Miért van az, hogy a nyugdíjasok mindig sietnek és türelmetlenek?
Tényleg van jópár idegesítően viselkedő idős ember, főleg nők általában és főleg Pesten... De hogy mi ilyen sürgős? Van pár elintézendő solog persze, amire időpontot szokás adni, dehogy ennyien utazzanak reggel 6és 8 között, arra még én sem találtam magyarázatot...
Aláírom, hogyha valakinek reggelit vesz, vagy ez a rutin rögződött be neki, akkor keljen nyugodtan 6kor senki sem szól rá, de ahoz hogy a sarki boltig eljusson, nem kell buszra szállni...
Én sem értem, hogy az olyan dolgokat, amik nincsenek szorosan időhöz kötve, azt miért akkor kell intézni, mikor a legnagyobb a tömeg a buszokon, villamosokon, stb... Persze, ha reggeli időpontja van pl orvoshoz az fontos, de amit el tudna intézni mondjuk 8-11ig, azt miért kell a reggeli legnagyobb tumultusban?
Ha megöregszem akkor biztos, hogy nem reggel 6ra járok majd piacra meg boltba, hanem 9-10 körül, végülis szerintem akkor pihenjen az ember, amikor megteheti, most egyetemistaként sajnos kétszer is meg kell gondolnom, hogy belefér-e még 2-3 óra alvás... de nehogy már 70 évesen (adjda az Ég hogy meg is érjem) is hajnalban keljek. (Jó, szerencsére most is van, hogy megadatik a 9 óra alvás, hogy a többi alváshiányt kipótolhassam legalább)
Elolvasva az eddigi válaszokat, úgy gondolom hogy alapjában jogos a kritika.
De...
Szerintem ez nem az idős korukra vezethető vissza. Ez nem az öregekre jellemző.
Nem, ez a magyarokra jellemző. A fiatal magyarokra is:
Elbaszott egy népség ez :-)
Volt szerencsém,- remélem lesz is- Spanyolországban élni egy darabig. Nos ott az öregek (is) teljesen mások.
Nem mondom, dumálni tudnak. Be nem áll a szájuk. Tök ismeretlen öregasszony fél órás kiselőadást tart bármikor, bármilyen témában.
Igen, a boltban is az eladónak. Tehát nem lehetne rájuk fogni, hogy sietnek.
Nem egy idegbeteg népség, mint a magyarok.
Példa:
Fiesta, mindenki petárdázik. 3 senora a parkban beszélget.
3-4 éves kissrác fogja a petárdát, bele a mellettük lévő kukába. :-)
Bazi nagyot szól, 3 öreg szinte meg se rezzen. Vigyorogva nézik, hogy "milyen aranyos kis vicces fiúcska" játszadozik itt petárdával.
Képzeljétek el ezt magyarországon. Az a minimum, hogy bottal kergetik el a büdös kölköt és ráhívják a policiát.
Szóval itt ilyen a vérmérséklet, itt mindenki rohan, aztán mi értelme? Ígyis nyomorog a lakosság 90 %-a. Nincsenek elégedett emberek, csak az ellenségeskedés, rosszindulat, irígység.
Oké, péksütemény-nagyis fiú, azért az beláthatod, hogy a nagyid egy erős kivétel...itt nem csak a sietésről és a hajnali céltalannak tűnő utazásról volt szó.
Én a napokban olyat tapasztaltam...vérvételre kellett mennem éhgyomorra, mert terhes vagyok. A váróban millió ember, ennek a 90%-a 60 feletti, egy-két fiatalabb, 40es is volt és kb 4 nő, akiken látszott, hogy várandósak. (rajtam még nem látszik, bár mint tapasztaltam, az sem oszt, szoroz semmit)Egyszercsak kijön a vérvételi helységből egy szintén terhes, kerek hasú nő, egy idősebb úr meg odalép a nővérkéhez, hogy ezt a nőt hogyhogy beengedték, mikor ő előbb érkezett. A nővérke mondta neki, hogy a terheseket előreveszik. Az úr erre olyan gunyorosan elkezdett vigyorogni, hogy komolyan megijedtem.
Most lehet, hogy lepontoztok, mert nem pont ide tartozik, de nekem még valami eszembe jut a nyugdíjasokkal kapcsolatban:
Lényegében a mostani kormányt a nyugdíjasoknak köszönhetjük.
Sajnos beszűkült tudatú, könnyen befolyásolható emberek döntenek az egész ország sorsáról. Így a fiatalok jövőjéről is.
Tegyük hozzá, hogy a 7 évvel ezelőtt az MSZP -re tömegesen szavazó nyugdíjasok jó része már nem is él.
Akkor mi a jó francért megy el szavazni?
Most is láttam olyat a szavazókörzetbe, hogy hárman vitték a 90 éves papát szavazni, járni, beszélni nem tudott, de neki feltétlen el kellett mennie.
(lehet csak a 7 évvel ezelőtti hibáját akarta jóvá tenni, de akkor is)
Nem véletlen, hogy minden szavazásnál meg is halnak páran a szavazóhelyiségekben. És ezzel adott esetben a Te szavazatodat teszik semmissé.
Nem ártana elgondolkozni egy alkotmánymódosítás lehetőségén, hogy szavazati joga csak a társadalom aktív, adófizető tagjainak legyen.
Persze a hülyeség ellen ez sem véd. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!