Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyit segít a házimunkában...

Mennyit segít a házimunkában a férjed?

Figyelt kérdés
Az én párom sajnos nagyon lusta. Kiszolgáltatja magát, olvas, számítógépes játékokkal játszik. Csak akkor csinál meg valamit, ha "szépen kérem rá" , egyébként nem látja, hogy tele a mosogató vagy porszívózni kellene. Soha nem vásárol be. Egyetemista, így most a nyári szünetben ez még inkább észrevehető volt. Egyre többet veszekedünk emiatt. Nem akarom, hogy erre rámenjen a kapcsolatunk, de én bizony érzem, hogy munka, gyereknevelés mellett egyedül végezni a házimunkát nagyon fárasztó. Jól esne a segítsége.
2009. szept. 4. 19:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért nekünk kicsit más a helyzet, mint normál állapotban. Szülőkkel élünk, vagyis jobban mondva apukámmal és a tesómmal. Elég trehányak mindketten. Nem várhatom el a páromtól, hogy az én családom után takarítson, így mindent én csinálok idebent.Gyakorlatilag rajtam kívül 3 ember után, amiből kettő magasról tesz arra, hogy mi van itthon. Persze sokszor elegem van, mert tudják, hogy ha valamit széthagynak, akkor én azt elteszem, mert egyszerűen nem bírom elviselni és emiatt el vannak kényelmesedve.

Mikor külön éltünk segített a párom. Gyakran elmosogatott, ha én értem haza később melóból odakészítette a kaját, kiporszívózott.

Most nincs ms választásunk, itthon kell maradnunk még egy ideig, úgyhogy addig nyelek és jól kiakadok időnként.

2009. szept. 5. 09:23
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindig a férjem porszívózik, maga után elmossa az edényeket (bár egy mindig ott marad), ha nem jut időm kivasalni, akkor ő szokta megcsinálni. De évekig egyedül élt, megszokta, én meg nem szoktattam le róla. Volt azért néhány dolog, ami nem tetszett, és azon változtatnia kellett. Kértem, nem változtatott, így drasztikusabb eszközhöz folyamodtam.

Az történt, hogy a szennyes ruhát nem rakta a "helyére", hanem a fotelban gyűltek folyamatosan. Azt mondtam neki, hogy ha nem rakja a mosógépbe, akkor nem mosom ki. Először nem hitte el, nem is rakta bele. Amikor nem mostam ki, irtó dühös lett, hogy akkor ezentúl ő mossa a saját ruháit, de érdekes módon egyszer sem fordult elő, és a szennyes bekerült a mosógépbe.

A lényeg: ha tudod, hogy min szeretnél változtatni, mondd meg neki, azt is mondd el, hogy mi lesz a következménye. De olyan következményt válassz, amit be is tudsz tartani, és tartsd is be.

Tartsd magad ahhoz, amit kimondtál, és ne csak egyszer, hanem attól kezdve mindig.

2009. szept. 5. 10:14
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére az én férjem is segít. Szokott főzni, néha elmosogat, bár azt nem szeret. De szó nélkül porszívóz, felmos, és kitakarítja a budit, és mosni is szokott.
2009. szept. 5. 13:29
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős a dolog. Az én párom sem csinál itthon semmit, kivéve a fűnyírást, meg ha kirakom szó szerint az ajtóba a szemetet, akkor leviszi. Egyébként észre sem veszi hogy tele zsák, pedig oda szórja a hamut. Igaz ő napközben dolgozik, nem keveset, én meg itthon vagyok a gyerekkel. De azért néha jó lenne ha mondjuk bevásárolna helyettem, vagy csak porszívózna MAGÁTÓL. Mást inkább ne csináljon mert úgysem úgy csinálná ahogy én szeretném, aztán csak mennék utána és újracsinálnám az egészet.
2009. szept. 5. 15:12
 15/16 anonim ***** válasza:
68%
Nekem nagyon nagy szerencsém van a párommal,ők a tesójával úgy lettek nevelve,hogy nem szégyen a házi munka ha megfogja a partvist,pórszívót stb...Azt mondta ő kitakarit megcsinál bármit csak főzni ne kelljen neki mert azt nem szeret:)pl ha épp szabados vagyok mindig mondom neki meg csinálom eztés ezt akkor erre ő nem cicám te csak pihenjél majd én holnap megcsinálom.Nálunk ő vasal mert én az az 1 amit rühellek minden mást megcsinálok de vasalni nem ha nem muszály azt ő:):)úgyhogy nagy szerencsém van vele:):)
2009. szept. 5. 17:09
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nem mindegy, hogy családi házban vagy panelban laktok.

Ha családi házban laktok, akkor azt is meg kellene kérdezni, hogy ti mit segítetek a férjeteknek?

Mi családi házban lakunk, a férjem max. főz, de már el nem mosogat.

Nekem viszont nem kell füvet nyírni, ásni, robi kapázni, malacokat etetni, állatok alól takarítani, megemelni a tápos zsákot, kukoricát darálni stb.

Régen ezek a dolgok egyensúlyba voltak, csak ma amikor nincs kert, udvar, állatok, most kell a férfiaknak "női" munkát végezniük.

Csak lassan szoknak rá!

2009. szept. 6. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!