Jogos, hogy kicsit szarul érzem magamat ezek után, vagy tényleg én gondolom rosszul?
Betegen vagyok itthon, több mint egy hete. Még mindig nem gyógyultam meg (influenza-szerű dolog), ezért nem is igazán mozdulok ki, nehogy még jobban megfázzak. Hétvégén lesz a "párom" (de utálom ezt a szót) szülinapja, amire elterveztem, mit veszek ajándékba, azonban ma 3 boltban sem találtam meg. Kisvárosban élünk, több olyan boltról nem tudok, ami ilyesmit árulna, egyéb ötletem nem nagyon van - mivel a párom velem ellentétben jól keres, ezért az esetek 99%-ában megveszi, amit szeretne, így mindig nehéz neki ajándékot találni, mindenkitől csak olyasmiket kap, ami igazán semmire nem jó, csak magának úgysem venné meg. Szóval mivel kifogytam az ötletekből, megkérdeztem, mégis minek örülne.
Erre ő vérig sértődött, hogy nem igaz, hogy neki kell megmondania, hogy mit vegyek neki a szülinapjára, és hogy ennyire nem ismerem, stb. Mondtam neki, hogy de volt ötletem, de sajnos nem tudtam azt megvenni, hétvégéig pedig már nem sok idő van, valamint a házból kimozdulni sem nagyon akarok lázasan (ma elvitt autóval), így segíthetne, hogy mit szeretne, és megtudnám venni még ma. Végül is nem volt hajlandó semmit mondani, így hazajöttünk. Itthon is csak azt hallgatom, hogy mennyire szar, hogy nem ismerem annyira, hogy tudjam, minek örülne... és hogy ha ennyire nincs ötletem, vegyek neki dvd-t (jó vicc, csak blurayt hajlandó nézni, ami akciósan 5.000), vagy konzol játékot (használtan 6.000-nél kezdődik, ráadásul amit még karácsonyra kapott, azt sem fejezte be, hanem vett magának másikat:( - az árak még normálisak lennének, de rendszerint csak az akciós termékek között nem tetszik neki semmi, hanem 20.000-es új játékokat vásárol...arra nekem már nem telik).
Ehhez csak annyit fűztem hozzá, hogy én megértem, hogy szarul esik neki, de azért elmondhatná, mire vágyik, ha van valami, és hogy ő mit gondol, nekem hogy esett, hogy a névnapomat pl. ívesen telibeszarta, egy doboz csokit nem vett. Erre felháborodott, hogy de hát az névnap, nem olyan fontos, mint a szülinap (nekem igen, én így nőttem fel, és ezt ő is tudja:()
Hozzáteszem a szülinapjára 2 féle meglepetéstortával készülök, és két társaságnak fogok sütni-főzni (szülők, baráti társasága), szóval nem hiszem, hogy azt lehet mondani, hogy nem készülök.
Szóval a kérdésem az, hogy jogos, ahogy a párom gondolkodik, és tényleg ennyire nagy kérés, hogy mondja meg, mit szeretne, vagy érthető, hogy kicsit megbántva érzem magamat?
(Olyan jellegű kommentek nem érdekelnek, hogy hagyd el, stb., mert ezt a veszekedést leszámítva - ami most eléggé szíven ütött - egyébként nincsenek problémáink, alapjáraton egy kedves, segítőkész ember, nem tudom, mi ütött belé...)
Nem vallja magát igényesnek, nyugi (tipikus reál beállítottságú, a könyv méreg, a fizika meg a matek az bezzeg...!)
Kicsit felvidítottatok azért :) Azért írok ilyen hangnemben, mert próbálok tárgyilagos lenni. Egyébként meg szeretem őt nagyon, ezért is szeretnék valami megoldást találni...
Valószínű, hogy elbeszéltünk egymás mellet. A párbeszéd viszont egy harmadik módon zajlott le:
Közöltem, hogy sajnos nem találtam meg, amit terveztem, és hogy van-e valami, amire vágyik, mert olyasmit szeretnék venni, aminek örül, és aminek haszna van, nem valami felesleges sz*rt sebtiben, mert mást nem találtam.
Erre jött az, hogy de ő nem mond semmit, mert ezt nekem kell tudnom :(
Holnap megyünk be a városba megint, majd körülnézek egyedül...de ha nem találok mást esküszöm veszek egy nyamvadt dvd-t és megnézem milyen fejet vág... :D
Pont ezt mondom, hogy így sebtében hülyeséget nem akarok venni, a végére a dvd-t már csak poénból írtam.
