Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is én vagyok a...

Szerintetek is én vagyok a rossz? Mit tegyek, hogy ne legyek az?

Figyelt kérdés

Már nem tudok mit kezdeni a szüleimmel, anyámmal. Nem szeretik egymást. Állandóan az hallgatom: "Anyád... vagy Apádnak ne higyj, mindig engem kérdezz" Mindketten azt állítják, hogy nem mondanak rosszat a másikról. Pl nincs itthon ennivaló akkor éhezek mert zsebpénz nincs nálunk, anyám későn jön, apám mérges ha tőle kérek, "miért nem ad anyád?" Én meg éhen halok. -.-" Mindennel ezt teszik. Nekem mindig bűntudatom van, nem akarok választani, pedig úgy néz ki lassan kell. Egész életemben azt hallgattam apámtól, hogy nincs pénz. Már kisiskolás koromtól úgy élek, hogy ha szeretnék valamit, akkor mérlegelem hogy megengedhetjük-e, így kiesik a dolgok 99%-a. Az egész életem erről szól. Aggódok a számlák miatt, mert anyám nem fizeti már, apám szerint kéne, közben a házban kikapcsolják a vizet és én nem tudok fürdeni (ők nem itthon végzik ezt el), vágyom néhány ruhára, de persze már túl sok van, szeretném csinálni a hobbim, de nem. Ha megkapom, akkor sem élvezem, mert akkor elment rá a pénz. Jól az orrom alá is dörgölik: "Elköltöttem rád ennyitmegennyit, stb":S Elintézik annyival: "Ez nem a te dolgod, nem szenvedsz hiányt, ne legyen bűntudatod". Csak tudnám hogy csináljam ez?

Anyámmal az a bajom, hogy valamiért irtózom közeli kapcsolatba kerülni vele. Neki van igaza, én mindig mindent rosszul csinálok. Nem tudom bebizonyítani, mert nem mondja ki, csak csinálja. Ő mindent tud. Haza jön, ránéz a vizesüvegre és közli velem: "te nem ittál már megint semmit" és ilyen apró dolgok, de mindenből süt hogy hülye vagyok és nagyon fáj nekem. Hiába tudom, hogy úgy van ahogy mondom, ő nem akarja elfogadni. Amikor elkezdek kiabálni, közli: "akinek igaza van az nyugodt", nem érti, hogy tehetetlenségemben kiabálok, mert szinte szétrobbanok tőle! Állandóan meg akar változtatni, mert neki nem tetszik, hogy nem imádok mindenkit és nem járok napestig fülig érő szájjal. Néha megyek vele, és akkor szemtelen vagyok, de nem tudja elfogadni hogy csak vele vagyok ilyen és mással nem. Ő tudja mit szeretek, mi kényelmes, mit érzek épp. Mindent. Ha lövöldözős filmet nézek, akkor kicsi vagyok és rosszallóan néz, ha másról van szó, nagy. Azt mondta csak én vagyok ilyen sz@r, a testvéreim mind jók, a múltkor épp kétszínűnek nevezett, azt mondta engem mindenki utál, tavaly rámuszította a mentőt, mert sírtam éjszaka a telefonba. Bejött 3 kétajtós szekrény, lefogtak és el akartak hurcolni. Csak a bátorságon múlott, hogy megmentettem magam. Akkora trauma volt, hogy azóta gyűlölni tudom anyám, még rosszabb vagyok. Ha eszembe jut akkor rettegni kezdek. Annyira szeretném ha megbánná, és sajnálná, de nem. Néha sokáig kiabálunk akkor azt mondja bocs. De tudom, ő ezt mind helyesnek érzi. Azóta mégjobban gyűlölök velük lenni, mert a nővéreimmel is kibeszél és tudom betegnek képzelnek engem.

