlen vagy a saját bajaiddal szemben is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!