Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósom kijelentette őt a...

Anyósom kijelentette őt a gyerek nagymaminak kell hívja?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom megőrülök. 1 éves a fiam, mondja mama, anyósom meg kiiverte a dilit, hogy őt bbizony nagymaminak hívja, ne mondja neki mama! Normális? 1 éves, nem 10!
2013. febr. 6. 14:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
63%
Nem értitek... nem az a nem normális, hogy azt szeretné, hogy nagymaminak hívja őt az unokája, hanem az, hogy ezt egy egy éves gyerektől várja el, és a kérdező szerint ezért még hisztizik is! Na, ez a nem normális, hogy egy felnőtt ember, aki már maga is volt anya, tehát tudja mi fán terem a gyerek beszédfejlődése, elvárja az egy éves unokájától, hogy úgy szólítsa, ahogy neki tetszik... ez a vicces.
2013. febr. 6. 14:44
 12/16 anonim ***** válasza:
52%
Látom nem csak nekem van ilyen hibbant anyósom :)
2013. febr. 6. 14:46
 13/16 anonim ***** válasza:
51%

dehogynem értjük. a gyerek magától nem tudja, hogy kit hogy kell szólítani, a szüleit utánozza. tehát amit a kérdező tanít, azt mondja a gyerek.

szerintem a kérdező nem igazán bírja az anyósát, tehát mindegy, hogy mit akar a "mama", az úgyis ellenszenves lesz neki

2013. febr. 6. 14:47
 14/16 anonim ***** válasza:
36%

Egy 1 éves gyerektől ilyesmit megkövetelni dúúúrva.

Nálunk volt a "Horváth" mama és volt a "Tóth" mama. Nem volt soha szóváltás ebből.

2013. febr. 6. 15:02
 15/16 anonim ***** válasza:
42%

Ilyen módon nem normális. De azért itt vannak kérdések.

1. Mondta előtte is, hogy így kell őt hívni? Ha igen, akkor nektek is kellett volna azért így beszélni róla, nagymaminak hívni, akkor a gyerek is így hívná, kivéve, ha leegyszerűsíti, mert azért ismerjük a gyerekek beszédfejlődését.

2. Nem mondta előtte, és most veri ki a balhét? Ráadásul egy egyévesnek, aki nem is biztos, hogy megérti, hogy miért ordibál vele? Akkor hibbant.

2013. febr. 6. 15:25
 16/16 anonim ***** válasza:
54%

1 évesen mások örülnek, ha beszél a gyerek! OMG, kukacos egy asszony lehet az anyósod.

nekem az egyik mamám mami volt, a másik meg Rózsamama. ugyanígy az anyai papám papa, az apai meg Lajospapa. ennyi. örültek, h ott vagyok, imádtam őket, nem a megszólításokon ment a műbalhé.

2013. febr. 6. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!