Most azon gondolkodom, hogy veszek neki raklettet (kb.7000), mert azt nagyon szereti és amúgy is akart venni, de eddig még pont nem szánt rá pénzt. Amilyen a szerencsém úgyis ott állok majd nyakig taknyosan, hogy nincs az olcsóbb kategóriásból, csak a 3x annyiba kerülőből :))))
És internetes vásárlás nem jutott eszedbe?
Rengeteg netes oldal van ahol biztonságosan tudsz vásárolni,van utánvételes is tehát csak futárnál kell fizetned ha hozza a csomagot.
Ha holnap megrendeled,vagy ma este,péntekre tuti megjönne a csomag. Persze előtte egyeztess telefonon velük.
Én nagyon szeretek interneten vásárolni,igazából jobban is mint élőbe,mert töredékért hozzá lehet jutni dolgokhoz.
Ha semmi ötleted akkor pl van kutyushop.hu bigyoshop.hu,lolstore.hu itt nagyon mókás dolgokat lehet találni.
De ez csak egy tipp rengeteg oldalon tudsz körbenézni.
Tegnap rendelve még odaért volna,de ma rendelve ha feladják,akkor hnapra odaér elsőbbségivel.
Két dolog:
-Én is ki tudok akadni az ilyen "mondd meg mit szeretnél,megkapod azt" dolgon.Pénzem van,közös kasszán vagyunk,egyszer próbálkozott be ilyennel párom,azóta nem teszi.Ajándék=meglepi.Ha egy nyomi kis kulcstartó,akkor is örülni fogok,imádom a meglepiket,nem érdekel mibe kerül.Legyen kreatív.
-Nem hirtelen van szülinap,más ajándékozós ünnep,tudod előre.Én figyelek mindig,ha mond valamit hogy vágyik rá,vagy eszembe jut hogy az jó lenne,megveszem hamar,nem hagyom utolsó hétre,mert tuti közbe jön valami.
Megértem, hogy nem a legjobb megoldás, hogy mondja meg, mit szeretne, de amiről tudom, hogy szeretné, azt nem engedhetem meg magamnak!
pl. 20.000 ft-os 3d szemüveg, hasonló árú (vagy inkább drágább) konzol játék, 15.000-nél kezdődő új cipő (amit egyébként is körülményes próba nélkül venni), 200.000-es új telefon...
A problémám az, hogy semmi olyat nem tudok, aminek emberi ára lenne, és vágyna rá, ezért kérdeztem :( tényleg egy olyan ember, hogy meglát valamit, és "á, csak 5-10-15.000 ft, megveszem!"... egyedül az ennél drágább dolgokon gondolkodik el, vagy halasztja következő hónapra. Nagyon nehéz volt így is kitalálni valamit, aminek örülne, és emberi ára van.
Egyébként mindegy is :) Tegnap óta nem áll szóba velem és azon hisztizik, hogy ha nincs ötletem, akkor inkább ne vegyek neki semmit, ha nem szívesen teszem...
Komolyan úgy érzem magam, mint egy darab sz*r, hogy még ezek után is azon agyalok, hogy mit adhatok neki...meg hogy nekiállok kitakarítani a lakást meg tortát sütni...
Én meg pont a meglepiket utálom. Lehet, hogy pont olyat kapok, amire még mondjuk pár hónapja szükségem lett volna, vagy akkor még tetszett, ma már valami más jobban tetszik, vagy aktualitását vesztette. Persze nagyon tudok örülni, akármit kapok, ha szeretetből adják, de ez a meglepi nekem szinte teljesen értelmetlen.
Szerencsére a férjem is hasonlóan gondolkozik, úgyhogy általában közösen "lepjük meg" magunkat, vagy egymást valamivel. Főleg, hogy olyan hobbijaim vannak, meg neki is amihez nem igazán ért a másikunk és akármennyire ismer, könnyen lehet, hogy ha ezzel kapcsolatos ajándékot veszünk, akkor jócskán mellé nyúlunk. Ruhaneműnél meg pláne! Mert sokszor még a méret is hiába stimmel, felvéve már nem mutat jól.
Úgyhogy sokszor még csak nem is azon múlik az egész, hogy mennyire ismerjük a másik ízlését.
Meglepetésként inkább apróságokat tudok elképzelni: virág, csoki, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!