Mennyit segít a házimunkában a férjed?
Szia.
Az én Drágám is kiszolgáltatja magát,persze ezt nem úgy kell érteni,hogy elvárja,hogy mindent elé tegyek,de sajna "rászoktattam" és így maradtunk :)Szívesen csinálom.
Neki meg van szokva,hogy én mindent elintézek:takarítás,mosogatás,mosás,főzés,tényleg mindent,DE! ha bármikor akárcsak nagyon halvány célzást is teszek valami elvégzendő dologra,szó nélkül megcsinálja.Lehet hogy nem akkor rögtön,de biztos,hogy el lesz végezve.Sőt,a nagytakarítást mindig együtt intézzük.
Nekem speciel pont semmit nem segít a férjem a házimunkában VISZONT tényleg nagyon sokat dolgozik. Hajnalban már kezd és mivel nem csak egy helyen dolgozik hulla fáradt mire estére hazaér.
Amikor nagyon el vagyok havazva és fut a háztartás és több napja kupi van akkor egy mondatot kérdez: Segítsek rendet rakni? - érdekes hanglejtésben.
Természetesen nem-et válaszolok és éldegélünk tovább.
Az én vőlegényem nagyon házias. Szeret is, tud is, és főz is, de emellett takarít (felsöprés, porszívózás, feltörlés), mosogat is. A bevásárlást igyekszünk együtt megoldani, de egyáltalán nem esik kétségbe, ha egyedül kell boltba mennie. A mosás, vasalás egyértelműen az én melóm. Nálunk úgy van "beosztva" vagyis inkább megszokva, hogy hétköznap övé a lakás, hétvégén pedig én csinálom, mivel én hétköznaponként hajnal fél 6 kor indulok munkába, és ha nem kell túlórázni, akkor este már fél 6 körül otthon is vagyok, mivel más városban dolgozom, és menetrend szerinti busszal járok.
A környezetemben is látom, hogy azért elég ritka egy ilyen fiú/férfi (28 éves), hát igyekszem meg is becsülni! :D Hú, ez így visszaolvasva már majdnem dicsekvésnek hangzik, de tényleg ez az igazság! 27/L
Szerencsére az én párom sem a lusta fajta. Ketten nőttek fel fiúk, az anyukájuk mindent megtanított nekik, és bizony be is kellett, hogy segítsenek a háztartásba. Úgyhogy nálunk természetes, hogy végez háztartási munkát.
Simán mosogat, porszívózik. Sőt, a "férfias" munkát is megcsinálja, ha szólok neki, hogy kicsim, ezt és ezt fogjuk megcsinálni a hétvégén. Pl. a lámpák leszedése, függöny le és feltevése, tűzhely elhúzása, a franciaágy elhúzása. Sőt, általában az ágynemű áthúzását is rábízom.
Személy szerint lenézem azokat az embereket, akikhez huszonévesen is rohan a mama, mert egy poharat képtelenek elmosogatni.
Az én párom ritkán segít. Régen megcsinált magától egy-két dolgot, pl. mosogatás, teregetés. De mostanában sokat dolgozik, így nem is várom el tőle.
Megcsinálok mindent, mert most van rá időm(terhes vagyok).
Persze, ha valamit emelni kell vagy sokat kell hajolgatni, akkor nem hagyja, hogy én csináljam.
Van, hogy későn ér haza, olyankor a kaja ott várja kiszedve a hűtőben.
Nem tudom, nekem eszembe sem jutna, hogy vitatkozzak vele amiatt, hogy nem csinál házimunkát. Én sem nyírok füvet vagy mosok autót és nem szerelek, fúrok, faragok.
Nekünk így jó!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!