Anyám megtudta, hogy eladtam a ballagásra kapott aranyékszerem, és teljesen kiakadt. Szerintetek jogosan?
A helyzet a következő: még általános iskolai ballagásomra kaptam nagyszüleimtől egy arany nyakláncot, aki azóta körülbelül egyszer volt rajtam. Nem szeretem az aranyat, nem is hordok, tulajdonképpen teljesen felesleges tárgy volt számomra, mindig a szekrény alján porosodott.
Mivel elég szerény anyagi körülmények között élünk, csak úgy mehetek egyetemre, ha magamnak fizetem a tandíjat. Diákmunkából származó pénzem erre teszem félre, a nyakláncot is azért adtam el, hogy ki tudjam belőle fizetni a felvételi jelentkezés 9000 forintját.
Na, évek alatt először anyámnak nagyon kellett volna a nyaklánc, el akarta kérni, hogy felvegye az osztálytalálkozóján, ezért bevallottam, mit tettem. Kiakadt, ordított és előadta, hogy inkább a félretett pénzemből kellett volna fizetnem a felvételit.
Nos... mi a véleményetek?
Egy kis Off!
Kedves kérdező!
Ennek tényleg utána kell járni, amit az előző válaszokban olvastam.
Ha szerény anyagi körülmények között éltek, akkor igényelni lehet az iskolától szociális támogatást.
A Bursa Hungaricát Ösztöndíjat kapod? Az is megjár neked, mert felsőbb iskolába jársz, nappali tagozaton.
Ha nem ismered, itt tudod megnézni.
Mindkét ügyben érdeklődj a Tanulmányi Osztályon.
Üdv.
Utolsó még csak most jelentkezik még nem kaphat bursat. Élőszőr fel kell venniük be kell iratkoznia és majd utána kaphat, ösztöndíjat.
Bár a kérdező fizetős képzést ír, fizetősöknek pedig semmilyen tanulmányi ösztöndíj nem jár.
En nem olyan régen a gimis ballagàsra kapott (sosem hasznàlt) arany karkotomet adtam zàlogba, kivàltani nem tudom, de ezzel màr akkor is tisztàban voltam. Nagyon rosszul àllunk anyagilag, és akkor vàratlan kiadàs miatt lenullàzòdtam én is, anya is. Szò szerint ot forinttal a tàrcàmban utaztam Bp.-re, mert ott van a nekunk legkozelebbi zàlogfiòk, még szerencse, hogy a bérletem érvényessége akkor még javàban tartott. Elotte az osszes megtakaritott pénzem - beleértve a perselyben gyujtogetett apròt - elkoltottem erre a kiadàsra, és igy is adòs maradtam, ami borzasztòan ciki volt. Igy aztàn nem maradt màs hàtra, mint a zaci, és én nem bàntam meg, mert nagyon jòl jott akkor az a pénz, bàr igazàn nem volt sok. A karkotot ràadàsul olyasvalakitol kaptam, aki évente egyszer érdeklodik felolunk, azt is kotelességbol. De vannak màs ékszerek, amelyek kedves emlékek, és nem adnàm be oket, csak ha màr nagyon szorìtana a cipo, és bizony sajnàlnàm oket. Pedig most megint itt lebeg egy a mùltkorihoz hasonlò helyzet, mivel a kozalkalmazotti bér jàrna nekunk, és fizetés sehol, màr a munkahelyre valò utazàsra, sot normalis ételre sem telik, ha nem érkezik meg holnap a pénz (nemhogy csekkekre). Akkor megint beadok egy mellozheto ékszert, de azonfelul màr nincs tobb, csak amiket nem szeretnék elzalogositani. Hàt ezért dolgozik az ember.
Szòval, szerintem azt kell figyelembe venni, hogy mire van éppen nagyobb szukséged, és te ezt tetted.
Én a fülbevalóval tettem ugyanezt. Konfirmációra kaptam, egy kicsi ,vastag karika, olyan "vénasszonyos". Soha nem hordtam fülbevalót, kivéve óvodában, de ott is csak kényszerből.
Viszont akkor konkrétan enni nem tudtam mit, ezért eladtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!