Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a férjem volt felesége el...

Ha a férjem volt felesége el akar költözni akkor kérhetjük, hogy a gyerekek nálunk legyenek elhelyezve?

Figyelt kérdés
7 éve váltak el, van két közös gyerekük. (10, 12 évesek) A volt feleség most el akar költözni (Szabolcsba, mi Bp.-én élünk) A férjem elvileg kéthetente láthatja a gyerekeket, de általában hétköznap is szoktak nálunk lenni egy napot. A gyerektartással soha nem volt gond, nincs mit felhozni ellene a bíróságon. Ha kérnénk, hogy nálunk helyezzék el a két gyereket van rá esélyünk, hogy megkapjuk őket?

2013. febr. 4. 13:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"gyerekek is maradnának itt"

Az anyjuk nélkül is?

Mert az természetes, hogy nincs kedvük a barátaiktól elszakadni, de az anyjukkal csak nem ugyanez a helyzet? Vagy de?

2013. febr. 4. 15:21
 12/15 A kérdező kommentje:
Beszélgettünk velük erről, az anyuka nélkül is maradnának. Szerintem komolyan gondolják, ha még is hiányozna nekik az anyukájuk,tényleg nem tudnák megszokni, hogy nélküle vannak, akkor még később is odaköltözhetnének. De szerintem nem lenne gond.
2013. febr. 4. 15:30
 13/15 anonim ***** válasza:

1. Az ekkora gyerekeket már megkérdezik, hogy hol akarnak lenni, ha nem ditekt, akkor egy psichológus segitségével

2. Ha az anyjuk elköltözik, akkor attól kezdve NEKI kell fizetnie a láthatás során felmerülö költségeket (utiköltség oda-vissza), de feltétlen biztositani kell a láthatást - emiatt nem szakadnának el az apjuktól.

3. Egy gyereknek alapesetben az anyja mellett a helye, föként ha eddig is ö gondoskodott róluk az elmúlt 7 évben is.

4. Gondolom, az anya partnerét is már megszokták, ha hosszabb ideje együttélnek.

Szóval CSAK azért, mert elköltözne velük az anya, egész biztos nem fogják megváltoztatni a gyerekelhelyezést, ennél sokkal komolyabb indok kellene.

2013. febr. 4. 15:32
 14/15 A kérdező kommentje:

Itt nem az anyagi gondokkal van gond. Eddig mint írtam hétköznap is nálunk voltak egy napot, plusz kéthetente hétvégén. Péntek délutántól, hétfőn innen mentek iskolába. Nem arról van szó, hogy nem tudnánk kifizetni az útiköltséget, hanem az együtt töltött időről.

Tudom hogy a bíróság anyapárti, de remélem tényleg figyelembe veszik, hogy a gyerekek itt akarnak maradni.

2013. febr. 4. 15:38
 15/15 anonim ***** válasza:
Kérjétek bíróságon a gyerekkelhelyezés megváltoztatását. 10,12. éves gyerekeket megkérdeznek és ha ők maguk azt mondják igeni van esélyetek. Hivatkozzatok a megszokott környezetre az iskolára, ez nőknek mindig beválik.
2013. febr. 4. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!