Miért van az, hogy a nyugdíjasok mindig sietnek és türelmetlenek?
Kiváló kérdés és meghatározó színfoltja a társadalomnak az időskorúak viselkedése.
Szerintem eleve abból adódik, hogy hatalmas gyűlölet árad a fiatalabbakkal szemben belőlük. Mert a fiatal csak butább lehet és ha nincs érv akkor jön az, hogy tiszteletlen. Merthát nehogymár egy szaros ( 30 éves) mondja már meg neki, hogy mi a helyzet, hogy mi legyen.
Nagy okfejtés közepette hallottam, hogy a zebrán is azért sietnek át gyorsan sokszor nem körültekintően mert az autónak 4 kereke van az gyorsabban meg tud állni mint ő a 2 lábával. Anyám!
Az leírtakhoz szeretném csatolni: tisztelet az oly kevés kivételnek.
Nekem is a szamócamintás napozóm van tele a szottyogó, mindig elégedetlenkedő tatikból-mamikból, DE! most megvédeném egy jó részét. Személyes tapasztalat, ilyen nagyi-papi nevelt. Öregségükre anitszociálisak lesznek, őket mindenki hagyja békén, ő mindenkit leszar..mert érzi, hogy oda a fiatalság, egészség, nem szereti így kiszolgáltatva látni magát. Mindenhol átrohangálnak, ettől már nekem is égnek állt a hajam, meg is kérdeztem, hogy miért. Majd meglátom, hogy majd 60-70 évesen mit jelent az a plusz 30-40 méter a zebráig, és ha lekésem a buszt, villamost..stb egy helyben ácsorogni még jön a következő, fárasztó, és fáj a lába...Reggel siet, mert bár nyugdíjas, dolgozni (remélhetőleg) már nem kell, de az élet ettől nem áll meg neki sem, a lakás nem öntisztuló, az étel nem repül az asztalra, és már minden sokkal lassabban megy, mint régen. Elmosogat-pihen, porszívózik-pihen, kimos-pihen...Ezeket egy fiatal pik-pakk megcsinálja, neki egy fél nap..És sajnos az öregek elég nagy hányada cukorbeteg. ÉS ez reggel inzulinnal jár, amit igenis 6-7 körül kell beadni, fél órával rá enni. A következő szuri 12-13 óra körül...addigra ugye kell az ebéd, és nem minden mami özvegy, él egyedül....
Az előttem szólónak! Elég felháborító, hogy úgy gondolod, hogy te tartod el az öregeket!!! Ők is ledolgoztak 40-50 évet és nem egy számítógép előtt ülve, legtöbbjük megélt 1-2 háborút, hogy az ő munkával megkeresett nyugdíjpénze hová lett ne firtassuk, mert utálok politizálni, de arról nem ő tehet, hogy végül te fizeted meg a kormányok f.szságait. A te nyugdíjadat, márha megéled, meg a fiad, unokád fogja fizetni
Folytatnám: ráadásul a 80-as évektől van személyi jövedelem adó. Ezt tudod mit jelent? Amit keresett pénzt azt mind hazavihette aki dolgozott. Úgyhogy nem egyenlő startkőről indulunk azzal a generációval.És nem kéne keverni a szezont a fazonnal. Ugyanúgy egy fiatalnak is meg vannak a kötelezettségei . Munka , gyerek, háztartás és ugyanúgy lehet cukros is egy fiatal.
Tudod inkább arról van szó, hogy a személyiség jegyek fölerősödnek minél idősebb az ember. Tehát aki intoleráns volt fiatalan na abból lesz a kötekedő bácsi a boltban és nem engedi, hogy a kisgyerekes anyuka kerüljön előrébb a sorban.
Nagyon sietnek, igazad van. Sőt mikor véletlenül felszállsz előttük a buszra vagy fél órát várni kell a dokinál még ők lázadoznak. Pletykálni, siránkozni, templomi divatbemutatót tartani az megy. fáj a lába, de szalad a buszhoz.
Persze itt is vannak kivételek, de tény: ahogy öregszik az ember vagy bölcs és türelmes lesz vagy olyan türelmetlen, mint egy kisgyerek.
ma 09:29:
"a zebrán is azért sietnek át gyorsan sokszor nem körültekintően mert az autónak 4 kereke van az gyorsabban meg tud állni mint ő a 2 lábával."
Ez tipikusan magyar hozzáállás a részedről.
A zebránál meg KELL (-ene) állnia az autósnak.
Mint minden civilizált országban.
nem tudom, hogy te tanultál- e kreszt de nem az áll benne, hogy meg kell állni a zebránál az autóval, hanem körültekintően, lassítva kell megközelíteni a gyalogos átkelőt figyelve az átkelni szándékozókat.
De tudom miről beszélsz és az is egy másik szitu amikor az autósok sportot űznek abból, hogy még "átcsúsznak" a gyalogos előtt mert sietnek.
Visszatérve én csak a gondolkozásmódot írtam le, amivel saját maguk egészségét veszélyeztetik.
Amikor suliba jártam, engem is zavart, hogy tele van idősekkel (is) a busz, pedig ha kb. 15 perccel később jönnének, akkor már nem lenne annyi diák, akiknek viszont muszáj akkor menniük. Nem hiszem, hogy mindegyik időpontra ment valahova.
Az is zavart, amikor épp beléptem volna egy ajtón, amikor elém vágódott egy bácsika, és majdnem fellökött.
Viszont nem minden öregember ilyen. Ahhoz képest, hogy egyre többen vannak, mégsem csak a baj van velük. Vannak nagyon aranyos, kedves öregek is. Csak épp őket nem vesszük észre, mert olyanok, mint az árnyék. Az ember általában nem a jót veszi észre, hanem azt, ami bosszantja. Ezért vesszük észre a bunkó fiatalokat, a türelmetlen autósokat, a rohangáló időseket.
"Nagyon szépen kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
A reszkető kezű ősz apákat,
A hajlott hátú jó anyákat.
A ráncos és eres kezeket,
Az elszürkült, sápadt szemeket.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
Simogassátok meg a deres fejeket,
Csókoljátok meg a ráncos kezeket.
Öleljétek meg az öregeket,
Adjatok nekik szeretet.
Szenvedtek Ők már eleget,
A vigasztalóik ti legyetek.
Szeressétek az öregeket.
Ne tegyétek Őket szük odúkba
Ne rakjátok Őket otthonokba.
Hallgassátok meg a panaszukat,
Enyhítsétek meg a bánatukat.
Legyen hozzájuk szép szavatok,
Legyen számukra mosolyotok.
Szeressétek az öregeket.
Ők is sokat küzdöttek értetek ,
Amíg fölnevelkedtetek.
Fáradtak Ők is eleget,
Hogy ti módosabbak legyetek.
Ők is elfogadtak titeket,
Mikor Isten Közéjük ültetett.
Azért én kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
Ha majd az örök szeretet
Elhívja Őket közületek,
Ti foglaljátok el helyüket,
Mert ti lesztek majd az öregek.
S mindazt, mit nekik tettetek,
Azt adják nektek a gyerekek.
Azért előre intelek titeket,
Szeressétek az öregeket."
(Óbecsey István)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!