Csak az iskola számít. Mióta gimibe járok, nem tudnak velem dicsekedni, mert nem tanulok semmit és csak 4es átlagom van. Nem én vagyok az iskolaelső már. Állandóan a többiekkel jönnek, hogy ők milyen jók, a 4,7es átlagukkal, persze én meg velük vagyok, és tudom, hogy közbe részegen szexelnek és aztán nem tudják hogy terhesek-e és stb... A hobbim semmibe veszik. Apámnak minden fontosabb, ha kettőnél többször említem a hobbim, elküld a ... Anyám állandóan rámszól, hogy ne traktáljak másokat ezzel, miközben könyörgöm mindenki csak arról beszél ami őt érdekli!!:S A tanárok is azt mondják neki az iskolában, hogy én túlzásba viszem, és anyám meg hisz nekik. Csak azért mert ez nem olyan amit a többiek csinálnak. Amikor a hobbimról volt szó akkor nem volt pénz, meg hát megpróbálták de nem lehetett megoldani. Egyszer véletlenül azt mondtam, hogy táncolni akarok, hát nem kaptam 2 nap múlva, ünnepre egy táncbérletet?!? Amikor már könnyem-nyálam egybefolyva könyörgöm hogy vegyék már észre, akkor anyám hidegvérrel elmagyarázza, hogy másoknak, akiknek más a hobbijuk, miért nehezebb mint az enyém. Állandóan kioktat benne, és olyan butaságokat mond, de nem tehetek semmit, mert az úgy van. Nem érdekli semmi. Apám pont az én filmemen alszik el, a másik ugyanolyat meg megnézi.:( Annyira fáj egy csomó dolog, de anyámat nem érdekli, néha azt mondja, hogy sajnálja, de csak ha előtte kiabáltam egy óráig. Sosem gondolja úgy. Makacs és merev, semmit nem tesz hogy jóban legyek vele. Nem érdeklik az észrevételeim, ha ő azt mondja, hogy nincs úgy akkor nincs és nem változtat. Félek bármit is csinálni, mert ha rossz vagyok és szeretnék valamit, felhozza és nem lehet. Ha meg kedves vagyok akkor azt mondja, csak azért, hogy megkapjam! Én szerencsétlen pont mindig akkor csinálok valamit (pl kitakarítom az egész házat) amikor kérni szeretnék valamit, de ez nem szándékos!:S Mindig elrontja a kedvem (jókedvűen várom, hazajön és rögtön veszelszik stb)! Amúgy sosem cigiztem, drogozik, nemhogy részeg nem voltam, de még csak meg sem kóstoltam, nem szexelek, bulizok hajnalig, kevés barátom van, nem járkálok el. Mégsem vagyok már elég jó, nem vagyok sztár a suliban. Most azt várják, hogy 6os érettségit csináljak és vegyenek fel első helyen a legjobb egyetemre. Anyám közölte, hogy nekem akár egy háborúban is ugyanúgy kéne teljesítenem. Nem érdekli őket egyáltalán, hogy ebben a környezetben nem lehet semmit tenni. Nincs kaja, alig vannak itthon, ócsárolják egymást, nem csinálhatom amit szeretnék, már teljesen belefásultam. De szerintük tojok a hobbimra. Hát nem, boldognak kéne lennem a tudattal, hogy sikeres lehetettem volna de senki nem segített, évekig műveltem eredmény nélkül, készültem a nagy semmire hát!?

Mit csináljak, hogy ne legyek ennyire rossz?

2009. szept. 5. 01:55
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Értem a helyzetet. Ha hajlandó vagy privátban emailezni, akkor esetleg tudok mondani néhány dolgot, ami esetleg segíthet. Remélem, nem fognak nagyon kipszichologizálni az utánam következők...
2009. szept. 5. 02:47
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Kezdetnek nyomtasd ki amit ide leírtál, aztán add szépen a kezükbe...
2009. szept. 5. 03:47
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Jó lenne néhány konkrétum.Hogy pontosan mi ia az amit nmem lehet,mi is az amit mondanak és mire.És miért kiabálsz,mit nem hisznek el.Mert a nekem semmit nekik mindig egy elég tipikus panaszos szófordulat,de ha konkretizálni kell,sokszor kiderül,hogy nincs is akkora baj. (Ezzel nem azt akarom mondani,hogy nincs igazad,vagy jogtalan a felháborodásod,hanem hogy jó lenne ha nevén neveznéd a dolgokat)
2009. szept. 5. 07:02
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
sztem is nyomtasd ki, add oda nekik, h ezt egy közösségi portálon olvastad pl.. és h szerintük mit kéne tenni.. külön-külön kérdezd meg..aztán mondd el h te írtad ...
2009. szept. 5. 07:51
 5/32 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy ezeket már elmondtam nekik. Illetve apukámmal nem lehet nagyon beszélgetni, mert nem érdekli ha nem tetszik neki. De vele mégis jobb, mert nem beszél annyit, sőt még a nőgyógyászhoz is ő visz el, anyám meg nem tud róla, szóval ennyire vagyunk jóban. Az ilyen buli-pia-akármit én nem akarom csinálni, avval nincs bajom. Csakhogy ennek nem örülnek, így sem vagyok jó... :( Régen nem netezhettem (csak este 1 órát) meg nem nézhettem a tv-t mert az árt, de mostmár ennek vége...

