Hogy esne ilyen viselkedés barátodtól?
ma vizsgáztam, és felajánlottam neki, h ha akarja főzök nála vmit estére. (én mennék el bevásárolni és tenném elé a főtt kaját) Kérdeztem h akarja-e? Erre ő "ahogy te akarod. Mondom szeretnél abból enni? "tudom azt is enni, meg nem azt enni ha úgy van".
Nekem ez nagyon rosszul esik, tudni kell h jól főzök és szerintem ez egy rendes gesztus tőlem aminek örülnie kéne erre ilyen flegmán közli h ahogy akarod. Mondom neki, h jó de örülnék ha legalább hálás lennél nem pedig ilyen nemtörődöm módon odavetnéd h ahogy akarod, mintha nekem lenne jó h főzhetek rád...erre az volt a válasza, h hálás lenne, de csináljam ahogy akarom.
miért nem lehet megköszönni a felajánlást és örülni neki? Úgy érzem magam ettől mint vmi házvezetőnő és kedvem nincs főzni neki..túlreagálom?
Ha csak egyszeri eset nézd el neki. Péntek van! Ilyenkor az én párom is fáradtabb, érzi a hét végét, elege van, csak érjen már haza. Főz neki valami egyszerűt. Aztán lesz ami lesz. Ne legyél ilyen gyerekes! Neki is lehet ratyi napja! Puszild meg, ölelgesd, vagy hagyd békén, ha nem akarja.
24/N
Ezen megsértődni.. Fáradt, elege van, nincs kedve semmihez, nincs kedve döntéseket hozni, csak le akar ülni pihenni. Persze szívesen lenne veled, meg biztosan örülne neki ha főznél, de igazából neki jelen pillanatban qrvára mindegy, hogy mit eszik. Ezért mondta, hogy ahogy akarod, mert így te el tudod dönteni, hogy neked mekkora fáradtság.
Én is meg szoktam kérdezni néha ezt, és van hogy azt mondja igen örülne neki, máskor meg amikor fárasztó napom volt, akkor azt mondja ahogy szeretném. Ezzel üzenve, hogyha fáradt vagyok, akkor nem fontos, hagyjam csak, jó lesz neki a szendvics is.
Minek kell ebből ekkora dolgot csinálni?! Felfújod az egészet teljesen feleslegesen.
22N
Szerintem is nagyon túlreagálod. Az én párom még sosem rajongott körbe azért, mert főztem rá. Megköszönte, elmondta hogy jól esett neki és ennyi. Számomra viszont nagyon jól eső érzés, hogyha már régen főztem rá/főztünk együtt, akkor hiányolja és kérdezi, hogy mikor főzünk valamit, olyan jó lenne! Imádja ezt közös programként és én is, nincs belőle probléma, de sosem mászunk egymás nyakába ujjongva, hogy juhúú főzni akarsz nekem. Lehet csak mert nem vagyunk kajafüggők, nem tudom, de soha nem is hiányzott ez nekem.
Ha főzni akarsz neki, akkor főzz szívből, mert adni akarsz és ne azért, hogy bálványként nézzen rád, amiért csináltál neki valami kaját!
szerintem kicsit félreértettetek. Nem azt vártam h hálálkodjon, meg h ugorjon a nyakamba. Csak rosszul esett, h annyit nem tudott mondani, h igen megköszönném, mintha nekem lenne csak jó h főzhetek rá
de valószínű túlreagáltam és meg is fogom vele ezt beszélni
ha te azért fözöl neki, hogy hálás legyen...sztem régen rossz...de mindegy...felajánlok vmit, nem várok cserébe se hálát se semmit...szerintem tul reagálod...neki mindegy hogy fözöl-e vagy sem...ha nem fözöl, neki úgy is jó...nem tudom miért olyan baj ez...én sem kérek örömtáncot azért, mert fözök a völegényemnek...persze örülök, ha ízlik neki, de az se baj, ha nem...
24L
azt meg pláne nem értem, mit kell ezen megbeszélni...nem esel át picit a ló túloldalára? engem ezzel pl sírba tennének...pedig nő vagyok...ha azt mondom, hogy mindegy, hogy mit csinálunk/eszünk...akkor mindegy, örülök neki és kész...és ha ez nem tetszik neki, nem esik jól, és még a nagy semmit meg is akarná velem beszélni...kifutnék a világból...nincs mit azon megmagyarázni, hogy miért mindegy..mert mindegy most, ez is jó, az is jó...legyen akármelyik verzio, jó lesz...vannak ilyen napjai az embernek...
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!