A gond az, hogy már beleőrülök, hogy semmiben sincs igazam, még azt is jobban tudja anyám amiben én évek óta érdekelt vagyok, hülyének érzem magam, és lenézik azt amit én csinálnék. Csak sajnos egyiket sem vallják be.

2009. szept. 5. 13:25
 6/32 A kérdező kommentje:
Amikor anyám úgy jön haza, hogy megmondja mennyit ittam/ettem, mikor keltem fel, mit csináltam, mit ézrek épp stb akkor már néha kiabálok vele, de akkor közli, hogy olyan nincs hogy tehetetlenségemben, mert akinek igaza van az nyugodt... Sőt azt mondja, azért veszekszek, hogy meghallják kint meg apám... -.-" Egyszerűen nem bírok vele egy légtérben lenni, mert azt hiszi beteg vagyok, közben ő szed gyógyszereket...
2009. szept. 5. 13:29
 7/32 anonim ***** válasza:
59%
Mondd mindkét szülődnek külön-külön, hogy a másik nem sajnál tőled dolgokat, hátha rivalizálni kezdenek ebben.
2009. szept. 5. 15:54
 8/32 A kérdező kommentje:
Nem.. Amióta teszkós kaja helyett olyan kajaát vesz anyám a kutyáimnak (akik a hobbim), ami jó nekik, azóta apám állandan a fejemehoz vágja ezt és nem hajlandó foglalkozni velük. Pedig az állatokkal mindig ő foglalkozott, azóta még egy bolhairtót sem hajlanó venni nekik...
2009. szept. 5. 15:57
 9/32 anonim ***** válasza:
100%

Ezt komolyan kérded, hogy te vagy a rossz??

először is mondd meg anyádnak-apádnak, hogy nemsokára kirepülsz, szertőjük még évtizedekig lehet, de te már csak egy-két évig leszel itt!

Aztán mondd meg, hogy legyen itthon kaja, minden nap, főtt étel, felvágott, nem érdekel, honnan teremtik elő, mert különben elköltözöl. éhezni a híd alatt is tudsz, vagy bemégy a GYIVIbe!

mONDD MEG, MELYIK AZ AKÉT TÁRGY, AMIT TANULNI FOGSZ ÖTÖSRE, A TÖBBIVEL CSAK IDŐT VESZTEGETSZ. mÉG AZ ÉRETTSÉGI TÁRGYAKAT ÁTNÉZED. eZT A rÉVAIBAN, AMI ORSZÁGOS 3. Az igazgatóhelyettes javasolta.

Miben lettél volna sikeres? Ennyi idősen még nem maradtál le semmiről.

Adjanak pénzt, vagy haggyanak konyhapénzt!

Írj nekik petíciót, pl

1. Kaját!

2. Pénzt!

3. Elismerést!

4. Szeretetet, törődést!

5. Napi fél óra figyelmet!

.

.

.

Nyújts be nekik, a fenti levéllel együtt!

Csomagolj be, ha nem teljesítik, átköltözöl nagyanyádhoz. Hozasson vissza!

A négyes nagyon is jó átlag, és nem kell neked mindenképp Nobel-díjasnak lenni.

Mond nekik:

"NEM FONTOSABB? HOGY BOLDOG LEGYEK??"

A testvéreiddel jóban vagy?

Beszélj a sulipszichológussal, neki vannak jó technikái ilyen esetekre. Sztem a szüleidnek kéne egy családterápia. Hogy vegyék észre hogy gyerekük van!

Nagyon értelmes okos lénynek tűnsz, csak kicsit ki lehetsz akadva, ahogy a folyam mutatja.

Hány kutya van?

2009. szept. 5. 17:04
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, nyugodt-e akinek igaza van(én nem) de aki kétségbe van esve, az kiabál. Miért nézik el a vergődésed?

Más gyerek már rég leszrná a szüleit, az utcán verődne össze hasonszőrű fiatalokkal, nem hogy takarítson!

Ragassz egy cédulát a pólódra, hogy SZERESSETEK!

Milyen kutyák?

2009. szept. 5. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!